
Piskotovy korpus zo slahackou, malinovym prelivom a rumom.
Ingrediencie
4 | kusy | vajce |
4 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
4 | polievkové lyžice | hladká múka |
1 | kus | bio citrón |
100 | millilitrov | voda |
3 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
250 | millilitrov | šľahačka |
200 | gramov | maliny |
50 | gramov | kryštálový cukor |
4 | polievkové lyžice | rum |
Postup
Zltka vymiesame s polovicou cukru a korou z polovice citronu. Bielka vymiesame z druhou polovicou cukru a par kvapkami citronu.
Zltka zmiesame zo snehom striedavo s preosiatou mukou, vylejeme do tortovej formy vystlatej papierom, upecieme a dame vychladit.
Rozvar:vodu z cukrom prevarime a pridame rum.
Maliny chvilku povarime z cukrom a prepasirujeme.
Slahacku vymiesame do tuha pridame stavu z citronu.
Korpus popichame vidlickou, polejeme hojne rozvarom, navrstvime slahacku a polejeme malinovym prelivom.
My to jeme velkymi lyzicami ani to nekrajam.

- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Tiramisu kocky
Bejč
Tiramisu kocky
Vynikajúci zákusok s kakaovým korpusom, kávovou náplňou, piškótami a šľahačkou v štýle obľúbeného tiramisu dezertu.
Parížsky trojuholník s višňami
Bejč
Parížsky trojuholník s višňami
Božský čokoládový zákusok s parížskym krémom, sviežou višňovou náplňou a čokoládovou polevou.