Veľkonočné drobné pečivo

Pridal/a indijanka

Drobné pečivo podobné lineckému. Môže sa jesť len tak, alebo sa môže zlepovať lekvárom. Cesto po upečení výborne drží tvar, dajú sa používať aj ozdobné valčeky, pečiatky alebo formičky na fondán. Robíme z neho aj miniatúrne koláčiky pre bábiky. :)

 

 

 

 

Veľkonočné drobné pečivo - recept
Výnos
Porcie
Čas prípravy
Čas varenia / pečenia
Celkový čas

Ingrediencie

300gramovhladka muka
125gramovpraskový cukor
250gramovhera
2kusyZlatý klas alebo puding

Inštrukcie

 

Všetky suroviny zmiešame a vypracujeme hladké cesto. Rozvaľkáme, vykrajujeme a upečieme na 150-180°C. Môžeme nechať len tak, alebo spájame džemom.

Namiesto Zlatého klasu môžeme použiť rôzne príchute pudingov - na obrázku sú vanilkové kuriatka a vajíčka, kakaoví a karameloví zajkovia, malinové kvetinky.

Robila som aj citrónové vajíčka spájané domácim citrónovým džemom a s citrónovou polevou (vymiešať 4 PL precedenej citrónovej šťavy a práškový cukor podľa potreby). Boli skvelé.

PS: ja väčšinou používam pudingy Dr. Oetker, na karamelové koláčiky puding Extra karamel. Na kakaové som už použila aj puding Čokoláda a mäta. Odporúčam pridať trochu podrvenej sušenej/čerstvej mäty.

PS: počet porcií som si fakt len tipla.

 

Recepty: 

Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Bez hodnotení

Sezónne recepty

 

Tortyodmamy.sk

Pochváľte sa svojimi tortami, pridajte obrázok, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, podeľte sa o fotopostup na sladké tvorenie vo fotopostupe, podeľte sa o svoj recept, Odporúčame využívať Posledné príspevky. Tu nájdete Rady pre začiatočníkov. Dodržujte, prosím, Etický kódex.