reklama

Svieži ovocný zákusok s pudingovo-smotanovým krémom

Pridal/a aramana dňa 06. 09. 2021 - 07:25 - Recepty aramana
Svieži ovocný zákusok s pudingovo-smotanovým krémom, Recepty na zákusky, aramana

reklama

Výborný koláč s ovocnou náplňou,  pudingovo-smotanovým krémom a čokoládovou polevou.

Ingrediencie
Cesto:
6 kusy vajce
6 polievkové lyžice práškový cukor
6 polievkové lyžice hladká múka
1 deciliter olej
1 deciliter voda
1⁄2 balík prášok do pečiva
1 balík vanilkový cukor
Ovocná vrstva:
750 gramov drobné ovocie
2 polievkové lyžice kryštálový cukor
2 balíky jahodový puding
Pudingová vrstva:
1 liter mlieko
3 balíky Zlatý klas
2 balíky vanilkový cukor
4 polievkové lyžice kryštálový cukor
100 gramov maslo
400 gramov kyslá smotana
Poleva:
250 millilitrov smotana na šľahanie
200 gramov horká čokoláda
Postup

Recept je na plech 45x35, takže na dosť veľký plech.Ak máte menší plech, nemusíte meniť ingrediencie, budete mať len vyšší koláčik.

Ovocia môžete dať kľudne menej.

Piškóta:

Celé vajcia s cukrom a vanilkovým cukrom vyšľaháme do peny. Pomaly zašľahávame olej s horúcou vodu. Nie vrelú vodu ale viac ako teplú. Múku zmiešame s práškom do pečiva a do zmesy ju zamiešame už bez šľahania, len opatrne metličkou alebo varechou.

Pečieme na plechu s papierom na pečenie na 200 stupňoch asi 15-18 minút.

Ak máte menší plech a cesto bude vyššie, pečte na 180 stupňov 20-22 minút.

Ovocná vrstva:

Ja som mala mrazené ovocie, kľudne použite aké máte. Kľudne môže byť ovocia menej, potom však pridáte viac vody. Ovocie dáme do hrnca, pridáme asi 3 deci vody a rozvaríme. Ak máte menej ovocia, pridajte 4 deci vody. Trvá to asi 20 minút varenia na miernom ohni. Pridáme cukor podľa toho ako moc kyslé ovocie máme, ja som mala ríbezle dosť kyslé, pridala som 2 lyžice cukru. Za tých 20 minút varenia sa dosť vody odparí, bude to husté ako sirup. Ak chcete, môžete to ponorným mixérom rozmixovať. Nám kusky nevadia, nemixujem. V dvoch deci vody rozmiešam pudingy (môžu byť jahodové, malinové, vanilkové) a vlejem do zmesi a varím ako puding.(Najlepšie je to s jahodovým alebo malinovým pudingom ale výborné aj s vanilkovým.)

Dovarený ovocný puding vylejem na upečenú piškótu. Kľudne aj horúce, nič sa tomu nestane. Necháme vychladnúť na piškóte.

Pudingová vrstva:

Uvaríme puding z mlieka, cukru, vanilkového cukru a zlatého klasu. Bude to dosť husté, ja to nemiešame varechou ale metličkou. Je dobré stopnúť si tri minúty, aby sa ten puding naozaj varil tri minúty, aby prášok neostal surový. Ešte do horúceho zamiešame maslo. Nemusíte ho vážiť, nemusí to byť sto gramov, stačí od oka plátok masla. Necháme puding uplne vychladnúť. Ja to robím tak, že to dám do robota a sem tam zapnem, tým sa mi zaručí že sa nespraví žiadna šupka na pudingu. Do vychladnutého pudingu zašľaháme kyslú smotanu. Ochutnáme, ak treba, pridáme lyžicu práškového cukru. Ja som pridala. Pudingovú vrstvu dáme na ovocnú vrstvu.

Poleva:

Ak máte omnoho menší plech, stačí vám 100ml smotany a 100 gram čokolády.

250ml smotany a 200gram čokolády - z tohoto vám vznikne poleva makkä ako puding. My to máme tak radi - netečie to ale je to naozaj mäkké.

Ak chcete tuhšiu polevu, dajte len 200ml smotany a 200gram čokolády.

Smotanu zahrejeme s nalámanou čokoládou a dobre rozmiešame čokoládu aby neostali kúsky. Ešte teplé, nie však horúce, vylejeme opatrne na koláč.

Teraz sa zvyčajne píše že koláč necháme stuhnúť...ešte sa nám to nestaloHambím samy tento koláč nakrájame a jemeVáľam sa od smiechu po podlahe

Doplňujúce obrázky
Svieži ovocný zákusok s pudingovo-smotanovým krémom, Recepty na zákusky, aramana, 1
Celkový čas
50 minút
Čas prípravy
30 minút
Čas varenia / pečenia
20 minút

Ďalšie recepty


reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama