reklama

Smartflex-problémy

KatkaE , 24. 01. 2011 - 12:02

reklama

Ahojte,

včera som prvý krát poťahoval Smartflexom.
Mala som s ním problém.
Nedal sa mi vybrať z vedierka, musela som ho doslova dolovať a nedal sa na tenko vyvalkať.
Na torte vo vnútri sa spotil a ťahal sa ako kukuričný sirup.
Z vonku bola torta krasna, len vnútri to bolo nechutné.
Máte s tým tiež také skúsenosti, či som niekde urobila chybu.
Krém bol maslový, nie šlahačkový a trochu som to stým maslom prehnala, bol úplne tuhý. Tak neviem prečo sa to stalo.
Ďakujem za rady Úsmev

Pozrite si aj


reklama


reklama

Mavitke, Po, 24. 01. 2011 - 13:57

No super Prekvapenie , takže môžem si hlavu turbovať, či bola torta dobrá, keď som ju v sobotu odovzdala ...
Ja som poťahovala mandľovým, tiež sa mu z toho vedra nechcelo, no nedala som mu šancu a musel von, potom sa už odkrajovať dalo dobre ...
Dúfam, že sa ešte niekto ozve Objímam

ZuzkaM, Po, 24. 01. 2011 - 14:03

Katka, ja som cez víkend použila tiež prvý krát smartflex, ale pracovalo sa mi s ním dobre, táto tortička http://www.tortyodmamy.sk/zvieratka/littlest-pet-shop-3 . Len keď mi prišiel tak bol veľmi tvrdý, lebo aj vonku bola zima. Je pravda že sa ťažšie vyberal z kýblika, ale keď som s ním večer začala pracovať, tak bol OK. Dalo by sa povedať že je podobný WI, len WI je jemnejší, smartflex mi pripadá ako keby nebol dobre vypracovaný. Vôňu aj chuť má dobrú, bola som s ním spokojná. Ja som si ho kúpila na vyskúšanie, pretože používam WI, takže uvidím čo budem používať... Mrkám

inuska, Po, 24. 01. 2011 - 17:24

no konečne dajaký rovnaký názor dakujem ti zuzkam ja som v ňom mala dokonca také malé kryštáliky cukru už som si myslela že som na hlavu lebo dievčence na Fbooku tvrdia že oni tam žiadne kryštáliky nemali robilo sa mi dobre s tou hmotou dokonca rýchlejšie schne ako Wi a ani po vybratí z chladničky hmota nereagovala bola rovnaká ako WI až nato ako aj ty vravíš ako keby tá hmota nebola dostatočne premiešaná alebo čo ,dakujem že nie som jediná tohto názoru Úsmev Úsmev Úsmev Úsmev Úsmev

Natasha, Po, 24. 01. 2011 - 21:23

KatkaE - Po prečítaní Tvojho príspevku som sa vyľakala na smrť, že aj moja torta sa spotila pod tou hmotou a možno aj trochu pokazila oslavu. Ihneď som volala sestre, ktorej som robila tortu ako dar pre jej svokrovcov. Upokojila ma, že poťah vôbec nebol spotený, a že dokonca sa jej to viac páčilo a lepšie im to všetkým chutilo, ako s WI.
Tortu som poťahovala Smartflexom Velvet v piatok poobede. Krájala sa v sobotu poobede:

http://www.tortyodmamy.sk/svadobne/zlata-svadba-44

Pod poťah som tortu potrela s maslovopudingovým krémom vymiešaným so zvyškami korpusu.

S tou hmotou sa mi robilo dobre. Mala som na skúšku jeden a pol kilové vedierko s mandľovou príchuťou. Pri vaľkaní som hmotu nemusela ničím podsypávať. Je pravda, že sa trošku ťažšie vaľkala ako WI. WI je mäkšia, jemnejšia hmota. Z vedierka sa mi tiež ťažšie vyberala, ale nejak až tak mi to nevadilo. Kryštáliky cukru som v hmote nezaregistrovala, ale písali o tom aj na Dortomanii. Zatiaľ to vypadá tak, že som s touto hmotou veľmi spokojná.

KatkaE, Ut, 25. 01. 2011 - 09:30

Natasha, ďakujem za odpoveď.
Netvrdím, že Smartflex je zlá hmota.
To nie, torta bola krásna...zvrchu.
Priznám sa, že som ju viac obzerala.
Poťahovala som ňou prvý krát...tak som ju riadne študovala. Torta nebola orosena na povrchu, bola hlatka a bez chybičky. Hmota sa dobre prenášala, dobre sa uhládzala a celkovo potiahnut tortu bola hračka.
Keď sme tortu rozkrájali, tak som si všimla, že sa z nej niečo ťahá. Tak som sa riadne prizrela, vznikalo to medzi krémom na uhladenie torty a poťahom Smartflex.
Úplne ako kukuričný sirup, krem bol tuhy pudingovo maslový...ako tvoj, tiež som vaľkala bez podsypania.
Inak chuť je výborná, všetkým viac chutí.
Naozaj sa to žiadnej z Vás nestalo...len mne?
Fakt neviem prečo. Smútok

Natasha, Ut, 25. 01. 2011 - 10:11

Katka - mne to robilo dosť často pri MMF, WI, aj pri pravom marcipáne (poťahovala som len týmito hmotami zatiaľ), keď som pod poťah dávala len maslovopudingovú plnku. Keď som do tejto plnky zamiešala piškotový korpus, už sa to pod hmotou nepotilo. Ešte lepšie je vymiešať len maslo s cukrom a zvyškami korpusu. Neviem, čím potierajú dievčatá tortu pod poťah, snáď pridajú svoje skúsenosti aj ostatné.

