Teplo a poťahovanie torty
Pozrite si aj
Neviem ci ti niekto dokaze poradit s tymto problemom.Zapasime s nim vsetky.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
J potahujem bud skoro rano alebo neskoro vecer, vtedy je uz chladnejsie a ked je aj tak dost teplo, tak si zapnem ventilator.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
No neviem.. Ja tento problem nemam... s WI urcite nie, to skor s K2, ale to nestoji za zmienku. Daj si hmotu do chadnicky, pred potahovanim zlahka prepracuj, vyvalkaj a hned potiahni - teda do cca 10 minut by si to mala vsetko zvladnut - to nema sancu extra sa nahriat. Tortu maj zatuhnutu a z chladnicky ju vyber az ked mas vyvalkanu placku hmoty.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
presne tak...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Presne, ja som vcera skoro az plakala od nervou. Ani chladnicka chuda nestihala chladit. A jednu som robila z cokohmoty a ta no hroza Asi musime vydrzat a pockat na zimu
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja tiez tento problem s WI nemam. Vcera som potahovala torticku cez poludnie, ked bolo okolo 26 stupnov dnuka v byte a uplne v pohode. Nic sa mi nelepilo a uhladit sa dala tiez krasne...
Ja si vzdy necham tortu zatuhnut cez noc, aby bola fakt chladna a vtedy sa potahuje super.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja tiez potahujem torty ako judit,a hned po vybrati z chladnicky, a ani nepotahujem pri otvorenom okne,lebo teplo ide rychlo dovnutra,,,mne sa zas robia pod marcipanom bubliny ale je pravda ze v lete sa robi omnoho horsie
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja nie som skúsená cukrárka, ale včera som poťahovala s MMF a hmotu som mala pripravenú od obeda v chladničke a vybrala som si ju asi polhodinu pred poťahovaním, prepracovala, vyvalkala a robilo sa mi s tým veľmi dobre. Len to bolo riadne stuhnuté, tak sa to ťažšie rozvaľkalo. Ale MMF sa možno tak netopí, neviem. Nemám skúsenosti s inými hmotami. A vždy, keď som si pripravovala ďalšie ozdoby, tak som tortu zatiaľ dala do chladničky, nenechávala som ju vonku viac ako bolo nutné.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Som rada ze sa otvorila tato tema, tiez mam uz za sebou nejake tie torty ale teraz je to hruuuza, uz dve sa mi topili, je mi do breku, a to ma cakaju svadobne!!! No ale na displeji blika 70% vlhkost ,aj ta robi asi svoje..... doteraz vsetko OK , aj ked potiahnem je super ale potom ked odovdavam, a uz sa zacina rosit a to mam chladnicku na jednotke nech nieje velky teplotny sok,,,, preto jul august mam dovolenku!!! )))
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja vzdy necham tortu riadne vychladit a zatuhnut a potahovat/zdobit zacinam az vecer okolo 9tej,to uz nie je take teplo a aj sa mi lepsie robi. pri potahovani problem nemam,skor ked mam nieco modelovat ide ma slak trafit,topi sa mi vsetko pod rukami,nedrzi tvar. no co uz,leto je tu, musime vydrzat a ked tak nasetrit na klimu
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja používam dama top špeciál a je v tomto období aspon pre mna naj. lebo je vyslovene určená na teplé obdobie, skúste uvidíte :)
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja takisto moužívam mmf a som spokojná, dnes bolo dobré vedro, naviac som začiatočník a torta stála na stole vyše polhodinu, ale vydržala, takisto sa mi nestalo žeby sa mi niekedy nejaká orosila ale samozrejme že ju dávam dobre vychladiť...dnes nám dokonca v aute spadla na zem
ale asi robím dobré tuhé korpusy, lebo jej nič nebolo
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
no ja teda nemam vela objenavok 3-4torty na vikend ale mne sa este ani jedna torta nerosila a pouzivam len zelatinovu potahovku aj na potah aj na ozdoby....ani ked ju z chladnicky dam von tak nic....v pohode
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
V lete je najlepší asi MMF ten sa netopí!!! Mám to vyskúšané.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Mne sa dnes topila aj MMF ,začala my vlhnúť hneď pri poťahovaní a teraz sa bojím čo my spraví do rána asi ani spať nebudem.Stále sa chodím prizierať čo sa s ňou deje dúfam,že ma ráno nebude čakať nepríjemné prekvapenie.Nevie my niekto poradiť čo s tým robiť? Nedá sa to nejako vysušiť?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
PDT co ja pouzivam je v pohode aj teraz na potahovanie netopí sa ale POZOR na plnky lebo ak reaguje plnka na teplo bude trpiet aj potahovka ... a maslove teraz idu v teple hajajaj ... ale mam problem s rosenim potahovky ked ju vytiahnem z chladnicky - je logicke ze torta bojuje s teplotnym rozdielom a potenie je normalne pokial sa potah netopi sak sa stretava poriadne zachladena torta s velkou teplotou vonku a topom to riesim tak ze si dam do pancusky trocha solamilu a trocha "prepudrujem" potah tam kde je oroseny a este stetcom prejdem ked ostanu omrvinky solamilu - tak ako ked som leskla v tvary a preto si davam pudrenku ... tot ja .
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
žiadna poťahovka sa netopí - ona sa ROSÍ ako všetko studené čo sa vytiahne z chladu
robila som tortu na krstiny v júli, príšerné teplo, ešte prišla aj búrka - torta bola potiahnutá s MMF - celý čas som ju sledovala, tiekli po nej kvapky vody - ale prežila bez ujmy cca 6 hodín na stole
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Presne tak....torta sa rosi a nie topi. Ved su to uzasne vykyvy teploty a vlhkosti vzduchu. Tak sa niet co cudovat
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ďakujem vám všetkým za rady, určite mi niektoré rady pomôžu, ďakujem
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja som tiez bojovala s teplom a wi aj potiahnuta dlho predlho neschla. takze ozdoby a detaily som lepila bez vsetkeho.
no ja som vytiahla tortu vyvalkala hmotu a potahovala. ale asi budem musiet naozaj ako radite vytiahnut az ked je vyvalkana.
a je to pravda to maslo sa okamzite topí. nemate niekto nejaky trik co tam davat teraz v lete nech sa to tak netopí?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Poraďte mi prosím, čo mám spraviť, alebo ako to robíte vy- skúsenejšie cukrárky, pri poťahovaní torty v teple. Mäkne mi WI a nedá sa poriadne vyhladiť. Nie je veľmi pekné. Alebo iba jediná pomoc - kúpiť klimatizáciu? Ďakujem za pomoc
