
Výrazne čokoládový s jahodami a mandľovou príchuťou
Cesto: | ||
6 | kusy | vajce |
14 | dekagramov | kryštálový cukor |
2 | polievkové lyžice | olej |
balík | prášok do pečiva | |
2 | polievkové lyžice | kakao |
10 | dekagramov | polohrubá múka |
10 | dekagramov | mandľová múka |
Tmavý krém: | ||
12 | dekagramov | maslo |
500 | millilitrov | šľahačková smotana |
8 | dekagramov | práškový cukor |
300 | milligramov | jahodový džem |
50 | dekagramov | jahodový kompót |
20 | dekagramov | horká čokoláda |
Poleva: | ||
1 | kus | čokoláda na varenie |
trocha | maslo |
Krém: pripraviť skôr, najlepšie večer.
Postup: maslo, šľah. smotanu, čokoládu, prášk. cukor si krátko povaríme, stále miešame. nesmieme ho veľmi prehriať. Dáme vychladnúť a uložíme do chladničky najlepšie cez noc, min.5hodín. Potom ho dobre vychladený vyšľaháme a môžeme použiť na koláč.
Cesto: Vyšľaháme sneh z bielkov, pridáme kr. cukor, šľaháme do hustej peny, pridáme žĺtky, olej, prešľaháme. Sypké suroviny zmiešame( múku, kakao, práš.do peč, mandľovú múku, môžeme pridať aj 1 vanilk. cukor) a zapracujeme do snehovej hmoty.
Dáme piecť na cca 10 min pri 180°C, na plech vyložený papierom alebo vymastený tukom a posypaný múkou.
Poleva: čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli s maslom a polejeme zákusok.
Dokončenie: upečené cesto polejeme šťavou z jahodového kompótu, podávame aj jahody. Natrieme vyšľahaným krémom dáme zatuhnúť a polejeme čokol. polevou. Ozdobíme krémom, plátkom mandle, alebo ľubovoľne jahodami, lístkom mäty a pod.
Dobrú chuť
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Biele špice
Bejč
Biele špice
Lahodné biele špice , ktoré sú veľkou konkurenciou tým klasickým tmavým.
Karamelový veterník
Bejč
Karamelový veterník
Ďalší z výborných zákuskov z odpaľovaného cesta. Venčeky s výborným pudingovo vanilkovým krémom, karamelovou šľahačkou a čokoládovou polevou na vrchu.