Torta z punčoviny s kamilkami
Pozrite si aj
no pokiaľ si ja pamätám na parížsku guľu z hotela devín v ba, to bola čistá parížska šľahačka, obalená v opražených mandľových lupenkoch
ako zákusok neskutočná mňamka, ale ako tortu si to neviem predstaviť a naviac, s punčovinou to veru nemalo nič spoločné, aby ti potom "nenadávala" za výsledok...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
zákazníčka ma poslala do cukrárne tú guľu ochutnať, sme z jedného mesta a u nás je to teda guľa zo zbytkov obliata čokoládou...takže čo sa týka chute, to som si na čistom...skôr ma to desí ako torta, či to vôbec bude držať...bežne robím doma guľky zo zbytkov, čo je v podstate punčovina, ale ako torta?????
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
tak to je prvá časť, keď ste na chuti dohovorené
a keby si to spravila tak, že dáš tenučký plát korpusu na spodok, na vrch a aj okolo tej punčoviny
potom ti to bude aj držať a aj to bude chutné...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ak do punčoviny pridáš maslo, tak by to malo držať, nie?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Osobne si myslím, že zákazníčka nebude s výsledkom spokojná. Je iné dať si malú guľku a kus torty z punčoviny. A tiež mám pocit, že by ti to mohlo praskať.
Keby si to urobila tak, že na spodok dáš biskvit, potrieš napr. džemom, dáš vrstvu punčoviny, potrieš džemom a ukončíš biskvitom?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja som si najprv myslela, že to chce tak, ako píšete, že korpus a medzi to vrstvu punčoviny,ale nie!!! trva na to, ze cele ako tá guľka..tak ja neviem...
dokonca ďalšiu tortu chce ako sú mozartove gule, ale to jej odrieknem...bojim sa toho ešte viac, ako tej z punčoviny...a keď som jej povedala, že neviem, či mi to bude držať, tak jej odpoveď znela: BUDE! neviem, či niekedy upiekla vôbec nejakú tortu
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Asi záleží akú to budem mať konzistenciu. Príliš mokré alebo príliš suché sa to bude rozpadať alebo praskať. Ale keď sa ti to podarí potiahnuť tak už to držať bude. To ako to bude vyzerať pri krájaní už ťa nemusí trápiť.
Niektorí ľudia strašne vymýšľajú pri tých tortách.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
na druhej strane, ja som poťahovala už niekoľko x tiramisu a super, takže asi musíš iba vyskúšať a veriť, že to pôjde...
http://tortyodmamy.sme.sk/na-krstiny/krstinova-pre-matejka
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Chápem, že odkrojky sa využijú na nejaké tie zhnetancové guličky, ale celú tortu? Tú si teda nemusí dať piecť cukrárke, to si môže doma namágať aj sama Ja tie zbytky z pečenia tiež spotrebujem, robím vnúčatám také to zhnetkové na paličke, honosne nazývané cakepops, ale ja osobne túto delikatesu neznášam. Smejem sa pri predstave, ako sa asi budú tváriť na oslave. Mňa by si teda veľmi "uctila", keby mi naložila plný tanier zhnetkov
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja mám pocit, ako keby silou mocou ti chcela dať urobiť niečo, až pohoríš...Ved to čo sú za blbosti,tortu celú z punčoviny? Neviem, pochybujem že to bude ako torta dobre chutiť..celé len punčovina. Budeš sa musieť riadne modliť, až to drží a nerozpadne na tanieriku, ked to bude krájať. Ešte pochopím dorobiť veci na klasickej torte pomocou punčoviny,no celá....neviem, asi by som si to vyriešila so zákazníčkou, ty ako človek, čo vie, ako to chodí s tortami snád vieš, či sa to bude dať,alebo nie,hm?? Tak jej to vysvetli medzi 4 očami
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja to tiež nechápem, ja by som si nikdy takú tortu nedala urobiť, ale teda náš zákazník, náš pán tak sa nejak pokúsim urobiť pevnejšiu hmotu a nech mi pán Boh pomáha pri poťahovaní..ešte jej pre istotu zavolám, či si to nerozmyslela a keď nie, čo bude, to bude...
všetkým Vám veľmi pekne ďakujem....
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
vydarí sa, uvidíš...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
A samozrejme, na tie kamilky v pohode daj tú malú vykrajovačku :)
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
dievčatko sa volá Kamilka...tak hor sa na kamilky...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja som kedysi robila taký zákusok - z núdze, keď mi dvojročný syr namrvil v nestráženej chvíli korpus do misky - kakaová piškóta zo 4 vajec,potrela som ju džemom a na to som dala v podstate punčovinu - ten pomrvený korpus, plechovicu ananásu, džem, rum, trochu čoko krému, džemu,možno aj orechov - skrátka, co dúm dal, lebo už som nemala kedy piecť niečo iné. Vrstva bola približne taká vysoká, ako ten korpus a poliala som to čokoládou. Toto by sa dalo,keby si to capla tri krát na seba. Bolo to prekvapivo dobré, ale tortu zo samej punčoviny by som odmietla, keď ju potiahneš a nepoleješ čokoládou, bude to mať inú chuť, ako spomínané gule a lámať si hlavu pre pár euráčov....ak ju teda nechce veľkosti na celý plech....to aby sme ti posielali odkrojky a zbytky všetky
Po mne chceli minulý týždeň tortu pre dvoch - v tvare hamburgera....tiež som si nelámala hlavu, či ju upečiem v konzerve od kompótu...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
dievčence ste proste úúúžasné
po Vašich komentároch som zavolala zákazníčke a povedala aj Vaše názory a nakoniec sme sa dopracovali k verzii od Katky_d...takže si myslím, že to sa už nakoniec na nejakú tortu podobá a môže to byť aj celkom chutné...síce ja by som to aj tak nechcela, ale každý sme iný...tak Vám ešte raz veľmi pekne ďakujem...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Som rada, že Ti to pomohlo. Ten kto nepečie nemá predstavu, čo to všetko obnáša a že nie všetko sa dá spraviť tak ako si niekto vymyslí a treba ho vyviesť z omylu.
Držím palčeky nech sa Ti tortička podarí.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Potom daj vedieť, ako to dopadlo
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
hej, aj ja som "dosť" zvedavá...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
takže kočky tu je výsledok
http://tortyodmamy.sme.sk/krst-kamilka-2
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
daši, je krásna a bola z punčoviny? alebo ako si to nakoniec vyriešila?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
takže ja som ju nakoniec robila podľa odporúčania Katky_d, dolu tenky korpus, navhlceny sirupom a rumom, na to vrstva dzemu, na to asi 8 cm vrstva punčoviny a opäť tenky korpus ale opačne obrátený...pýtala som sa zákazníčky, či bola spokojná, vraj ešte viac čokolády do punčoviny a ešte viac sladšia mohla byť, ale že v konečnom dôsledku bola fajná..
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
tak super, xixi...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
vyriešila si to super, torta je krásna, snáď nebude po tebe chcieť na budúce takú istú - ale štvorposchodovú
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Dobrý deň, chcela by som Vás veľmi pekne poprosiť o radu...zákazníčka si objednala u mňa tortu na krst...má mať príchuť ako parížska guľa, v podstate ide o guľu zo zbytkov, čiže niečo ako punčovina...ale ona to chce ako celú tortu a potiahnuť...myslíte, že keď to natlačím do formy a nechám stuhnúť, bude to po vybratí držať tvar a nebude sa mi to pri poťahovaní deformovať?
a ešte by som Vás chcela poprosiť ako na kamilky? môžem použiť vykrajovačku na margarétky tú najmenšiu? Ďakujem za každú radu