
Výborné rezy vhodné na slávnostné príležitosti s jahodovým a vanilkovým krémom.
Na 3 piškóty: | ||
12 | kusy | vajce |
18 | polievkové lyžice | kryštálový cukor jemný |
18 | polievkové lyžice | polohrubá múka |
3 | čajové lyžičky | prášok do pečiva |
6 | polievkové lyžice | voda |
Plnka 1: | ||
1 | plechovka | jahodový kompót |
2 | kusy | jahodový puding |
4 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
Plnka 2: | ||
600 | millilitrov | mlieko |
200 | gramov | kryštálový cukor |
2 | kusy | Zlatý klas |
1 | kus | vanilkový cukor |
1 | polievková lyžica | polohrubá múka |
250 | gramov | maslo |
Dokončenie: | ||
150 | gramov | biela čokoládová poleva |
kokos jemne strúhaný | ||
trocha | potravinárska farba |
Piškóta:
4 bielky vyšľaháme do peny so štipkou soli, po lyžiciach zašľaháme 6 PL cukor, pridáme žĺtky, 2PL vody a 6 PL múky zmiešanú s 1 KL prášku do pečiva. Upečieme na papieri na pečenie rozmer 30x40 cm, 180°C asi 15 minút. Z takého istého množstva upečieme ešte 2 piškóty. Necháme vychladnúť. Celkovo potrebujeme 3 piškóty.
Plnka 1:
Jahody rozmixujeme aj so šťavou, dolejeme vodu do 1 litra, trochu odlejeme a rozmiešame jahodové pudingy. Pridáme 4 PL cukru a uvaríme hustý puding. Necháme vychladnúť.
Plnka 2:
V troche mlieka rozmiešame zlaté klasy, 1PL polohrubá múka. Zvyšné mlieko dáme zovrieť s cukrom a vanilkovým cukrom, prilejeme rozmiešaný zlatý klas a múku a uvaríme hustý puding, ktorý necháme vychladnúť pod potravinárskou fóliou. Maslo vymiešame a po troche zašľaháme vychladnutý puding.
Ukladáme nasledovne: piškóta, polovica jahodovej plnky, druhú piškótu natrieme polovicou vanilkového krému a tou stranou priložíme na jahodovú, druhá piškóta, zvyšná jahodová plnka a tretiu piškótu natrieme vanilkovým krémom a tou stranou priložíme na jahodovú plnku. Trochu si odložíme na potretie povrchu.
Nakoniec polejeme bielou čokoládovou polevou a ešte na nie celkom stuhnutú nasypeme ozdobne kokosovú múčku. Trochu kokosovej múčky som prifarbila ružovou práškovou potravinárskou farbou, tak že som ju nasypala do mikroténového spolu s troškou farby a potriasla. Odložíme do chladu, pokrájame a podávame.
Dobrú chuť!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty