reklama
 
reklama

Malakoffova torta

Pridal/a Manu Sinoj

Predstavujem vám Malakoffovu tortu. Je to vraj najobľúbenejšia torta v Rakúsku. Je veľmi jednoduchá, vyrába sa z piškót, krému, rumu a nakoniec príde šľahačka.

Malakoffova torta - recept
Výnos
Porcie
Čas prípravy
40 minút
Čas varenia / pečenia
Celkový čas
40 minút

Ingrediencie

50kusypiškóty
140mililitrovmlieko
4polievkové lyžicerum
Krém:
180gramovmaslo
150mililitrovšľahačková smotana 33%
150gramovpráškový cukor
4kusyžĺtok
180gramovmleté mandle
Šľahačka:
300mililitrovšľahačková smotana 36%
1balíkstužovač šľahačky
1balíkbourbon vanilka

Inštrukcie

V miske rozšľahajte maslo a pridajte cukor a žĺtky. Vmiešame mleté mandle. Prilejeme šľahačku a zmes miešame do krémova.

Do druhej misky dajte mlieko a rum, piškóty po sebe krátko otočte (ako pri tiramisu) a vyložte nimi dno formy 22 cm.

Potriete trochou krému, opäť prikryjeme namočenými piškótami a tento postup opakujeme kým krém nespotrebujeme. Pracujte tak , aby torta skončila krémom.

Tortu prikryjeme potravinovou fóliou a dáme do chladničky aspoň na 1-2hodiny.

Šľahačku vyšľaháme so stužovačom a vanilkovým bourbonom dotuha, potrieme ňou celú tortu. Ozdobíme čím chceme.

Nechajte v chladničke cez noc, čím bude torta dlhšie stáť tým bude chutnejšia... Pred podávaním, nechať aspoň 20 min pri izbovej teplote (ja som toľko nevydržala ...haha)

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

Vaše hodnotenie: Žiadne
5
Priemer: 5 (2 hlasy)
reklama

Sezónne recepty

reklama
 

Tortyodmamy.sk

Pochváľte sa svojimi tortami, pridajte obrázok, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, podeľte sa o fotopostup na sladké tvorenie vo fotopostupe, podeľte sa o svoj recept, Odporúčame využívať Posledné príspevky. Tu nájdete Rady pre začiatočníkov. Dodržujte, prosím, Etický kódex.