KatkaE, Ut, 25. 01. 2011 - 10:34

Ďakujem, nabudúce skúsim pridať ten korpus.
Skúsim to už tento víkend.
Kúpila som si Smartflexu 7kg vedierko a chcem robiť svadobnú tortu, ktorá bude stáť na stole pekných pár hodín. Musím mať istotu, že sa to nestane.

PS: Vybrať z vedierka to bola naozaj fuška, až som vedierko prerazila nožom...aj som sa riadne zapotila..piecť torty je fuška!!! Úsmev)))

ZuzkaM, St, 26. 01. 2011 - 00:38

Kočky, neviem ako sa správa hmota keď sa torta rozkrojí, ešte som ju doma pre nás neskúšala, ale zákazníčke chutila. Na tejto torte bola plnka karamel a vajcia na parou z čokoládou + maslo. Takže neviem, musím vyskúšať aj doma, dám hneď vedieť Úsmev Mrkám Slnko

Babenky kde by som ešte zohnala tuto hmotu s prichutou mandli..... čo som pozerala akosi je vydrakovana,chcela by som si kupit na skušku mandlovu aj na kvietky,viete mi poradit kde by som ju ešte kupila ? Dakujem. Slnko

sisa.b, St, 02. 02. 2011 - 02:09

ja mam doma cokoladovy velvet a je velmi chutna. skusam z nej robit ruzicky a ide to super, aj ked to nie je priamo ta flower. len sa musim kontrolovat, aby som ju tu nezjedla Chichocem sa Chichocem sa Chichocem sa
krystaliky som mala v hmote aj ja, najlepsie sa mi ukazali, ked som ju farbila a natahovala, aby sa farba zjednotila. pri natiahnuti doslova z nej vyskakovali. pri modelovani s tym nemam problem, necitit ich v hmote.
mna zas vylakalo, ked som ju v sackoch nasla vyschnutu - tu, co som si vcera farbila pre dnesne modelovanie. uplna skrupina zvonku, ale po chvilke miesenia uz je opat taka ista vlacna. zatial velka spokojnost Áno

Dobry den. Dovolujem si Vám vstupit do diskusie a objasnit veci na ktoré sa pytate . Co sa týka kryštalikov v smartflexe bolo to v prvej várke vyrobenej v januari ktorá sa dala na trh, sposobilo to nedostatočné rozomleta zložka ktorá sa nachadza v potahovke to sme sa po zisteni snažili hned odstranit a predpokladáme že by sa to uz nemalo opakovat . Co sa tyka tahania hmoty na vnutornej strane potiahnutej torty ? Stava sa to v pripade prevlhčenej vrstvy na ktoru sa potahovka nanáša preto ze hmota neobsahuje žiadnu vodu sa s nou ani neznáša to je asi jedna z príčin ako dalšia je technická vec občas sa to stáva u chladničiek kde sa torta chladií .Vo vrchnych častiach chladničky je kondenzacia vody vyšia a preto aj torta ktorá je vychladená kondenzuje pod povrchom. Je to klasické rosenie ktoré poznate ked pridete zo zimi do tepla. snad sme Vám zodpovedali to na co sa pytate v dostatočnej miere a chceme sa všetkym podakovat tak za negatívne ako aj pozitívne skušenosti a informacie ktoré nám poskytujete. Za Smartflex Monika Grgulova .

OlgaC, Št, 24. 03. 2011 - 22:03

Jestli se mohu připojit - hmotu Smartflex Velvet i Flower na potah, květiny a figurky občas použiji, také jsem ji testovala, než přišla na trh a myslím, že na potah je z bílých hmot bezkonkurenční. Nepotí se tolik jako třeba K2, je celkem odolná, ano, když je jí teplo, tak se dost táhne, stačí ji dát na moment do chladničky, při teplotě kolem 22 stupňů se s ní dělá perfektně. Krystalky cukru, které se v ní občas objevují, jsou prý způsobené chybou výroby a řeší se, ale já je vymnu v ruce bez prolémů, na potahu to není vůbec znát. Co mi vadí jedině je to, že je hmota v kyblících tvrdá jak beton a tak to řeším tak, že ji vyndám celou z kyble, nakrájím ostrým nožem na tenké plátky a ty už jsou krásně rozpracovat rukou, hmota doslova měkne pod rukama. Jakmile ji jednou rozpracujete, už taková zůstane a krásně se s ní pracuje.

florans, Ne, 21. 07. 2013 - 15:04

no ja som tiez robila so smartflexom predvcerom prvy-krat a robilo sa mi s nim vyborne - nemam sa na co stazovat, akorat, ze dufam, ze sa tiez nespotila a pekne drzala tvar aj pri krajani... obdarovani sa mi este zatial nevyjadrili...

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama