Poradte prosím s plnkou
Pozrite si aj
kľudne môžeš dať mrazené ovocie nebude to vytekať korpus to vypije a nebude suchý ale nedaj celkom ku raju a prečo chceš dať maslový? radšej varený a k tomu primiešať trošku masla a potom je taký ľahký a nie ťažký krém a viac ím bude chutiťnapríklad parižský,karamelový,vanilkový,nech sa Ti darí
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Gitulka, ja varím krém zo Zl. klasov, mlieka, cukru a prídávam trochu masla, dúfam, že taký môže byt, je inak veľmi chutný a nie je ani tažký
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Lubka, ja robievam často tortičky s mrazeným ovocím / kupujem v Kauflande mrazenú lesnú zmes - som s ňou veľmi spokojná, nechám len tak mierne rozmraziť a dávam do plnky medzi korpusy -plnka - mrazené ovocie - a na ďalší korpus tiež dám trochu plnky a tou stranou položím na ovocie. A tiež niekedy robím tú plnku, čo píšeš a je to v pohode, kľudne ju môžeš urobiť.
Môj vnúčik mal rád čokoládovú tortu, ale odkedy som mu urobila s týmto mrazeným ovocím, tak už si vždy prosí len takúto. Nech sa Ti vydarí
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
To áno pravda že to je mňamko to nie je ťažký krém,nech sa Ti vydarí tortička
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
tak ako pise Gitula, na korpus daj krem, mrazene lesne ovocie posyp v miske trochou krystaloveho cukru a poukladaj na plnku. Na to daj korpus a uz ho nepolievaj alebo len velmi opatrne. Ovocie sa bude rozmrazovat a stavu vpije korpus polozeny na ovoci. Plnku by som urobila bud falosny parizsky krem s mascarpone, alebo pribinacikovu alebo parizsku slahacku. Ale to zalezi na chuti, my mame radsej lahsie kremy ako tie maslove. Nech sa dari
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja dávam ovocko medzi plnku, trošku ďalej od okraja
a plnku by som dala určite nejakú ľahkú, napr: čoko roztopiť v šľahačke+mascarpone+cukor+vyšľahaná šľahačka...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja som si pár krát skúsila pre nás doma dať do torty mrazené ovocie rôzne - lesná zmes, maliny aj jahody lebo som chcela otestovať čo to spraví a nikdy viac. Keď robím tortičku, tak pokropím ako už viem že treba a potom dám plnku, rozmrazené ovocie trošku odtečené a jemulinkú vrstvu krému na korpus ktorým pritlačím - tak aby sa ovocie nedotýkalo korpusu . skúšala som to z mrazeným a niektoré boli príliš mokré a zafarbené z toho čo pustilo ovocie a niektoré boli zase málo a plnku to dosť rozmočilo od vtedy si radšej rozmrazím to zase nie je taký problém ale viem čoho a akú vlhkosť mám, ani tie balíčky ovocia nemajú rovnaký obsah vody v sebe totiž.
a v pohode dávam šlahačkové aj maslové krémy a od kraja cca 1,5 cm a pri zatlačení keď sa aj posunie nič sa nedeje.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Dievčatá, dakujem veľmi pekne, pomohli ste mi
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Dobrý večer, chcem Vás poprosit o radu, mám kamarátke upiect tortu ovocnú s lesným ovocím. Môžem urobit vanil. korpus, svetlý vanilk. maslový krém, na to dat lesné mrazené ovocie, nebude mi to vytekat z torty ked sa to rozmrazí, alebo ako to mám skombinovat. Ovocnú tortu som robila iba raz vanil. korpus a jahod. krém ale s mraz. ovocím ešte nie. Prosím Vás poradte mi, aby im to chutilo. Nerada by som sa zahandbila . Ďakujem za každú radu.