reklama

Pekanová bábovka

Pridal/a Mariolka dňa 05. 11. 2019 - 12:37 - Recepty Mariolka
Pekanová bábovka, Recepty na koláče, Mariolka

Mariolka | Pekanová bábovka


reklama

Bábovka so sladučkou polevou a prevoňaná orechmi.

Ingrediencie
1 hrnček pekanové orechy
1 hrnček vlašské orechy
3 hrnčeky hladká múka
1 čajová lyžička prášok do pečiva
1⁄2 zväzok soľ
120 gramov maslo
2 3⁄4 hrnčeky trstinový cukor
4 kusy vajce
2 polievkové lyžice rum
1 čajová lyžička vanilkový extrakt
1 hrnček mlieko
Poleva:
115 gramov Lučina
3 polievkové lyžice Salko
1 hrnček práškový cukor
3 polievkové lyžice mlieko
Postup

1 šálka = 200 ml

Pekanové a vlašské orechy nasucho opečieme, necháme vychladnúť a najemno nasekáme. Múku zmiešame s kypriacim práškom a soľou.

Maslo a hnedý cukor vyšľaháme do peny, po jednom pridáme vajcia, primiešame um a vanilkový extrakt. Na nízkom stupni šľaháme a postupne pridávame múku na 3x.

Nakoniec vmiešame ¾ orechov a vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy. Pečieme na 175°C, 50-60 minút. Necháme mierne vychladnúť, vyklopíme a po vychladnutí polejeme polevou. Vrch posypeme zvyšnými orechmi.

Poleva: Vyšľaháme smotanový syr so skaramelizovaným Salkom, pridáme cukor a prešľaháme dohladka. Pridáme 2-3 PL mlieka a vyšľaháme dohladka.

Salko skaramelizujeme tak, že plechovku aspoň dve hodiny varíme vo vode.

Doplňujúce poznámky

1 šálka = 200 ml

Výnos
1 bábovka
Celkový čas
1 hod, 20 minút
Čas prípravy
20 minút
Čas varenia / pečenia
1 hod

Ďalšie recepty


reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama