Prosím o pomoc pri pečení torty veľkosti A4
Pozrite si aj
A4 ja vždy pečiem vo forme 20x30cm a dávam cesto zo 7 vajec. naplnené mi to vyjde na výšku cca 8-9 cm
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
jéééj ďakujem. ja budem piecť cez ráfik (snáď sa mi to podarí). Ak by som mohla byť taká smelá nepošleš mi prosím Ťa presne rozpis??? (ja som totiž kuchárka - cukrárka presne držiaca sa rozpisov, tak aby som to mala ľahšie a nemusela to preratávať)
A ešte by som sa spýtala, chcem dávať ako plnku nadstavovaný jahodový krém, bude to ako podklad pod jedlú oplátku dobré? A mám ešte niečím ten obrázok pretierať aby to bolo všetko tak ako má byť???
Ďakujem
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
kuk na RECEPTY - tam nájdeš piškotu akú chceš.
ťuk na VIAC v Nových diskusných témach a tam nájdi téma OPLÁTKA - tam prečítaš čo na ňu, čo pod ňu, čo okolo nej....
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ďakujem veľmi pekne. Chcela by som sa opýtať, keď mám recept na korpus z 2 vajec /mám ho odskúšaný/ a teraz teda idem robiť na A4 podľa rady od Jazvinky so 7 vajec, a v rozpsise mám 1 PDP/2vajcia, mám tam dať toho PDP toľko koľko mi vyšlo všetkých ostatných surovín so 7 vajec??? /3,5 balíčka/.
Ďakujem
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
S práškom do pečiva opatrne. Určite nie je treba násobiť ako ostatné prísady. Dokonca si myslím, že na 2 vajcia celý prášok je veľmi veľa. Ja dávam na 5 vajec 1/2 PDP. Ak dáš na 7 vajec 1 celý, určite to bude stačiť. A môžeš pred šľahaním dať aj 1 polievkovú lyžicu studenej vody. Nič tým nepokazíš, len sa nakyprí. Nech sa tortička podarí.
Ak priamo v kréme nebudú jahody, len puding, tak môžeš to dať ako podklad pod oblátku. Povrch oblátky je potrebné potrieť zľahka jedlým gelom ( dá sa objednať v internetových obchodoch), aspoň takto je v návode na fotooblátku. Iné by som radšej neskúšala, aby sa nepremočila
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahoj Zlata09, čítam to až teraz :), nakoniec som dala iba jeden, tiež sa mi to zdalo veľa /ale ja všetko robím striktne podľa návodu /...nerobila som ju nakoniec ani cez ráfik, lebo so 7 vajec bolo cesta na veľký plech, takže budem musieť orezávať. Korpus sa podaril má cca 5cm na výšku, čo je v podstate dosť, kedže táto torta bude na rodinnú oslavu a nezíde sa nás tam nejako extra veľa. Krém idem robiť nadstavovaný s jahodami, ale ide do neho cca 5 popučených jahôd a jahody ako také samé budem dávať do rezu torty a po bokoch ako ozdobu. Navrch dám len tenkú vrstu krému zmiešaného s tým gélom /to mi poradila teta z cukrárskych potrieb/ a vrch oblátky potriem tiež tým gélom. Poobede robím krém a keď to všetko dostane tú správnu teplotu budem sa zabávať plnením a zdobením. Dúfam, že sa mi to všetko podarí tak ako si predstavujem. Ďakujem za radu :)...potom dám vedieť ako som pochodila
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahojte cukrárky, chcela by som Vás poprosiť o radu. Idem piecť tortu veľkosti A4 (kvôli jedlému obrázku tejto veľkosti) svetlý korpus, len neviem koľko vajec na takýto rozmer budem potrebovať. Zatiaľ som vždy piekla len okrúhle a po každé iný recept na korpus :). Ďakujem za každú radu!!!!