Štvorcová svadobná torta !
Pozrite si aj
ina, ja si myslím, že ani ráfiky ti netreba, veď upečieš v plechu a odkrojíš akú asi máš predstavu...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Priznám sa, to ma tiež napadlo, ale potom budem mať veľa piškotového odpadu. Je síce pravda, že rumových guliek nie je u nás nikdy dosť, moje deti veľmi radi zjedia a manžel ešte radšej, ale tiež je pravda žeby až toľko nemuseli.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
veď z toho, čo odrežeš na štvorec a ostanú Ti úzke pásy, môžeš pokladať zas vyššie poschodie. Už som tak robila. Keď som si to nevedela presne predstaviť, pomohla som si starými novinami. Vystrihla podľa plechu piškóty aké upečiem a strihala a skladala
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahoj Iňa ja som robila 3 poschodove uz viac krat a zatial som nikdy nedavala stredovu vystuz a nikdy sa nic nestalo robila som aj sebe na svadbu stvorcovu a rozmery som si robila odoka aby to dobre vyzeralo, ja by som na stvorcovu rafiky nekupovala ved je to zbytocne kazda ma predsa doma plechy na pecenie z toho si vykrojis aky rozmer chces, ja som si / aby som nemala velky odpad/ skracovala plech za pomoci odrezaneho kartona a obaleneho v alobale a tym som si plech akoby zmensila, neviem ci chapes ako , a rozmery neviem ake som robila lebo som ich vzdy robila od oka aby tam bol robnaky rozdiel od krajov a aj na vysku aby boli zhruba rovnake a ked nahodou by neboly tak sa tvarim ze to tak bolo v plane xixi. Urcite ti zbehnutejie cukrarky budu vediet lepsie poradit, ja som si poradila takto. Formy som si kupila len srdiecka, slzy, okruhlu inac si ostatne vyrezavam, alebo prisposobujem ako potrebujem, a hlavne koli tomu ze to zabera miesto a toho na bytovke je vzdy malo. Toto je napr. co som robila sebe na svadbu, mam tam aj ine
http://www.facebook.com/photo.php?fbid=484862328200103&set=a.3345776665…
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Krása, krása, krása !!!
Len ticho závidím. To s tým zužovaním plechov pomocou kartona je super
, asi to tak vyriešim. Za ušetrené peniažky doprajem torte niečo iné. napr. perleťový sprey?
S tou stredovou výstužou si ma tiež veľmi potešila, lebo mám s toho obavy, akoby som to tam dala.
Ďakujem.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ten perletovy sprey si urcite dopraj torticku krasne ozivi, stredovu som davala iba ked som robila psika
http://www.facebook.com/media/set/?set=a.334577666561904.86661.10000029…
alebo nevestu
http://www.facebook.com/media/set/?set=a.334577666561904.86661.10000029…
ked sa to zuzuje alebo podobne, inac davam len kazde poschodie zvlast na karton obaleny potr. foliou a vystuzujem slamkami
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Olinka, toho motýlika si vykrajovala pomocou formicky (akej?) alebo vyrezávala podľa šablóny?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ano je to vykrajovacka, su 4 v baleni take ruzove je to nieco ako patchwork - Jem vykrajovacky ale na akej stranke uz netusim, ak najdem pridam odkaz
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
nasla sooooooooooooom nech sa paci
http://www.pecenieskamkou.eu/pecieteskamkou/eshop/37-1-JEM-Cutters
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ďakujem
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahoj, ja som robila dva krát trojposchodovú štvorcovú, a je to teda kus torty ...obidva razy vážila 25 kg...štvorcové sú vždy ťažšie a väčšie ako okrúhle, pretože majú samozrejme väčšiu plochu. Ja som dávala ale na spodok štvorec 36x36...prekrajovala som na dva krát každé poschodie-teda na tri časti, výška každého cca 10-12 cm... boli to tieto http://tortyodmamy.sme.sk/vianocne/vianocna-164 a http://tortyodmamy.sme.sk/svadobne/na-zelanie-nevesty-na-hlavny-stol
...a stredom vystužovať netreba, teda ja som nevystužovala, pretože štvorce na sebe držia večšou plochou, a nezošmyknú sa...medzi poschodia tak ako si spomínala...nech sa podarí
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Krááááááááááása
Presne fialovú chcem robiť.
A ten korpus na spodný štvorec si robila podľa Bohuša-nastavovaný z 10 vajec??? Už som skúšala a zdalo sa mi že sa bude dať aj 2x prekrojiť. Pýtam sa len pre istotu.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja som robila štvorcovú nedávno,mám ju v albume - s kalami, rozmery 30, 23 16. Malá teda nebola ani náhodou, mala vyše 12kg. Prekrajovala som tri krát - čiže každé poschodie malo štyri pláty a tri krát plnku, vysoké bolo 12cm. Spodný plát som piekla na plechu 30x36cm - odpad malý, išiel do krému na potretie torty, stred a horné poschodie tiež vykrojíš z plechu - toho väčšieho. Odpad bol pre nás ku kávičke, až tak veľa ho zase nebolo. Ja som dala kartón obalený v potravinárskej fólii medzi prvé aj druhé, ale aj medzi druhé a tretie poschodie. Ľudia si to pochvaľujú, že sa im to dobre krája a keď chcú jedno poschodie niekomu dať, nemusia mať podložku, len šupnú do škatule. Ja mám totiž kartón rovnakého rozmeru ako poschodie torty, jednotlivé poschodia potieram "omietkou" z krému a korpusu už na kartóne, takže ho po potretí nie je vidieť. Potiahnem a tým kartón úplne zakryjem. Vystužovala som takými pevnejšími slamkami a jednu som dala stredom cez celú tortu - to vrchné poschodie som na ňu nastokla. V kartónoch som si popredu v strede urobila malou formičkou dierku. Ja radšej vystužujem všetky torty aj dvojposchodové, zo začiatku som to robila zo strachu, aby sa poschodia neprepadli, alebo torta nezrútila - mám pár takých uložených , potom mi ľudia začali hovoriť, že sa im to výborne krája, každé poschodie je akoby na tácke a túto tortu prevážali dosť ďaleko. Nech sa ti vydarí.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Krásne tortičky
. Ďakujem za tvoje rady. Ešte mi prosím ťa môžeš napísať z koľkých vajec si robila spodný korpus keď ti vyšiel 3x prekrojiť (ak môžeš hoď receptík). Práve som dopiekla nastavovaný od Bohuša(31x36 cm) a ako naň kukám vyjde mi prekrojiť 1x. Už som ho robila druhý krát a zas mi v strede vybehol, takže ho budem musieť zrezať. Pred pečením sa snažím cesto rovnomerne rozotrieť, keď sa pečie tak ho očami hypnotizujem
len aby bolo ok a zas zle.
Nevieš čo robím zle?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja som neprekrajovala, ja som piekla pláty, pre mňa je to rýchlejšie, kým sa jeden upečie, ďalší vyšľahám. Možno pre niekoho prácne, ale ja som poleno na prekrajovanie, pílku nemám, tak pečiem pláty, aj sa mi s nimi dobre manipuluje. Ja som robila na jeden plech - 4veľké vajcia, 20dkg cukru, 20dkg polohr. múky, 1 dcl vody, 1dc oleja, trošku kypriaceho prášku - ani nie polovica sáčku. Odobrala som z množstva múky asi dve lyžice a nahradila ich kakaom. Upiekla som dva takéto a dva orechové - v podstate ten istý recept, bez kakaa, len olej nahradilo 10dkg orechov. Skladala som orechový plát falošný parížsky krém, čokoládový plát, karamelový krém, čokoládový plát, falošný parížsky a napokon zase orechový plát. Korpusy aj krémy boli na želanie. K tomu marhuľový džem, tiež podľa želania a dosť som polievala kávou a rumom. Ja som Bohušov piekla len raz, moji známy a rodina chcú tento olejový, ale vtedy chcela zákazníčka piškótu, tak som ho robila, bol vynikajci, aj sa mi s ním dobre manipulovalo, ale ja som robila do guľatej formy a piekla som dva krát po 5 vajec. Tiež si myslím, že ho prekrojíš len raz, ja keď cesto nalejem do formy, tak ho rozotriem trošku viac ku stenám, ale len trošku, pečením sa jama v strede vyrovná. Nech sa ti darí.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Určite vyskúšam upiecť aj "olejový plát" podľa tvojho receptíku. Ďakujem.
Krásna tortička
to červené srdiečko pre "čerticu s anjelskými krídlami".
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ďakujem, ale pri ňom som skoro skolabovala zo Smartflexu, ktorý bol tuhý ako skala a nešiel rozvaľkať, potiahnutá je hrozne...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahojte šikovnice.
Takže mám to za sebou! TORTY (nakoniec som robila až dve, aj za svokru)úspešne urobené a dopravené, už aj spapkané, svadba absolvovaná, zábava výborná. Všetkým sa veľmi páčili, od toľkých chváľ čo som ani nečakala,mi bolo až trápne. Náš krstný syn bol v nemom úžase a dokonca si so svojou nastávajúcou (teraz už žienkou) moju fialovozlatú tortu vybrali ako hlavnú svadobnú a potom aj slávnostne krájali pre všetkých. Chutila.
Človeka to veľmi zohreje pri srdiečku keď zistí, že jeho námaha a hodiny strávené pri výrobe stáli za to.
Chcem sa vám všetkým ešte raz poďakovať za vaše rady, ktoré ste mi tu napísali a podľa ktorých som sa aj pri výrobe riadila. Bez nich by som si asi neporadila. Takisto veľká vďaka tvorcom tejto stránky
Strašne veľa som sa tu naučila a dúfam aj naučím. Vždy sa mi veľmi páčili marcipánové torty no nevedela som ako na to. Teraz už viem
Kuknite môj archívik-obrázky, keďže to sem neviem vložiť.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
inuška, krásna tortička sa ti vydarila
si šikovníček šikovný...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahojte šikuľky. Chcem poprosiť o váš názor. Mám piecť svadobnú 3-poschodovú tortu- štvorcovú. Keďže som začiatočník potrebujem si kúpiť na to ráfiky alebo formy. Pôvodne som chcela rozmery 30,22,14 cm, len čím dlhšie nad tým rozmýšľam zdá sa mi či to nebude malé. ČO VY NA TO ???
A ešte akú by mala mať asi celkovú výšku. Stačí v jednom štvorci 3 pláty a 2 plnky? A treba dať potom cez stred ešte aj jednu výstuž- palicu, alebo stačí keď dám do každého poschodia drevené paličky (5ks) plus kartónovú podložku? Keďže to idem robiť prvý krát na svadbu nášho krsniatka, za nás, nezáleží mi na váhe ( potom to už odvážim a budem vedieť do budúcna), len aby vyzerala " K SVETU", ani malá ani extrémne veľká. Veľa som už na týchto stránkach študovala, takže predstavu mám, len chcem vedieť váš názor.
ĎAKUJÉÉÉÉÉM !!!