
Mariolka | Pekanová bábovka
Bábovka so sladučkou polevou a prevoňaná orechmi.
1 | hrnček | pekanové orechy |
1 | hrnček | vlašské orechy |
3 | hrnčeky | hladká múka |
1 | čajová lyžička | prášok do pečiva |
1⁄2 | zväzok | soľ |
120 | gramov | maslo |
2 3⁄4 | hrnčeky | trstinový cukor |
4 | kusy | vajce |
2 | polievkové lyžice | rum |
1 | čajová lyžička | vanilkový extrakt |
1 | hrnček | mlieko |
Poleva: | ||
115 | gramov | Lučina |
3 | polievkové lyžice | Salko |
1 | hrnček | práškový cukor |
3 | polievkové lyžice | mlieko |
1 šálka = 200 ml
Pekanové a vlašské orechy nasucho opečieme, necháme vychladnúť a najemno nasekáme. Múku zmiešame s kypriacim práškom a soľou.
Maslo a hnedý cukor vyšľaháme do peny, po jednom pridáme vajcia, primiešame um a vanilkový extrakt. Na nízkom stupni šľaháme a postupne pridávame múku na 3x.
Nakoniec vmiešame ¾ orechov a vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy. Pečieme na 175°C, 50-60 minút. Necháme mierne vychladnúť, vyklopíme a po vychladnutí polejeme polevou. Vrch posypeme zvyšnými orechmi.
Poleva: Vyšľaháme smotanový syr so skaramelizovaným Salkom, pridáme cukor a prešľaháme dohladka. Pridáme 2-3 PL mlieka a vyšľaháme dohladka.
Salko skaramelizujeme tak, že plechovku aspoň dve hodiny varíme vo vode.
1 šálka = 200 ml
vyzerá perfektne!určite tak aj chutí
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Chutí luxusne
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ďalšie recepty
Orechové fúkané rožky
LiViera | Orechové fúkané rožky
Orechové fúkané rožky
Ľahučké orechové fúkané rožky s dutým vnútrom, upečené do chrumkava a poliate čokoládou. Ideálne na Vianoce či Veľkú noc.
Kokosové laskonky s kávovým krémom
Martuška 123 | Kokosové laskonky s kávovým krémom
Kokosové laskonky s kávovým krémom
Chrumkavé kokosové laskonky s lahodným kávovým krémom. Tradičný recept na sviatočné pečenie, ktorý si zamilujete.