reklama

Oškvarkove pagáče

Pridal/a Irma dňa 30. 08. 2009 - 13:11

Najlepšie k šošovicovej alebo fazulovej polievke...

Oškvarkove pagáče, torta, Slané torty, Irma, 1

reklama

reklama

reklama

Komentáre

no mne sa také vysoké ešte nevydarili a to zbožňujem pagáčiky ,mňam ,mňamBozkávam Tlieskam Tlieskam Tlieskam Tlieskam

Pošli jeden...takto sa zalyzujem:Vyplazený jazyk Vyplazený jazyk Vyplazený jazyk Vyplazený jazyk Vyplazený jazyk
Plačem Plačem
Veľmi často na Teba myslím - vejárik pomáha.....Kvietok

pachola, Ne, 30. 08. 2009 - 17:44

vyzerajú lákavo ja robím plnené lekvárom a tiež zmiznú za moment...vykrojím štvorec do stredu dám lekváru a strany oproti prehnem proti sebe potriem vajcom Veľký úsmev

Evina, Ne, 30. 08. 2009 - 17:45

vyzerajú super,ako si ich robila ,keď sú také naskladané,šikulka Áno Áno Áno Tlieskam Tlieskam Tlieskam

Irma, Po, 31. 08. 2009 - 20:24

Úsmev Bozkávam ďakujem Úsmev Bozkávam môj muž musí mať stále pagáčiky, také či onaké Zlomené srdce dám sem recept ÚsmevElenka keď pôjdeme do Hriňovej tak donesiem Mrkám Terka škoda, že si tak ďaleko, ale keď sa nad tebou zlutujem Chichocem sa možno aj s klobáskami ti pošlem Mrkám Veľký úsmev Tonka a ty sa teššš, dosť často chodíme cez Šoporňu, tak ma tam raz dva máš aj s výslužkou Mrkám Mrkám

chachna, Po, 03. 05. 2010 - 21:09

vyzerajú lákavo, nemôžeš sem dať prosím recept??? mňam
Tlieskam Tlieskam Tlieskam Tlieskam Zlomené srdce Zlomené srdce Zlomené srdce Áno Áno Áno Áno Kvietok Kvietok Kvietok Torta Torta Torta Torta Slnko Slnko Slnko Tlieskam Tlieskam Zlomené srdce Zlomené srdce Zlomené srdce Objímam Objímam Objímam ObjímamTlieskam Tlieskam Tlieskam Tlieskam Zlomené srdce Zlomené srdce Zlomené srdce Áno Áno Áno Áno Kvietok Kvietok Kvietok Torta Torta Torta Torta Slnko Slnko Slnko Tlieskam Tlieskam Zlomené srdce Zlomené srdce Zlomené srdce Objímam Objímam Objímam Objímam

Vyplazený jazyk Vyplazený jazyk Vyplazený jazyk Vyplazený jazyk Vyplazený jazyk Vyplazený jazyk Vyplazený jazyk Vyplazený jazyk aj ja by som si také hneď zopár dala - škoda, že môžem len očami Smútok Smútok Smútok

anka_, Po, 03. 05. 2010 - 22:06

Tak to by som si aj ja dala, sladké už nikomu nechutí. Vyzerajú veľmi dobre.Smútok Smútok Smútok Smútok Smútok Smútok Vyplazený jazyk Vyplazený jazyk Vyplazený jazyk Vyplazený jazyk Vyplazený jazyk

AnaP, Ut, 04. 05. 2010 - 01:15

Veru,aj mne sa slinky zbiehajú.Sem s nimi!!!Váľam sa od smiechu po podlahe Tlieskam Tlieskam Tlieskam Tlieskam Tlieskam Tlieskam Tlieskam Tlieskam Tlieskam Tlieskam Tlieskam Tlieskam Tlieskam Tlieskam Tlieskam

hledala jsem recept,ale nemohla jsem najit. nemohla by jste mi ho napsat? vypadaj moc dobre.

Irma, So, 07. 08. 2010 - 23:19

Je mi to dosť ľúto, že som zabudla dať sem recept.
Ja to robím od oka, tieto pagáčiky som sa naučila robiť od mojej mami.
OŠKVARKOVÉ PAGÁČE.
Všetky suroviny si vyložím v kuchyni 2 hodiny dopredu, aby mali rovnaku teplotu a cesto potom dobre nakyslo.
Najprv si pripravím kvások.
Do cca 4dl vlažneho mlieka pridám za hrsť hrubej múky, 2PL cukru a jednu kocku kvasníc (42g). Dobre zamiešam a nechám kysnúť na teplom mieste, cca 15-20 min.
Do nádoby misky-kysky preosejem 1kg polohrubej múky, pridám 1ČL soli, 1ks 250g zmäknutej HERY a dobre rozpracujem. Potom pridám 1 pochúťkovú smotanu, nakysnutý kvások a 3ks rozhabarované vajcia. Miesim, miesim, miesim..., cesto má byť stredne tuhé, nelepivé a lesklé. Najlepšie cesto získame dobrým prepracovaním cesta (mixer + hnetacie metličky, domáca pekárnička-len hnetenie cesta). Vypracované cesto prikryjem a nechám na teplom mieste kysnúť cca 30-40 min. Má to byť minimálne raz tak veľa v objeme.
Oškvarky zomeliem (ja ich mám pripravené, 1/2kg zomleté, nasáčkované v mrazáku, večer si ich vyložím) viac menej na jemno.
Na podsypanej doske rozvaľkám nakysnuté cesto, do stredu rozotriem oškvarky. Cestom zakryjem zo všetkých strán oškvarky. Zakryjem čistou utierkou a nechám 10 min. kysnúť. Rozvaľkám na veľkosť dosky a zase poskladám na štvorec. Opakujem 3x v 10-15 minutových intervaloch.
Nakoniec rozvaľkám na hrúbku 1 1/2cm a vykrajujem formičkou pagáčiky. Ukladám na plech vyložený papierom na pečenie vedľa seba. Vrch pagáčikov potriem rozšľahaným žĺtkom, posypem rozdrvenou rascou a nechám ešte 15 minút podkysnúť.
Pečiem v dobre vyhriatej rúre (horkovzdušnej 150°C) cca 40 min do ružova.
Tieto pagáčiky jedávame k šošovicovej alebo k fazuľovej polievke.
Prajem dobrú chuť. Mňam Vyplazený jazyk mňam.


reklama

reklama

Súťaž

Súťaž na Tortyodmamy.sk

reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama