Linecké kolieska so snehovým venčekom

Popis

Krehký koláčik

Linecké kolieska so snehovým venčekom - recept

Zhrnutie

Výnos
Porcie
Čas prípravy
50 minút
Čas varenia / pečenia
Celkový čas
50 minút

Ingrediencie

cesto:
400gramovhladkej múky
100gramovpráškového cukru
200gramovzmäknutého masla alebo margarínu
1kusvajce
Snehové venčeky
4kusybielky
320gramovcukru
1polievková lyžicacitrónovej šťavy
Na zdobenie
1plechovkaananásový kompót
1balíkTortového želé žltého Dr.Oetker
1polievková lyžicacukru
1⁄2čajová lyžičkaCitrónovej arómy Dr.Oetker
1balíkFinesse citrónovej kôry Dr.Oetker

Inštrukcie

1. Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s cukrom. Pridáme maslo alebo margarín, vajcia a ručne vypracujeme dohladka.
Cesto na pomúčenej pracovnej ploche vyvaľkáme pomocou váľka na plát s hrúbkou asi 5 mm. Formičkou  ( o priemere cca 7cm) povykrajujeme kolieska a poukladáme ich na plech vyložený papierom na pečenie. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 180 °C,        
Teplovzdušná rúra: 160 °C    
Plynová rúra: stupeň 3          
Doba pečenia: asi 12 minút (1 plech)

2. Kolieska necháme vychladnúť.

3. Na prípravu bezé v mise vyšľaháme z bielkov, cukru a citrónovej šťavy elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni tuhý sneh. Snehom naplníme cukrárske vrecko so zrezanou trubičkou a na plechu vyloženom papierom na pečenie  tvarujeme venčeky vo veľkosti koliesok. Vložíme do predhriatej rúry a sušíme.                

Elektrická rúra: 90 °C            
Teplovzdušná rúra: 70 °C      
Plynová rúra: stupeň 1          
Doba sušenia: asi 1 hodinu (1 plech)

4. Venčeky necháme vychladnúť.

5. Na ozdobenie necháme kompót na sitku odkvapkať a šťavu zachytíme. Tortové želé pripravíme so šťavou a cukrom podľa návodu na obale a ku koncu varenia pridáme arómu a kôru. Na kolieska poukladáme venčeky, do stredu vložíme ananás, na ktorý pomocou lyžice nanesieme želé a necháme stuhnúť.

TIPY:
Kolieska môžeme zlepiť krémom, ktorý pripravíme zo Zlatého klasu Dr.Oetker.
Na jednoduchšie vytvorenie veľkosti venčekov použijeme papier na pečenie z pečenia koliesok, na ktorom nám zostali obrysy.

Recepty: 

Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Bez hodnotení

Komentáre

vyzerajú super, vyskúšam - ďakujem za receptÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamSrdceKvietok

 

Tortyodmamy.sk

Pochváľte sa svojimi tortami, pridajte obrázok, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, podeľte sa o fotopostup na sladké tvorenie vo fotopostupe, podeľte sa o svoj recept, Odporúčame využívať Posledné príspevky. Tu nájdete Rady pre začiatočníkov. Dodržujte, prosím, Etický kódex.