
Lahodné linecké koláčiky s čokoládovou plnkou a kokosovou čiapočkou.
Kokosové cesto: | ||
5 | kusy | bielok |
250 | gramov | práškový cukor |
250 | gramov | kokosová múčka |
1 | polievková lyžica | ocot |
Linecké cesto: | ||
400 | gramov | hladká múka |
125 | gramov | práškový cukor |
2 | kusy | žĺtok |
1 | kus | citrón |
250 | gramov | Hera |
Čokoládový krém: | ||
10 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
6 | polievkové lyžice | instantná káva |
30 | gramov | kakao |
50 | gramov | čokoláda |
250 | gramov | maslo |
1 | kus | žĺtok |
Dokončenie: | ||
džem | ||
čokoláda |
Kokosový vrch:
Bielka s cukrom a octom šľahám nad parou, kým nieje hmota horúca (asi 15 min) odstavím a pridám kokos a nechám trocha vychladnúť.
Z hmoty tvarujem guľky s priemerom asi 5 cm ozdobnou špičkou, na plech vystlaný papierom na pečenie. Suším v rúre na 100 stup. 1 hod. naraz 2 plechy.
Linecké cesto:
Múku, cukor, postrúhanú kôru z jedného citróna, Heru a žĺtok vymiesim. Dám do mikroténového sáčku a dám na 2 hod. do chladu odpočinúť. Potom cesto rozvaľkám na hrúbku 3 mm, vykrojím kolieska podľa veľkosti kokosiek.
Vo vyhriatej rúre pečiem na 180 stup. asi 8 min.
Čokoládový krém:
Cukor, 6 PL uvarenej kávy a kakao chvíľku varím na sporáku. Odstavím a do horúceho vmiešam žĺtko a polámanú čokoládu. Do vychladnutého vmiešam zmäknuté maslo a vyšľahám na hladký krém.
Na vychladnuté linecké koliesko po obvode nastriekam pomocou cukrárskeho vrecka krém. Do stredu dám trocha džem a prikryjem kokoskou. Po stuhnutí v chladničke spodnú časť namočím v čokoládovej poleve.
Krásne pečenie výborný výsledok.