Pre milovníkov kokosu a jabĺk aktuálny na pohostenie na blížiace sa sviatky. Poteší veľkých aj malých.

Výnos | |
---|---|
Zdroj | Môj vylepšený recept. |
Čas prípravy | 50 minút |
Čas varenia / pečenia | 30 minút |
Celkový čas | 1 hod, 20 minút |
Ingrediencie
Cesto: | ||
400 | gramov | polohrubá múka |
250 | gramov | Hera |
100 | gramov | práškový cukor |
1 | balík | vanilkový cukor |
1⁄2 | balíky | prášok do pečiva |
2 | polievkové lyžice | kakao preosiate |
2 | kusy | vajce |
Plnka kokosová : | ||
4 | kusy | bielok |
200 | gramov | kryštál cukor |
130 | gramov | strúhaný kokos |
1 | polievková lyžica | hrubá múka |
Plnka jablková : | ||
4 | kusy | jablká nastrúhané |
kryštál cukor | ||
škorica mletá | ||
Na potretie: | ||
lekvár | ||
Žĺtkova poleva : | ||
4 | kusy | žĺtok |
1 | balík | vanilkový cukor |
200 | gramov | práškový cukor |
Inštrukcie
Pripravíme si suroviny na plnku 1,2 a suroviny na cesto. Múku preosejeme nastrúhame studený tuk, pridáme zbytok surovín z ktorých vypracujeme hladké cesto odložíme do chladničky stuhnúť, aby sa s ním lepšie pracovalo.
Pripravíme kokosovú plnku vaječné bielky vyšľaháme so štipkou solí do polotuha pridáme po lyžiciach cukor šľaháme do penista pokiaľ sa cukor nerozpustí aspoň 8-10 minút.
Pridáme múku, strúhaný kokos varechou zľahka premiešame. Cesto preložíme na pomúčenú pracovnú rozdelíme na dve časti jednu časť rozvaľkáme prenesieme pomocou valčeka na vymastený plech 25x30 cm. Boky vyvýšime rozotrieme kokosovú plnku uhladíme.
Jablká umyjeme, osušíme nastrúhame na strúhadle pridáme cukor a mletú škoricu podľa seba nanesieme na kokosovú plnku vrch potrieme lekvárom.
Druhú časť cesta rozvaľkáme prenesieme pomocou valčeka zľahka pritlačíme popicháme vidličkou, aby sa cesto nezdúvalo.
Dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov pečieme 30-35 minút.
Žĺtky, vanilínový cukor, práškový vymiešame lyžicou do hladka rozotrieme na upečený korpus za horúca. Necháme stuhnúť pred podávaním pokrájame na rezy, kocky podľa seba. Dobrú chuť.











Recepty:
- prečítané 3150x
- Pridať nový komentár