
Keď sa spojí obľúbený koláčik s milovaným gaštanovým pyré, vznikne takáto dobrotka...
4 | kusy | vajce |
150 | gramov | práškový cukor |
150 | gramov | orechy mleté |
3 | polievkové lyžice | krupicová múka |
250 | gramov | gaštanové pyré |
300 | millilitrov | mlieko |
1 | kus | puding Extra karamelový Oetker |
3 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
150 | gramov | maslo |
2 | kusy | tortová oblátka |
1 | deciliter | ríbezľový lekvár |
Vymiešame sneh zo 4 bielkov s cukrom, pridáme postupne žĺtka, orechy a múku (môžete pridať aj 1 PL PDP - nemusí byť).
Rúru si vyhrejeme na 180 st., plech vystelieme papierom na pečenie, položíme 2 tortové oblátky, natrieme lekvárom a vylejeme cesto. Upečieme.
Kým cesto vychladne uvaríme si karamelový puding (mlieko + cukor + pudingový prášok), necháme vychladnúť.
Vymiešame maslo s pudingom a nakoniec pridáme gaštanové pyré. Krém natrieme na koláč a necháme cez noc v chladničke odležať. Vrch môžeme posypať strúhanými orechmi, čokoládou...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Hrnčekové krehké rožky z kyslej smotany
Martuška 123
Hrnčekové krehké rožky z kyslej smotany
Chutné jemné rožky s kyslou smotanou v ceste, bez vajíčka. Plníme ich slivkovým lekvárom, orechmi či makom. Väčšinou robím z dvojnásobnej dávky.
Kakaové éclair s vanilkovou plnkou
Bea Kerekesová
Kakaové éclair s vanilkovou plnkou
Fantasticke eclair z odpaľovaného cesta v kakaovej verzii s výborným vanilkovým krémom.