Prosím o radu-vždy nevydarené korpusy
Pozrite si aj
Ja cesto nedávam do roviny ale viac ku krajom - pri krajoch je vyššie.Cesto sa pri pečení prichytí o boky a nie je do guľata.
Ale chýb môže byť viac.Aj nepreosiaty prdopeč s múkou môže robiť zle niekedy.Aj nesprávna teplota - väčšinou moc vysoká je problém.
Aj rúra môže byť problém, môže piecť na jednej strane viac na jednej menej.To že ju neotvárať asi vieš
Viac prečítaj tu keď budeš mať čas http://tortyodmamy.sme.sk/forums/korpusy/ine-o-korpusoch http://tortyodmamy.sme.sk/forums/korpusy/ako-spravne-upiect
Veľa šťastia, neboj, raz bude ako z obrázku
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahoj Aramana-ďakujem za odpoveď,ja zatiaľ iba začínam,mám za sebou iba tri torty,tie korpusy som mala vždy krivé,tak som to potom vyrovnávala plnkou,takže potom aj plnka bola nerovnomerne,ale aspoň vzhľadovo to z vonku nakoniec vyzeralo v pohode,no nie je to ono,keď sa torta rozkrojí,tak vidieť,že je to iba plnkou zachraňované a nevyzerá to dobre.
Nabudúce preosejem,pretože nepreosievam.Pečiem prvých desať minút na 180,potom na 160.A neotváram,tak teda aspoň jednu vec robím dobre a ďakujem za link,idem prečítať,pa
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Neviem z koľkých vajec ale 180 je moc.Aj ja som tak piekla ale tu som čítala že radšej menej.Daj 165 a stiahni na 150.A keď vyklopíš korpus, polož ho naopak, on sa vyrovná trochu.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ďalšiu tortu pečiem budúci týždeň,takže určite použijem všetky Tvoje rady,dík moc.A ešte taká otázočka,aký dlhý je potom cca čas pečenia,keď sa pečie na 150?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Naozaj sa to nedá takto povedať.Záleží z koľkých vajec pečieš, akú máš rúru.Toto pozri http://tortyodmamy.sme.sk/prasknuty-korpus
A počkaj ešte čo iné baby poradia.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja zvyknem piect 150 a takych 45 minut
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahoj, neviem aký máš recept, ale piškotove cesto sa vždy vyleje do formy a je rovnomerné- myslím, že problém je teplota v rúre, každá rúra je iná no já pečiem na 150 ako queen a vždy je cesto krásne, keď robím srdiečko tak ten hrbček nechám a vyzerá to ako 3D torta, kukni no katalogu. Tak dopečenia a nech sa darí.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Osvedčený korpus, ktorý ťa nesklame:4 vajíčka, 24 dkg práškový cukor, 1,4 dl oleja, 1 dl vody, 25 dkg hladkej múky, 1 ks prášok do pečiva.Ušľahaj bielky s cukrom, pridaj žltky, šľahaj, pridaj postupne olej, vodu, múku, prášok do peč. Do formy na dno pečiaci papier, boky nyvymazávaj, rúra na 150-160 stupňov, peč 45 min. Po upečení nechaj vydýchať, korpus je krásne rovný, boky iba tenkým nožíkom oddeľ od bokov formy,vyklop.Táto dávka je na veľkosť korpusu 26 cm. Nech sa darí.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Každá rúra pečie inak - ja pečiem korpus pri 200 stupňoch potom stiahnem na 180. Korpus som nemala rovný ale tu kočky radili zatočiť formou a od vtedy sú korpusy rovné. Hranaté plechy si zvyknem ešte "pohojdať" do každej strany. Ale som zvedavá, keď sa presťahujem ako mi bude piecť nová rúra
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahoj, prepáč za zlú slovenčinu . Môj korpus čo vždy použvam. Ja ned§vam do toho vôbec PDT a je velmy ĺahká a rovná. Recept:
Ku každej vajce dávam 25g cukru a 20 g múky. Nič potom nepotrebuješ. 22 cm korpus robím zo 6 vajec. Takže 150 g cukru a 6 celé vajce dáme do mysi a na najvetšom stupni mixéra vyšlaháme, to trv§ približne 15-20 minút a musy byť hustá, tak ako vyzerá na obrázke. Ked je hotové pomaly miesame preosiatú múku. Napríklad ked dáš do toho 40 g kakao tak dáš o 40 g menej múky. 160° pečiem 45 minút.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahoj, mozem sa ta opytat, aku muku a cukor pouzivas?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Fotka a recept je odtialto ale je po madarsky http://dszisza.blogspot.sk/search/label/Tort%C3%A1k%20-%20az%20alaprece…
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
presne ako Dada25, tiez potocim a trosku buchnem dnom formy o dosku a aj pohojdam....a recept ...kolko vajičiek tolko lyžíc muky a cukru a PDP tiez nedavam a peciem na 200...drzim palec
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
a nie je ten korpus potom taký príliš hutný, nenaskočený keď tam nie je PDP?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Vôbec nie je je to najlahsy korpus co som vyskňsala, len musís 20 minut miesat na najvyssom stupni a bude tam tolko vzduchu ze nepotrebujes vobec pdt , ja vzdy tento recept pouzi vam
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja robievam len a len tento a nikdy problém nebol. Tiež je bez kypridiel. Tie sa pridávajú, len ak ide do cesta voda a olej.. Inak sú v piškóte zbytočné.. http://www.lorna.estranky.sk/clanky/oblubene-recepty/zakladny-piskotovy…
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ďakujem Vám všetkým za rady,teraz sa mi to už musí podariť
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Takže vidíš, každý robí ináč a každý ho má krásny a chutný
.Teraz už len prísť na to, čo ti bude vyhovovať.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja nikdy ani nepreosievam ani cukor, ani muku, cukor davam dokonca krystalovy ...ale ja nedavam do formy ale ja si väcsinou upeciem korpus na plechu a potom si povyrezavam do tvaru do akeho chcem...vtedy je to rovnomerne a aj mi zostane potom z obrezkov robit puncovinu...
a recept na korpus ktory ma zatial neskalmal robim takto: na 1 vajce dam 50g muky aj 50g cukru( na normalny plech robim väcsinou z 3-4 vajec). Bielka s trochou cukru vymiesam na tuhy sneh, osobitne si vyslaham zltka s ostatnym cukrom a pridam horucu vodu ( na 4 vajcia cca 5 PL) a trochu oleja. Potom pridam muku s kypriacim praskom a nakoniec zlahka zamiesam sneh...a je to Ked chcem orechovy pridam orechy ale dam trocha menej muky, ked chcem kakaovy tak pridam kakao, ked kavovy tak namiesto horucej vody dam silnu kavu a este prisypem aj trocha pomletej kavy...atd.
Tak nech sa ti dariiiii
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
No vdaka vam a vasim skvelym receptom aj ja pre moju dcerku vyskusam nejaky novy :) aspon nejaka zmena bude :D mala bude mat dva rocky tak sa aspon vysantim
MInula som hladala nejake tu na webe ale tie co ste napisali vyzeraju zaujimavo
tak takto som sa ja tu zviezla. Snad ti to Ivanka nevadi
Este raz vam dakujem
a tebe Ivanka prajem vela zdaru pri peceni
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ďakujem Vám za ďalšie rady a Silvia-sujan-jasne,že nevadí a prajem krásnu,vydarenú tortičku pre malú slečnu
.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahoj,viete mi niekto povedať,kde robím chybu.Keď pečiem korpus na tortu-piškótový,tak vždy je všeliaky hrbolatý,na jednej strane hrubší,inde tenší,proste všetky možné výšky.A to sa snažím,aby cesto pred pečením bolo vo forme rovnomerne roztiahnuté a keď sa to začne piecť,už aj vyskakujú všeliake hrby,prečo?Ďakujem.