reklama

Karamelový krém je riedky


reklama

Ahojte šikulky.Prosim o rýchu radu.Mam pre vnučku na sobotu urobit tortu.Nevesta si želala karamelový krém.Spravila som šlahané 6ks.vajcia s cukrom nad parou,pridala skaramelizované salko,2 masla a bolo to riedake.Pridala som ešte jedno máslo a má to stále tekutu podobu.Preto prosím,kto by mi rýchlo poradil.Voprod dakujem


reklama


reklama

Ahoj Jarka, skús to dať do chladničky, nech trochu stuhne. Ak to nezaberie tak uvar hustý karamelový puding a zašľahaj do krému. Nech sa podarí,držím palceHambím sa

Boyle, Št, 26. 11. 2015 - 15:21

Ja nedávam celé  vajcia, ale len źĺtka, s bielkami som to mala redšie. Mala si vajcia a Salko dostatočne uvarené? žľtkov dávam viac, 4-5 na 250 g masla. Do uvarených žĺtkov pridávam bielu alebo hnedú čokoládu, podľa druhu krému, lebo maslo je dosť mäkké, tým sa žĺtky aj rýchlejšie ochladia. Aby to nebolo príliš tuhé pri miešaní s maslom ,pridávam do zmesi, kým je ešte teplá, kúsok masla.

aramana, Št, 26. 11. 2015 - 17:54

Šľahané nad parou sú vtedy riedke ked sa krátko šľahajú alebo je málo cukru.

ja som mala dlho rešpekt pred karamelovým krémom a teraz už v pohode som si robila pre nás doma tu dátm ako robím ja a nie je problém

1/ uvariť karamelový puding +1 puding naviac do toho a klasicky z maslom vymiešať

-2/ upáliť cukor na karamel, potom k nemu naliať šlahačku a postupne zapracovať do masla

3/ karamelové salko už z obchodu vyšlahať s maslom

na krém s vajíčkami vždy dávam na 1 vajičko - klasické M 50 g cukru

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama