
reklama
Náš obľúbený z kysnutého cesta ale vďaka tvarohu a slivkám, šťavnatý
Ingrediencie
2 | decilitre | mlieko |
20 | gramov | droždie |
250 | gramov | hladká múka |
250 | gramov | polohrubá múka |
100 | gramov | Smetol |
2 | kusy | vajce |
100 | gramov | kryštálový cukor |
1 | štipka | soľ |
1 | polievková lyžica | citrónová kôra |
250 | gramov | tvaroh |
150 | gramov | práškový cukor |
750 | gramov | slivky |
2 | polievkové lyžice | hrubá múka |
2 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
2 | polievkové lyžice | Smetol |
1 | čajová lyžička | škorica |
Postup
Z mlieka , a droždia + trochu cukru urobíme kvások, potom pridáme múku, vajcia, rozpustený smetol, sol a polovicu z nastrúhanej kôry.Necháme vykysnúť.
Tvaroh vymiešame s cukrom a zbytkom citrónovej kôry.Slivky vykôstkujeme.
Vykysnuté cesto dáme na namastený plech, potrieme tvarohom, poukladáme slivky.
2 PL smetolu rozpustíme a pridám kryštálový cukor, hrubú múku a škoricu, vymiešame posýpku - posýpku dáme na slivky - pečieme na 180 - 200 stupňov.
Dobrú chuť!
Celkový čas
2 hod, 30 minút
Čas prípravy
2 hod, 30 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút
reklama
reklama
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty