reklama

Krémové rezy

Pridal/a melisa dňa 01. 11. 2021 - 18:41 - Recepty melisa
Krémové rezy, Recepty na zákusky, melisa

reklama

Výborné rezy vhodné na slávnostné príležitosti s jahodovým a vanilkovým krémom.

Ingrediencie
Na 3 piškóty:
12 kusy vajce
18 polievkové lyžice kryštálový cukor jemný
18 polievkové lyžice polohrubá múka
3 čajové lyžičky prášok do pečiva
6 polievkové lyžice voda
Plnka 1:
1 plechovka jahodový kompót
2 kusy jahodový puding
4 polievkové lyžice kryštálový cukor
Plnka 2:
600 millilitrov mlieko
200 gramov kryštálový cukor
2 kusy Zlatý klas
1 kus vanilkový cukor
1 polievková lyžica polohrubá múka
250 gramov maslo
Dokončenie:
150 gramov biela čokoládová poleva
  kokos jemne strúhaný
  trocha potravinárska farba
Postup

Piškóta:

4 bielky vyšľaháme do peny so štipkou soli, po lyžiciach zašľaháme 6 PL cukor, pridáme žĺtky, 2PL vody a 6 PL múky zmiešanú s 1 KL prášku do pečiva. Upečieme na papieri na pečenie rozmer 30x40 cm, 180°C asi 15 minút. Z takého istého množstva upečieme ešte 2 piškóty. Necháme vychladnúť. Celkovo potrebujeme 3 piškóty.

Plnka 1:

Jahody rozmixujeme aj so šťavou, dolejeme vodu do 1 litra, trochu odlejeme a rozmiešame jahodové pudingy. Pridáme 4 PL cukru a uvaríme hustý puding. Necháme vychladnúť.

Plnka 2:

V troche mlieka rozmiešame zlaté klasy, 1PL polohrubá múka. Zvyšné mlieko dáme zovrieť s cukrom a vanilkovým cukrom, prilejeme rozmiešaný zlatý klas a múku a uvaríme hustý puding, ktorý necháme vychladnúť pod potravinárskou fóliou. Maslo vymiešame a po troche zašľaháme vychladnutý puding.

Ukladáme nasledovne: piškóta, polovica jahodovej plnky, druhú piškótu natrieme polovicou vanilkového krému a tou stranou priložíme na jahodovú, druhá piškóta, zvyšná jahodová plnka a tretiu piškótu natrieme vanilkovým krémom a tou stranou priložíme na jahodovú plnku. Trochu si odložíme na potretie povrchu.

Nakoniec polejeme bielou čokoládovou polevou a ešte na nie celkom stuhnutú nasypeme ozdobne kokosovú múčku. Trochu kokosovej múčky som prifarbila ružovou práškovou potravinárskou farbou, tak že som ju nasypala do mikroténového spolu s troškou farby a potriasla. Odložíme do chladu, pokrájame a podávame.

Dobrú chuť!

Celkový čas
2 hod
Čas prípravy
1 hod
Čas varenia / pečenia
1 hod
Priemer 5 (1 hlas)

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama