reklama

Skladovanie a vyroba CUPCAKES


reklama

Dievcata, ktore mate skusenosti s pecenim CUPCAKES mozte mi napisat ako ich skladujete a kedy vyrabate pred terminom odovzdania.... Ja som doteraz robila par druhov, ale caka ma zakazka na svadobne CUPCAKES 80kusov a skusala som recepty klasicku piskotu alebo aj tie s maslom a stalo sa mi ze klasicka piskota sa mi na druhy den zacala oddelovat od papieroveho kosicka :( a tie original cupcakes s maslom pokial boli v chladnicke boli samozrejme pevne tuhe a po vybrati sa povrch zacal mazlaviet a lepkat :(.
Vyzdobene budu kremom a aj potahovane fondanom.
Budem velmi vdacna za vsetky rady.


reklama


reklama

domik, Po, 11. 08. 2014 - 18:21

ahoj, ikuliatko, takze:
- cupcakes, teda ozdoboene mafinky, robim v den, ked si po ne maju prist. maju totiz trvanlivost max. 2 dni (mozno 3), potom su uz tvrde. takze ak pecies na svadbu, pec v piatok, poobede-podvecer nech si po to pridu a v sobotu sa zjedia (ak si doobeda v praci, je to narocnejsie...)
- vyberaj si cesta, do ktorych ide olej, nie maslo. mam skusenost, ze tie s olejom su dlhsie makke. ale zase, recept na vanilkove mafiny ma v sebe maslo, s olejom mi to proste nejde. vzdy ich vsak po 10 minutach po vybrati z rury potriem sirupom s vanilkou a su vyborne. raz som ich skusala robit z piskotoveho cesta a nevysli mi, po vybrati z rury mi spadli. radsej si pred svadobnym pecenim vopred vyskusaj cesto, najlepsie aj viackrat, potom totiz vies, ako sa sprava (a aj tvoja rura), ci si ho dala do kosickov primerane, ci ti pekne vyrastie a ostane take, ako vidis na konci pecenia v rure.... Mrkám
- kedze cupcakes su zdobene, vobec neprekaza, ak, ako hovoris, su navrchu lepkave. ved tam pojde krem alebo potah.
- ja ich skladujem v chladnicke, mozno niekto bude protestovat, ale ak dam na ne krem (davam ho trochu aj pod potah), chcem, aby mi zatuhol a nie sa roztiekol, takze preto.

dufam, ze som ti aspon trochu pomohla Mrkám

Dakujem velmi pekne, tiez som zvazovala, ze ich urobim den vopred, len sa obavam ci to zvladnem aj ozdobit... Pacia sa mi obe cesta ale to maslove je take ine zaujimavejsie ako taky maslovy keksik. Nasla som este recept kde ide maslo aj olej tak tento vikend chcem skusit to...

domik, Ut, 12. 08. 2014 - 08:28

ako pise livushka nizsie, ozdoby sa daju pripravit dopredu. trosku pracnejsie (ak sa teda s tym chces viac pohrat a nie iba to plesknut navrch) je potiahnutie, zaberie to par minut navyse, ale da sa to. ked si das polovicu potiahnutu a polovicu s kremom, s pripravenymi ozdbami by si to mohla stihnut. ale zase, kazdy musi sam vediet odhadnut svoje sily. ked ti este mozem odporucit, popozeraj recepty od Nigelly, ma ich vela a su skvele Mrkám drzim palce Úsmev

ahojky ikuliatko,
ja peciem tiez den vopred alebo v ten den velmi skoro rano...
zalezi na tom ako ich budes ozdobovat
kremom ich zdobim hodinku -dve pred odovzdanim
tiez robievam 80 až 100 kuskov...ozdobky sa daju narobit dopredu
recept mam taky jednoduchy...hrnčekovy...s mliekom a olejom...vydrzia dlchsie mäkke...po upeceni ich vydlabnem a plnim ovocim a kremom
drzim palce TlieskamÁnoSlnko

livushka
prosim ta preco davas az po upeceni ovocie dnu? Je to lepsie az po..., ja som piekla spolu, do cesta som vopchala ovocie alebo cokoladu

ja dam po upeceni mrazene ovocko a zatvorim kremom...ked sa rozmrazuje pekne pusti stavu a mufinček je stavnaty...nie je suchy...tak som si na to naucila znamych, ze teraz uz len take pytaju Úsmev

Aha vidis ja to davam do cesta pred pecenim, vyskusam aj takto :)) dakujem
Mozem sa ta este spytat na ceny? Kolko pytas za zdobeny plnkou a za zdobeny potahovkou...
Este raz dakujem

Bbaker, Št, 09. 02. 2017 - 11:33

Sice ide o starsiu temu, rad sa vyjadrim, kedze cupcakes peciem pomerne casto. 

1. Nikdy nepouzivaj piskotove cesto na cupcakes. Piskota je fajn na torty a lahke dezerty, ale cesto na cupcakes je hutnejsie, vacsinou na baze masla vyslahaneho s cukrom, neskor sa po jednom pridaju vajicka a potom zamiesava sucha zmes (muka, sol, kypridlo) a tekutina (mlieko, cmar, smotana...zalezi od receptu samozrejme). 

2. Cupcakes pec MAX den pred tym, nez ich odovzdas klientovi alebo budes podavat, aj ked idealne v ten isty den (viem, nie vzdy sa to da). Mozes ich samozrejme upiect vopred, odlozit do vzduchotesnej nadoby, poriadne zabalit foliou a zamrazit - nic sa im nestane. 

3. Zamrazit - ano, ale PROSIM ich neskladuj v chladnicke. U nas su velmi popularne piskotove torty so slahackovym kremom, ktore, samozrejme musia byt skladovane v chladnicke. Cupcakes su ale hutnejsie, plnia sa vacsinou maslovym kremom, ktory v chladnicke stvrdne. Chladnicka tiez sposobi, ze cupcakes vyschnu. Skladuj ich vo vzduchotesnej nadobe alebo v krabici dobre obalenej foliou pri izbovej teplote, alebo niekde na chladnejsom mieste.

4. V chladnicke ich skladuj len ak je to naozaj (naozaj!) nutne, napr. v lete, ked sa krem roztapa. V tom pripade povedz klientovi, nech ich vytiahne aspon 30 min pred servirovanim, krem sa tak dostane na izbovu teplotu a nebude tvrdy. Ak ich plnis ovocnym pyre alebo rozvarom, taktiez ich skladuj v chladnicke, ale opat - pred servirovanim ich treba vytiahnut skor, aby sa dostali na izbovu teplotu. Cupcakes sa MUSIA konzumovat pri izbovej teplote. 

5. Po upeceni a vychladnuti ich mozes pred plnenim potriet trochou cukroveho sirupu (jednoducho zvar vodu s cukrom v pomere 1:1, neskor dochut napr extraktami, alkoholom... pre kokosove cupcakes rad dochutim sirup lyzicou Malibu, proste podla chuti). Jednoducho si namoc maslovaci stetec do sirupu a zlahka potri vrch cupcake, nie vela, inak budu premocene. 

Nic ine ma nenapadne... jednoducho cupcakes su najlepsie cerstve, v den upecenia, pri izbovej tepolote. Co sa tyka kremu, pri cokoladovych je to jednoduche - tam rad pouzivam klasicky cokoladovy (ganache, maslo, praskovy cukor v pomere 2:1:1) - je stabilny, pevny, chutny a nie prilis sladky. Pri vanilla cupcakes je to tazsie, kedze tie sa vacsinou plnia maslovym kremom z masla a cukru (pomer 1:2 maslo a praskovy cukor), ktory sa mi nikdy nepodari vyslahat tak, aby bol uplne hladky, proste vzdy citim kusky praskoveho cukru, ktory sa pocas slahania v masle neroztopil. Mam rad SMBC (svajciarsky maslovy krem na baze meringue), ale zas bielkovy krem tiez asi dlho nevydrzi cerstvy... kazdopadne akykolvek krem pouzijes, asi kazdy vydrzi na cupcake den, bez pobytu v chladnicke, takze by som sa nebal ohladom trvanlivosti. 

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama