reklama

slahacka a cerstve ovocie

zuzuz1 , 10. 10. 2012 - 14:43

reklama

baby prosim pomoc!!! zakaznicka si praje diatortu pre otca kt. je dost priebercivy,,, navrhla si preto slahacku - pripadne cokoladovu slahacku (parizsky krem) s cerstvym ovocim... uz teraz si neviem predstavit ako to budu krajat, aj som ju upozornila ale nedala sa odbyt...ze ine jej ocino nezje :( ale ovocie okrem bananu by sa tam hodilo? akoze trepla mi ze pomaranc, kiwi, jablka, hrusky... ale co ja viem? bude to chutit??? prosim poradte mi dakuejm


reklama


reklama

bobrík, St, 10. 10. 2012 - 14:47

nooo, tak sama som zvedavá, čo skúsenejšie odpovedia Chichocem sa
Mne by sa tam aj ten pomaranč hodil, len ako krájať Prekvapenie , musel by sa na malé kúsky nakrájať, ale potom by asi veľa šťavy pustil Plačem
No, dilema..... Prekvapenie

evi, St, 10. 10. 2012 - 14:52

Ja bezne robim slahacku s ovocim do torty. Je to chutne a velmi rychle. Vyslaham slahacku so stuzovacom, dam cukor a hotovo. Ovocie pouzivam najcastejsie jahody, maliny, cucoriedky a rozne ine na drobno nakrajane. Kraja sa to uplne jednoducho ako vsetky ostatne torty.
Ja mam s tym len dobre skusenosti po stranke estetickej a co sa tyka chuti je to tiez mnamka. Úsmev

zuzuz1, St, 10. 10. 2012 - 14:57

no ale ovocie pouzivas cerstve alebo zavarane? bo v tom ja osobne vidim dilemu... nakolko je to cukrovkar tak chcu cerstve...
a je dost pevna ta slahacka?

evi, St, 10. 10. 2012 - 16:46

Ano, pouzivam cerstve. Zavarane nepouzivam vobec, to uz radsej mrazene. Ale snazim sa vzdy cerstve. Cele leto som davala cerstve jahody, maliny, cucoriedky, cernice...
Ked tam dam stuzovac, tak je pevna dost. Ak sa bojis, ci bude pevna, poradim ti, aby si do toho este dala praskovu zelatinu. Potom sa bat uz nemusis. Ked bolo v lete velmi horuco, ja som taka dala a torta bola pevna a ani pri krajani sa nic nepohlo.

bobrík, St, 10. 10. 2012 - 15:30

viem, že žienky bežne používajú napr. mrazené ovocie z Lid.. a normálka také zmrazené ho šupnú do torty a že je to super. Toho by som sa nebála, ja sa len divím tej požiadavke na hrušky, jablká... to sa mi zdá pritiahnuté za vlasy... neviem si to predstaviť.... Prekvapenie

sintias, St, 10. 10. 2012 - 15:43

Tiez to robim bezne takisto ako evi, ovocie davam vacsinou cerstve jahody, maliny, alebo zavarane broskyne alebo ananas. Robila som aj s mrazeným ovocím a tiež sa to dalo, ak sa mi to zdalo redsie,pridala som zelatinovy stuzovac za studena. Ak chces z kompotovaneho ovocia su aj DIA kompoty.

sintias, St, 10. 10. 2012 - 15:51

Este ma napadlo,že ak by trvala na tých jablkách, tak to si viem predstavit jedine ako podusené s trochou skorice prip. umelým sladidlom a na to slahacku. Inak neviem.

Kazuso, St, 10. 10. 2012 - 15:56

Veď skús urobiť trochu šľahačky, hodiť do toho hento ovocie a nechať do druhého, tretieho dňa v chladničke a potom ochutnať, nech vieš čo to urobí. Ak by som piekla torty na zákazku určite by som si veľmi dobre rozmyslela aký rozmar zákazníkovi splním. S takouto požiadavkou by som ho vyprevadila. Náhodou to nebude chutiť a za zlú budeš nakoniec ty. Také hókus-pókus nech si pečie každý doma sám na vlastné riziko.

