reklama

Bielo- zlta

Pridal/a Ágatka13 dňa 05. 06. 2011 - 18:23
Bielo- zlta, torta, Svadobné torty, Ágatka13, 1

reklama

reklama

reklama

Komentáre

MaťaM, Ut, 07. 06. 2011 - 08:23

Šikuľka Agátka, veľmi pekná tortička. Pozerala som si tvoju galériu. Máš veľmi peknú prácu. Zaujali ma hlavne tie poschodové torty. Normálne až nechápem, ako to udrží. A tá, kde boli naspodu malé okrúhle tortičky a hore na poschodí ďalšie torty. Wau.
Prosím ťa, poradila by si mi? Tiež nad takým podobným stojanom uvažujem. Ja som robila zatiaľ len trojposchodové. Boli už tri. Najnovšie som mala robiť štyri poschodia, ale normálne som si netrúfla, zostala som len pri troch.Váhovo boli 12, 13 a 15kg. Ale ten prevoz je najhorší. Veď som to ledva preniesla do auta. Ten stojan skladáš až priamo na mieste? Torta vyzerá tak najmenej na 17kg. Poschodia sú krásne vysoké. Ja mám spodok najväčší 31cm. Väčšiu formu som nezohnala.
To sa takto aj preváža? Tie spodné torty sú nejako vystužené? Aby sa tie vrchné torty nejak nevborili...? Budem ti veľmi vďačná, ak mi poradíš.
A ešte jednu vec by si som mala na teba. Poťah vyzerá ako doma robený mliečny marcipán. Nebola by si taká zlatá, a poslala mi recept na mail? alebo ak by si mohla aj tu napísať. O dva týždne mám robiť tortu jednej pani na 75rokov, čo zbožňuje marcipán a nechcela by som jej tam dávať poťahovku. (používam WI a Smartflex, aj marcipán 1:3) Ale ten mliečny marcipán je chuťovo najlepší. Aj ozdoby máš asi z marcipánu. Ak by ti nevadilo, a podelila by si sa o recept, budem ti veľmi vďačná.
Trošku som ťa zaplavila otázkami.Pre istotu to zhrniem....čiže, asi akú váhu ten stojan unesie?, či každé poschodie zvlášť vystužuješ?, ako je to s prevozom a skladaním stojanu?a asi aké rozmery majú poschodia?
Veľmi by mi pomohla tvoja odpoveď, ak by sa dalo.

nádherná torta,za 2 týždne idem aj ja robiť bratovi svadobnú poschodovú,stojan som si už kúpila,ale stále ešte nemám jasno aké rozmery jednotlivých poschodí mám dať,takže každá informácia je dobrá.Tak nás prosím Ťa pouč,keď máš s tým už skúsenosti.Ďakujem Kvietok

Mile Babulky, som rada ze sa vam moje torticky pacia, dakujem. Slnko Vahovo to naozaj netusim torty nevazim. Ja mam na vystuzenie torty take drevene palicky ktore si na mieru odrezem a na 4 casiach vtlacim do spodneho poschodia.Podla toho kolko davam stojanov tolko tortu vystuzim. Tortu si vzdy pripravim tak aby sa dala rozlozit, cize prevazam rozlozenu.Ja mam vela velkosti stojanov a podla toho si davam torty najvecsia ma 30cm. Marcipan: 40dkg susene mlieko zelene, 80dkg cukor praskovy vsetko si treba preosiat, trosicku vody ale to ja davam od oka asi 0.5 dcl netusim. Daj si pozor nesmies to dlho miesat moze sa zhrckaviet a potom je skareda. V lete sa velmi pusta tento marcipan , proste sa poty torta. Urcite Ti fandim bola by som rada keby sa ti to podarilo ale povazujem tento marcipan za tazky.Aj kvietky si robievam s neho. Ak budes chciet mozes mi zavolat cez telefon sa to laksie vzsvetli. Kvietok Slnko Kvietok

MaťaM, Št, 09. 06. 2011 - 06:38

ďakujem Ti veľmi pekne, si zlatá. Už som si recept aj odpísala. Som zvedavá. Budúci týždeň vyskúšam. Ešte jednu vec by som mala. Ak sú poschodia na tej tácke dve, tiež vystužuješ aj to vrchné? Ja tiež zapichujem v štyroch bodoch a dávam kartón obalený v potrav. fólii, alebo ty dávaš tie tácky a zakrývaš lemom?
Dík. Keby mi to moc nešlo, zavolám. Maťa

Ahoj ked mam dve poschodia tak davam palicky cez obidve spolu bez kartonu, ja mam aj karton ale nepouzivam ho, no original postup sa dava (karton).Prajem nech sa Ti podari ak by nieco zavolaj. Slnko


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama