reklama

rada


reklama

Poprosila by som radu. Idem robiť tortu, ktorú budem zdobiť šľahačkou, ktorú ptrebujem zafarbiť na slabučko modrú farbu. Viete mi poradiť akou farbou ju farbiť a čo pridať do šľahačky, aby bola naozaj tuhá? Stačí Smetafix alebo radšej rastlinnú šľahačku? Ďakujem za rady vopred.
Ingrid

Pozrite si aj


reklama


reklama

jaja19, Ut, 20. 07. 2010 - 11:23

ja som robievala šľahačkové. do mlieka som si klapla trošku tekutej farby a ked som dala práškovú šľahačku tak to ešte trošku zbelelo. a dávala som stužovač, na jednu šľahačku 1/2 až jeden sáčik a dala som menej mlieka ako bolo na sáčku písané.
http://www.tortyodmamy.sk/?q=svadobne/slahackova

Fialka, Ut, 20. 07. 2010 - 11:19

Ak mas gelovku, tak s nou. Pouzila by som zelatinovy stuzovac, ktory zaslahas tak ako Smetafix, ale ostane ti to tuhe. Cely sacok je na 700g hmoty.

Ja používam na zdobenie torty jedine rastlinnu šľahačku. Zdobí sa s ňou perfektne. Pozor nesmieš ju však veľmi prešľahať lebo bude veľmi suchá. Môžeš pozrieť torty v mojom albume. Ja farbím práškovou farbou ale pridávaj opatrne, aby nebola tmavá podľa toho akú farbu chceš mať. Dúfam, že som trošku pomohla Mrkám Mrkám Mrkám

presne tak ivetka aj ja odporucam na zdobenie v tychto horucavach iba rastlinnu slahacku.

debreci, Ut, 20. 07. 2010 - 11:25

Jééj, som strašne rada, že ste mi pomohli. Tak zrejme skúsim to s tou rastlinnou šľahačkou. Iba sa bojím, že keď dám práškovú farbu zn. KOVANDIVI, nebude to modré ale také tyrkysovo zelené i keď farba je modrá. Ešte raz veľmi pekne ďakujem a na budúci týždeň pridám aj foto.Bozkávam Bozkávam

caggie, Ut, 20. 07. 2010 - 11:29

ked uz ste pri slahackach .. aj ja sa spytam :) ako chuti ta rastlinna slahacka? moj drahy je velmi fajnovy, nechuti mu ani sprejhova slahacka, kde je original smotana a idem mu robit tortu so slahackou.. .ale bojim ze sa roztopi. tak co je najlepsie tuhe ale hlavne chutovo? orig. slahacka so smetafixom, alebo zelatinou, alebo rastlinna?
Dakujem :)

jaja19, Ut, 20. 07. 2010 - 11:35

ja si kupovávam amylon v kaufáči a tam aj stužovač od stilla a nikto sa nikdy nesťažoval, že by mu nechutila. práveže boli ľudia prekvapený ako dobre drží, aj v teplách som robila svadobné torty len so šľahačkou,lebo som nemala odvahu na poťahované a nikdy sa netopili a vždy zmizli. raz sa dokonca stalo, že z mojej sa nedostalo do výslužiek a nakoniec sa zistilo, že nevesta so ženíchom si ju schovali do mrazáku iba pre seba a pre bližšiu rodinu. bolo to príjemné prekvapenie. želatínový stužovač od oetkera používam len do krémov, ako na semifreda, lebo dosť rýchlo tuhnú a potom sa trošku naťahujú. treba ho hned všetok použiť naraz alebo veľmi rýchlo. ale treba vyskúšať na domácich a potom je človek múdrejší. ja ho používam do rýchlo robených capucino rezov za studena.

ja som s rastlinnou veľmo spokojná lebo je fakt tuhá aj ked chutovo to predsa nieje klasika osobne si myslím že ak má rad normálnu šlahačku tak radšej tu + stužovač alebo skus toto 1 dcl mlieka 10 g želatíny práškovej, 4 dcl sladkel smotany, 1 vanilka postup" v pol dcl mlieka napučíme želatínu 15 min. zvyšné mlieko smiešame s vanilkou a zahrejeme nesmie vrieť musí ostať len teplé, potom pridám napučanú želatínu a necháme roupustiť, necháme chvílu vychladnúť a pomaly priniešame k vyšlahanej šlahačke len to potom pekne natrieš a ona stuhne robím takú do kinder pingue

debreci, Ut, 20. 07. 2010 - 14:25

Severinka Tvoja rada môže byť super, len ja potrebujem tú šľahačku dať do ozdobnéh vrecúška a neviem či by sa dalo s tým zdobiť? Je to možné, nie je to moc tuhé? Prosím odpoveď. Ďakujem Bozkávam Bozkávam

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama