
Keď sa spojí obľúbený koláčik s milovaným gaštanovým pyré, vznikne takáto dobrotka...
Ingrediencie
4 | kusy | vajce |
150 | gramov | práškový cukor |
150 | gramov | orechy mleté |
3 | polievkové lyžice | krupicová múka |
250 | gramov | gaštanové pyré |
300 | millilitrov | mlieko |
1 | kus | puding Extra karamelový Oetker |
3 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
150 | gramov | maslo |
2 | kusy | tortová oblátka |
1 | deciliter | ríbezľový lekvár |
Postup
Vymiešame sneh zo 4 bielkov s cukrom, pridáme postupne žĺtka, orechy a múku (môžete pridať aj 1 PL PDP - nemusí byť).
Rúru si vyhrejeme na 180 st., plech vystelieme papierom na pečenie, položíme 2 tortové oblátky, natrieme lekvárom a vylejeme cesto. Upečieme.
Kým cesto vychladne uvaríme si karamelový puding (mlieko + cukor + pudingový prášok), necháme vychladnúť.
Vymiešame maslo s pudingom a nakoniec pridáme gaštanové pyré. Krém natrieme na koláč a necháme cez noc v chladničke odležať. Vrch môžeme posypať strúhanými orechmi, čokoládou...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Bratislavské rezy
Bejč | Bratislavské rezy
Bratislavské rezy
Recept na tradičný dezert, ktorý poznáme z cukrární. Vanilkové korpusy so sviežim citrónovým krémom a čokoládovou polevou. Výborný zákusok na sviatky aj oslavy.
Dobošové rezy
Bejč | Dobošové rezy
Dobošové rezy
Recept na tradičné dobošové rezy s tenkými korpusmi, čokoládovým krémom a čokoládovou polevou potešia všetkých milovníkov klasických zákuskov.