zuzuz1, St, 10. 10. 2012 - 16:53

kocky dakujem za rady... no akoze to "jesenne ovocie" povedala ako priklad (aspon dufam) podobne ako sintias ma napadlo ze ak by chcela tie jablka tka ppodusit to by slo... co sa tyka tych dia kompotov, viem ze su take ale behat po celom meste a hladat sa mi zrovna nechce... uvidim co zozeniem a bude :)este raz dkaujem za rady, hlavne tej slahacky som sa bala, ci bude dobre drzat cista slahacka... nojo uz len je odhovorit od tej hroznem mini skodovky co chce na vrch torty a budem spokojna:) ÁnoÁnoÁno

zoliman, St, 10. 10. 2012 - 19:18

ZUZUS1,JA BY SOM TAM DAL VIšNOVý GéL-JE SUPER A HODí SA S čOKO,ALEBO BY SOM JABLKá SPARIL NA KARAMELE A S TýM BY SOM KOMBINOVAL....NECH SA DARí...

Sausen, St, 10. 10. 2012 - 19:42

hodia sa banany,jahody,hrozno,cucoriedky,maliny,kiwi,hoci na to upozornuju,ja davam,normalne koprus,poliat,dzem,slahack ovocko,korpus a navrch zvycajne obtriem,urobim ruzice a ovocie dam do stredu a zalejem zelatinou..neviem ci u vas maju dia,ale aj z dzusu bez cukru sa da s pudingom a pridat sladidlo zelatinka spravit...no mas vela moznosti,je to jednoduche a chutne,nam robim vecinou take,nech sa dari Kvietok

zuzuz1, St, 10. 10. 2012 - 19:48

dakuejm za napad ale torta ma byt potiahnuta potahovkou nakolko je predstava dialnice s autom...

Rina, Št, 11. 10. 2012 - 11:15

Môžeš použiť i čerstvé jabĺčka a to nasledovne: na dno formy, plechu naleješ olej, zasypeš kryšt. cukrom toľko, aby bol ponorený v oleji , na to naukladáš väčšie polovičky jabĺk a dáš predpiecť asi na 15 minút, potom jablká zaleješ piškótovým cestom a dopečieš. Po upečení treba nechať dobre vychladnúť. Korpus vyklop t.j. jablká,budú na vrchu korpusu. Opakuješ podľa toho akú veľkú tortu potrebuješ a môžeš plniť čokoládovou šľahačkou. Je to super tortička, tak nech sa darí.

Zabudla som dopísať, že pre pána treba cukor vynechať a jablká zaliať dia piškótu Chichocem saChichocem sa

PrekvapeniePrekvapeniePrekvapenie Podľa mňa by cukrovkár na tortu nemal ani pozrieť!!!!
Tam nejde o ovocie, ale o korpus a o krém, to je jedno aký. Pánkovi doma nech nakrájajú plnú misu ovocia (sezónneho !) a fajnovú tortičku nech majú hostia. Torta
...ale držím Ti palce, nech sa darí ÁnoÁnoSlnko

zuzuz1, Št, 11. 10. 2012 - 08:21

Váľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlahe dakujem za typ ale prave o to ide ze pankovi doma moc nevypekaju a pritom je tolko receptov pre diabetikov :) takze raz za cas mu chchu dopriat...a pri takej prilezitosti ako je 60 spojena so 60 jeho manzelky si to proste nechceli nechat ujst :)

Evita83, Št, 11. 10. 2012 - 08:40

Ja len k hruskam - neodporucam. Tie maju v duzine akoby drobne semiacka, nedavno som robila muffiny a normalne som ich citila pod zubami. Tak myslim ze v plnke by to bolo este citelnejsie. Tolko moja skusenost.. Vela stastia! Kvietok

Dievcata, prosim vas, a myslite, ze by to slo, keby som urobila taky krem-ze vyslahana slahacka spojena s rozmackanym bananom?.. neviete, ako sa to bude tvarit?
dakujem

evinka1, Ne, 23. 06. 2013 - 19:17

Zuzu, ja často používam rastlinné šľahačky Rosette alebo Gamaro,/krásne držia tvar,len vyšľaháš, nedávaš už ani stužovač/ alebo originál parížsku šľahačku Ken Trufa /je naozaj veľmi chutná/ a ovocie je teraz sezónne maliny, jahody... alebo Frutafil /najviac mi chutí citrón, višňa, lesná zmes..../určite budú spokojní Úsmev

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama