reklama

Torta z punčoviny s kamilkami


reklama

Dobrý deň, chcela by som Vás veľmi pekne poprosiť o radu...zákazníčka si objednala u mňa tortu na krst...má mať príchuť ako parížska guľa, v podstate ide o guľu zo zbytkov, čiže niečo ako punčovina...ale ona to chce ako celú tortu a potiahnuť...myslíte, že keď to natlačím do formy a nechám stuhnúť, bude to po vybratí držať tvar a nebude sa mi to pri poťahovaní deformovať?
a ešte by som Vás chcela poprosiť ako na kamilky? môžem použiť vykrajovačku na margarétky tú najmenšiu? Ďakujem za každú radu Úsmev

Pozrite si aj


reklama


reklama

kramky, Po, 04. 05. 2015 - 10:32

Chichocem sa no pokiaľ si ja pamätám na parížsku guľu z hotela devín v ba, to bola čistá parížska šľahačka, obalená v opražených mandľových lupenkoch Torta ako zákusok neskutočná mňamka, ale ako tortu si to neviem predstaviť a naviac, s punčovinou to veru nemalo nič spoločné, aby ti potom "nenadávala" za výsledok...

zákazníčka ma poslala do cukrárne tú guľu ochutnať, sme z jedného mesta a u nás je to teda guľa zo zbytkov obliata čokoládou...takže čo sa týka chute, to som si na čistom...skôr ma to desí ako torta, či to vôbec bude držať...bežne robím doma guľky zo zbytkov, čo je v podstate punčovina, ale ako torta????? Prekvapenie

kramky, Po, 04. 05. 2015 - 11:15

Chichocem sa tak to je prvá časť, keď ste na chuti dohovorené Mrkám a keby si to spravila tak, že dáš tenučký plát korpusu na spodok, na vrch a aj okolo tej punčoviny Torta potom ti to bude aj držať a aj to bude chutné... Tlieskam

luhli, Po, 04. 05. 2015 - 10:45

Ak do punčoviny pridáš maslo, tak by to malo držať, nie?

katka_d, Po, 04. 05. 2015 - 10:55

Osobne si myslím, že zákazníčka nebude s výsledkom spokojná. Je iné dať si malú guľku a kus torty z punčoviny. A tiež mám pocit, že by ti to mohlo praskať.
Keby si to urobila tak, že na spodok dáš biskvit, potrieš napr. džemom, dáš vrstvu punčoviny, potrieš džemom a ukončíš biskvitom?

ja som si najprv myslela, že to chce tak, ako píšete, že korpus a medzi to vrstvu punčoviny,ale nie!!! trva na to, ze cele ako tá guľka..tak ja neviem... Smútok
dokonca ďalšiu tortu chce ako sú mozartove gule, ale to jej odrieknem...bojim sa toho ešte viac, ako tej z punčoviny...a keď som jej povedala, že neviem, či mi to bude držať, tak jej odpoveď znela: BUDE! neviem, či niekedy upiekla vôbec nejakú tortu Chichocem sa Veľký úsmev

katka_d, Po, 04. 05. 2015 - 13:24

Asi záleží akú to budem mať konzistenciu. Príliš mokré alebo príliš suché sa to bude rozpadať alebo praskať. Ale keď sa ti to podarí potiahnuť tak už to držať bude. To ako to bude vyzerať pri krájaní už ťa nemusí trápiť.
Niektorí ľudia strašne vymýšľajú pri tých tortách.

Kazuso, Po, 04. 05. 2015 - 14:00

Chápem, že odkrojky sa využijú na nejaké tie zhnetancové guličky, ale celú tortu? Tú si teda nemusí dať piecť cukrárke, to si môže doma namágať aj sama Veľký úsmev Ja tie zbytky z pečenia tiež spotrebujem, robím vnúčatám také to zhnetkové na paličke, honosne nazývané cakepops, ale ja osobne túto delikatesu neznášam. Smejem sa pri predstave, ako sa asi budú tváriť na oslave. Mňa by si teda veľmi "uctila", keby mi naložila plný tanier zhnetkov Váľam sa od smiechu po podlahe Váľam sa od smiechu po podlahe

Ja mám pocit, ako keby silou mocou ti chcela dať urobiť niečo, až pohoríš...Ved to čo sú za blbosti,tortu celú z punčoviny? Neviem, pochybujem že to bude ako torta dobre chutiť..celé len punčovina. Budeš sa musieť riadne modliť, až to drží a nerozpadne na tanieriku, ked to bude krájať. Ešte pochopím dorobiť veci na klasickej torte pomocou punčoviny,no celá....neviem, asi by som si to vyriešila so zákazníčkou, ty ako človek, čo vie, ako to chodí s tortami snád vieš, či sa to bude dať,alebo nie,hm?? Tak jej to vysvetli medzi 4 očami Chichocem sa Chichocem sa

ja to tiež nechápem, ja by som si nikdy takú tortu nedala urobiť, ale teda náš zákazník, náš pán Úsmev tak sa nejak pokúsim urobiť pevnejšiu hmotu a nech mi pán Boh pomáha pri poťahovaní..ešte jej pre istotu zavolám, či si to nerozmyslela a keď nie, čo bude, to bude... Chichocem sa
všetkým Vám veľmi pekne ďakujem.... Áno

A samozrejme, na tie kamilky v pohode daj tú malú vykrajovačku :)

Ja som kedysi robila taký zákusok - z núdze, keď mi dvojročný syr namrvil v nestráženej chvíli korpus do misky Chichocem sa - kakaová piškóta zo 4 vajec,potrela som ju džemom a na to som dala v podstate punčovinu - ten pomrvený korpus, plechovicu ananásu, džem, rum, trochu čoko krému, džemu,možno aj orechov - skrátka, co dúm dal, lebo už som nemala kedy piecť niečo iné. Vrstva bola približne taká vysoká, ako ten korpus a poliala som to čokoládou. Toto by sa dalo,keby si to capla tri krát na seba. Bolo to prekvapivo dobré, ale tortu zo samej punčoviny by som odmietla, keď ju potiahneš a nepoleješ čokoládou, bude to mať inú chuť, ako spomínané gule a lámať si hlavu pre pár euráčov....ak ju teda nechce veľkosti na celý plech....to aby sme ti posielali odkrojky a zbytky všetky Veľký úsmev Po mne chceli minulý týždeň tortu pre dvoch - v tvare hamburgera....tiež som si nelámala hlavu, či ju upečiem v konzerve od kompótu...

Úsmev dievčence ste proste úúúžasné Úsmev po Vašich komentároch som zavolala zákazníčke a povedala aj Vaše názory a nakoniec sme sa dopracovali k verzii od Katky_d...takže si myslím, že to sa už nakoniec na nejakú tortu podobá a môže to byť aj celkom chutné...síce ja by som to aj tak nechcela, ale každý sme iný...tak Vám ešte raz veľmi pekne ďakujem... Bozkávam Úsmev

katka_d, Ut, 05. 05. 2015 - 11:26

Som rada, že Ti to pomohlo. Ten kto nepečie nemá predstavu, čo to všetko obnáša a že nie všetko sa dá spraviť tak ako si niekto vymyslí a treba ho vyviesť z omylu.
Držím palčeky nech sa Ti tortička podarí.

takže kočky tu je výsledok

http://tortyodmamy.sme.sk/krst-kamilka-2

kramky, St, 20. 05. 2015 - 14:28

Chichocem sadaši, je krásna a bola z punčoviny? alebo ako si to nakoniec vyriešila?TlieskamTlieskam

takže ja som ju nakoniec robila podľa odporúčania Katky_d, dolu tenky korpus, navhlceny sirupom a rumom, na to vrstva dzemu, na to asi 8 cm vrstva punčoviny a opäť tenky korpus ale opačne obrátený...pýtala som sa zákazníčky, či bola spokojná, vraj ešte viac čokolády do punčoviny a ešte viac sladšia mohla byť, ale že v konečnom dôsledku bola fajná..Váľam sa od smiechu po podlahe

 

vyriešila si to super, torta je krásna, snáď nebude po tebe chcieť na budúce takú istú - ale štvorposchodovú Váľam sa od smiechu po podlahe

reklama

Súťaž

Súťaž na Tortyodmamy.sk

reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama