Makovo limetková RAW torta

Popis

Recept s fotopostupom na makovú tortičku bez múky, cukru a pečenia.

Makovo limetková RAW torta - recept

Zhrnutie

Výnos
Porcie
Čas prípravy
30 minút
Čas varenia / pečenia
Celkový čas
30 minút

Ingrediencie

Korpus
1šálkamletý mak
1šálkaorechy ľubovoľné
1⁄2šálkadatle, alebo hrozienka
Náplň
1 1⁄2šálkakešu orechy
1⁄4šálkakokosový olej
2polievkové lyžicemed možno postačí aj jedna
2kusylimetka, alebo citrón - šťava

Inštrukcie

Príprava

Kešu orechu namočíme na pár hodín do vody, najlepšie cez noc. Datle alebo hrozienka opláchneme a namočíme aspoň na hodinu do vody.

Korpus:

Najlepšie je najprv rozmixovať samotné orechy, potom pridáme mak, scedené datle, alebo hrozienka  Rozmixovanú hmotu roztlačíme vo forme o priemere cca 20 cm a uložíme do chladu.

Svetlá náplň:

Kešu orechy scedíme, dôkladne rozmixujeme, pridáme olej, med a limetkovú (citrónovú) šťavu a ešte raz premixujeme. Náplň treba ochutnať, podľa mňa znesie aj viac citrónovej, limetkovej šťavy, ak sa vám zdá hmota priveľmi hustá, pridajte pár lyžíc vody. Na záver primiešame 2čl nemletého maku. Hmotu rozotrieme na korpus a uložíme aspoň na hodinu do mrazničky.

Tortu  dáme na pár hodín, najlepšie cez noc do mrazničky. Pre dpodávaním ju necháme postáť aspoň 1hod pri izbovej teplote. Krátkodobo skladujeme v chladničke, inak je lepší mrazák.

Makovo limetková RAW torta - recept postup 1
Makovo limetková RAW torta - recept postup 2
Makovo limetková RAW torta - recept postup 3
Makovo limetková RAW torta - recept postup 4
Makovo limetková RAW torta - recept postup 5
Makovo limetková RAW torta - recept postup 6
Makovo limetková RAW torta - recept postup 7
Makovo limetková RAW torta - recept postup 8
Makovo limetková RAW torta - recept postup 9
Makovo limetková RAW torta - recept postup 10
Makovo limetková RAW torta - recept postup 11
Makovo limetková RAW torta - recept postup 12
Makovo limetková RAW torta - recept postup 13

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

0
Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Bez hodnotení

Komentáre

Dobrý deň, tá tortička vyzerá božsky. Chcem vyskúšať, len neviem ako tie oriešky zomlieť. Moj mixer /stará Eta/  je asi slabý. Neviete mi poradiť? Je na orieška nejaký špeciálny mixér? Ďakujem

V tomto veľmi nepomôžem, ja mám prastarý robot má tuším cez 30 rokov a je ešte z bývalej NDR. Neviem, aké sú dnešné ponuky, robotov, chce to robustnejšie sekacie nože ako sú v obyčajných mixeroch v tých vysokých nádobách.

Ďakujem aj tak za info.

 

 

Tortyodmamy.sk

Pochváľte sa svojimi tortami, pridajte obrázok, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, podeľte sa o fotopostup na sladké tvorenie vo fotopostupe, podeľte sa o svoj recept, Odporúčame využívať Posledné príspevky. Tu nájdete Rady pre začiatočníkov. Dodržujte, prosím, Etický kódex.