reklama

Čokoládovo-jahodový zákusok

Pridal/a Marienka6Bc dňa 15. 09. 2015 - 10:12 - Recepty Marienka6Bc
Čokoládovo-jahodový zákusok, Recepty na zákusky, Marienka6Bc

reklama

Výrazne čokoládový s jahodami a mandľovou príchuťou

Ingrediencie
Cesto:
6 kusy vajce
14 dekagramov kryštálový cukor
2 polievkové lyžice olej
  balík prášok do pečiva
2 polievkové lyžice kakao
10 dekagramov polohrubá múka
10 dekagramov mandľová múka
Tmavý krém:
12 dekagramov maslo
500 millilitrov šľahačková smotana
8 dekagramov práškový cukor
300 milligramov jahodový džem
50 dekagramov jahodový kompót
20 dekagramov horká čokoláda
Poleva:
1 kus čokoláda na varenie
  trocha maslo
Postup

Krém: pripraviť skôr, najlepšie večer.

Postup: maslo, šľah. smotanu, čokoládu, prášk. cukor si krátko povaríme, stále miešame. nesmieme ho veľmi prehriať. Dáme vychladnúť a uložíme do chladničky  najlepšie cez noc, min.5hodín. Potom ho dobre vychladený vyšľaháme a môžeme použiť na koláč.

Cesto: Vyšľaháme sneh z bielkov, pridáme kr. cukor, šľaháme do hustej peny, pridáme žĺtky, olej, prešľaháme. Sypké suroviny zmiešame( múku, kakao, práš.do peč, mandľovú múku, môžeme pridať aj 1 vanilk. cukor) a zapracujeme do snehovej hmoty.

Dáme piecť na cca 10 min pri 180°C, na plech vyložený papierom alebo vymastený tukom a posypaný múkou.

Poleva: čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli  s  maslom a polejeme zákusok.

Dokončenie: upečené cesto polejeme šťavou z  jahodového kompótu, podávame aj jahody. Natrieme vyšľahaným krémom dáme zatuhnúť a polejeme čokol. polevou. Ozdobíme krémom, plátkom mandle, alebo ľubovoľne jahodami, lístkom mäty a pod.

Doplňujúce poznámky

Dobrú chuť

Celkový čas
0 minút
Čas prípravy
0 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút
Zatiaľ nehodnotené

Ďalšie recepty


reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama