reklama

MMF praská


reklama

dievčatá, prosím Vás robím poťah na mini tortičky z MMF a pri poťahovaní sa mi tak drobí, ked to previsne tak sa mi po hornom obvode trochu popraská, možno by som to zamaskovala ak to potriem olejom ale nechcem riskovať,
mám tam veľa cukru mám pridať cekríky?
alebo málo cukru a hmota neni ešte pevná?
nejdem to dorobiť odovzdávam piatok počkám na dobré rady
vopred veľmi pekne dakujem Kvietok Slnko

Pozrite si aj


reklama


reklama

Renie, Št, 24. 11. 2011 - 00:09

Ahoj, ked sa ti hmota drobi tak podla mojich skusenosti tam mas vela farby alebo aj mne sa take stavalo, podla mna to bolo aj tym ze tie cukriky som velmi nahriala, boli velmi horuce, som to asi presvihla, tak som musela urobit novu hmotu. Pohoda Prekvapenie

Ahoj, podla mna je to tym, ze mas vela cukru alebo ako pise Renie, aj fabra vie narobit sarapatu alebo je tu este moznost, ze to mas studene a vtedy sa mi to tak drobi...ale najskor tipujem ten cukor. A z ktorych cukrikov si to robila? Mne minule nevysiel potah zo smolkov (zhltol by asi aj 3 kg cukru a stale sa len tahal a tahal...) Váľam sa od smiechu po podlahe Váľam sa od smiechu po podlahe Váľam sa od smiechu po podlahe drzim palce, mna to caka o dva tyzdne a prave preto teraz nespim... Chichocem sa

lucka 2, Št, 24. 11. 2011 - 00:36

ked vam mozem poradit, neroztapajte cukriky v mikrovlnke, ale nad parou, nestane sa vam, ze sa prehreju a nemusite sledovat. Ja mam skusenost, ze ked sa MMF drobi treba pridat ceru, alebo maslo a pomoze aj trochu medu Kvietok Kvietok Kvietok
Marcelina, premenuj prispevok!

mne sa mmf zacalo drobit ked som pridala gelovku do uz hotoveho mmf, a zachranila som ho dalsimi cukrikmi

ja by som tiež povedala, že by to mohlo byť aj nedostatkom tuku - CERY :))

dievčatá, dakujem, ale robila som z MMf a sú biele, zrejme som to prehriala v mikrovlnke, čo teraz z tým?
ceru som dávala tak 2 lyžičky
dievčatá mám teraz pridať ešte tej cery a ako roztopiť a miesiť s hotovou hmotou?
vopred veľmi pekne dakujem Kvietok Slnko

ked su prehriate a skaramelizovane tak uz asi nic. mne sa tiez tak minule podarilo a jedine co sa s tym dalo spravit bolo nahriat nakrajat na cukriky a zjest :)

Zakulka, Št, 24. 11. 2011 - 09:50

ja už dva mesiace MMf nerobím, naučila som sa robiť želatinovu potahovku, všetko mi to spraví robot a je to ta najlepšie hmota tušim na všetko, netrha sa, dobre sa s nou pracuje apod. MMF si robim už len čoko potahovku. Bielu ked potrebujem iba želatinovku - recepty najdeš tu na TOM.

Zakulka podel sa s tvojim receptom prosim, uz som skusala vela receptov, ale nakoniec skoncim pri kupnej potahovke.

Zakulka, Št, 24. 11. 2011 - 11:44

používam túto, recept mám z tejto stránky , ale prestala som dávať glyceryn, lebo ho nebolo treba.
3 PL medu si zohrejem na ohni, a pridam aromu alebo kys.citronovu, podla toho aku chut chceš poťahovky
dalej do misky sklenej si dam 60ml vody studenej a do toho nasyp 15g dr. oetker želatinu v prašku (su to 20g baličky), ked napuči - zohrem v MW len aby sa to rozpustilo a take teple to dam do rozohriateho medu - všetko vylejem do svojho kenwooda, pridam najprv 500g cukru prašk. a hnetacim hakom mi to vymixuje asi za 5 minut pridam zvyšok cukru asi 300-400g a potom došlaha ešte 5 minut. Potom si vymažem ruky s cerou a všetko to vyberiem a rovno dam do sačku, necham odstať asi 2 hod. Pri poťahovani podsypavam prašk.cukrom, hotovo.

Zakulka podel sa s tvojim receptom prosim, uz som skusala vela receptov, ale nakoniec skoncim pri kupnej potahovke. Hambím sa Mrkám

Zakulka podel sa s tvojim receptom prosim, uz som skusala vela receptov, ale nakoniec skoncim pri kupnej potahovke. Hambím sa Mrkám

lucka 2, Št, 24. 11. 2011 - 11:46

ak nemas kukuricny sirup, kludne pridaj med a ceru, ako som uz pisala Slnko

DášaL, Št, 24. 11. 2011 - 12:45

Daj si zohriať nové cukríky a potom do nich pridaj zohriatu MMF ktorá sa ti drobí a pridaj cukru podľa potreby. Iba týmto spôsobom zachrániš hmotu a nemusíš ju vyhodiť. Potom stačí ju zohrievať v mikrovlnke.

dakujem pekunko zohrievala som ju vždy v mikrovlnke a potom to šlo lepšie:))

dasak, Ut, 29. 11. 2011 - 13:05

Dievčatá, ja som zo začiatku tiež cukríky topila v MW, teraz dám všetko(vodu,ceru,cukríky) normálne do hrnca a keď sú tak spolovice roztopené, tak plameň vypnem a už len miešam a miešam - tým sa cukríky roztopia úplne. A potom pridávam cukor. Tým miešaním sa to schladí a potom to zhltne cukru menej. Keď som to robila v MW, mala som tie cukríky horúce a len som sypala cukor a sypala - potom bola hmota tvrdá, ale v lete sa s tým dobre robilo a netopila sa. Hmotu si vždy urobím niekoľko dní vopred, po schladení dám do chladničky a vyberám tak 2 hodiny pred poťahovaním.

dasak, Po, 23. 01. 2012 - 13:02

na 175 g cukríkov dávam 2 pol.lyžice vody a cery kúsok - ako kocka kvasníc

dasak, Ut, 29. 11. 2011 - 13:07

a keď sa ti hmota drobí, tak skús pridať niekoľko roztopených cukríkov s lyžičkou oleja a zmies to s hmotou, krorú máš.... cukor by som už nepridávala, pretože sa ti to bude zasa len drobiť a "lámať"

reklama

Súťaž

Súťaž na Tortyodmamy.sk

reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama