
Smotanová, nepečená dobrota s višňami hotová za pár chvíľ.
Korpus: | ||
300 | gramov | maslové sušienky |
140 | gramov | maslo |
Krém: | ||
500 | gramov | mascarpone |
500 | millilitrov | smotana na šľahanie |
15 | gramov | želatína |
10 | polievkové lyžice | voda |
1⁄2 | kus | citrón |
150 | gramov | práškový cukor |
Želatína: | ||
7 | decilitre | višňový kompót |
6 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
20 | gramov | želatína |
10 | polievkové lyžice | voda |
Sušienky podrvíme a zmiešame s rozpusteným maslom. Na dno tortovej formy dáme papier na pečenie, zmes tam vysypeme a utlačíme. Dáme na 15 min do chladničky.
Smotanu na šľahanie vyšľaháme. Mascarpone zmiešame s cukrom. Ručne primiešame šľahačku a citrónovú kôru a šťavu, nakoniec primiešame napučanú želatínu. Dáme na vychladený sušienkový základ a dáme nazad do chladničky.
Višne odkôstkujeme. Želatínu zmiešame s cukrom a povaríme s vykôstkovaným kompótom asi minútku. Ešte vlažné vylejeme na krém a necháme poriadne stuhnúť.
Dobrú chuť.
prosím o odpoveď - na akú veľkú formu je táto dávka, ďakujem







