reklama

Malakoffova torta

Pridal/a Manu Sinoj dňa 13. 06. 2022 - 21:17 - Recepty Manu Sinoj
Malakoffova torta, Recepty na torty, Manu Sinoj

reklama

Predstavujem vám Malakoffovu tortu. Je to vraj najobľúbenejšia torta v Rakúsku. Je veľmi jednoduchá, vyrába sa z piškót, krému, rumu a nakoniec príde šľahačka.

Ingrediencie
50 kusy piškóty
140 millilitrov mlieko
4 polievkové lyžice rum
Krém:
180 gramov maslo
150 millilitrov šľahačková smotana 33%
150 gramov práškový cukor
4 kusy žĺtok
180 gramov mleté mandle
Šľahačka:
300 millilitrov šľahačková smotana 36%
1 balík stužovač šľahačky
1 balík bourbon vanilka
Postup

V miske rozšľahajte maslo a pridajte cukor a žĺtky. Vmiešame mleté mandle. Prilejeme šľahačku a zmes miešame do krémova.

Do druhej misky dajte mlieko a rum, piškóty po sebe krátko otočte (ako pri tiramisu) a vyložte nimi dno formy 22 cm.

Potriete trochou krému, opäť prikryjeme namočenými piškótami a tento postup opakujeme kým krém nespotrebujeme. Pracujte tak , aby torta skončila krémom.

Tortu prikryjeme potravinovou fóliou a dáme do chladničky aspoň na 1-2hodiny.

Šľahačku vyšľaháme so stužovačom a vanilkovým bourbonom dotuha, potrieme ňou celú tortu. Ozdobíme čím chceme.

Nechajte v chladničke cez noc, čím bude torta dlhšie stáť tým bude chutnejšia... Pred podávaním, nechať aspoň 20 min pri izbovej teplote (ja som toľko nevydržala ...haha)

Celkový čas
40 minút
Čas prípravy
40 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút

Ďalšie recepty


reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama