
Predstavujem vám Malakoffovu tortu. Je to vraj najobľúbenejšia torta v Rakúsku. Je veľmi jednoduchá, vyrába sa z piškót, krému, rumu a nakoniec príde šľahačka.
50 | kusy | piškóty |
140 | millilitrov | mlieko |
4 | polievkové lyžice | rum |
Krém: | ||
180 | gramov | maslo |
150 | millilitrov | šľahačková smotana 33% |
150 | gramov | práškový cukor |
4 | kusy | žĺtok |
180 | gramov | mleté mandle |
Šľahačka: | ||
300 | millilitrov | šľahačková smotana 36% |
1 | balík | stužovač šľahačky |
1 | balík | bourbon vanilka |
V miske rozšľahajte maslo a pridajte cukor a žĺtky. Vmiešame mleté mandle. Prilejeme šľahačku a zmes miešame do krémova.
Do druhej misky dajte mlieko a rum, piškóty po sebe krátko otočte (ako pri tiramisu) a vyložte nimi dno formy 22 cm.
Potriete trochou krému, opäť prikryjeme namočenými piškótami a tento postup opakujeme kým krém nespotrebujeme. Pracujte tak , aby torta skončila krémom.
Tortu prikryjeme potravinovou fóliou a dáme do chladničky aspoň na 1-2hodiny.
Šľahačku vyšľaháme so stužovačom a vanilkovým bourbonom dotuha, potrieme ňou celú tortu. Ozdobíme čím chceme.
Nechajte v chladničke cez noc, čím bude torta dlhšie stáť tým bude chutnejšia... Pred podávaním, nechať aspoň 20 min pri izbovej teplote (ja som toľko nevydržala ...haha)
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Orechové fúkané rožky
LiViera | Orechové fúkané rožky
Orechové fúkané rožky
Ľahučké orechové fúkané rožky s dutým vnútrom, upečené do chrumkava a poliate čokoládou. Ideálne na Vianoce či Veľkú noc.
Kokosové laskonky s kávovým krémom
Martuška 123 | Kokosové laskonky s kávovým krémom
Kokosové laskonky s kávovým krémom
Chrumkavé kokosové laskonky s lahodným kávovým krémom. Tradičný recept na sviatočné pečenie, ktorý si zamilujete.