reklama

Poradte prosím s plnkou


reklama

Dobrý večer, chcem Vás poprosit o radu, mám kamarátke upiect tortu ovocnú s lesným ovocím. Môžem urobit vanil. korpus, svetlý vanilk. maslový krém, na to dat lesné mrazené ovocie, nebude mi to vytekat z torty ked sa to rozmrazí, alebo ako to mám skombinovat. Ovocnú tortu som robila iba raz vanil. korpus a jahod. krém ale s mraz. ovocím ešte nie. Prosím Vás poradte mi, aby im to chutilo. Nerada by som sa zahandbila . Ďakujem za každú radu.

 

Pozrite si aj


reklama


reklama

Gitula, Ut, 13. 10. 2015 - 20:16

kľudne môžeš dať mrazené ovocie nebude to vytekať korpus to vypije a nebude suchý ale nedaj celkom ku raju a prečo chceš dať maslový? radšej varený a k tomu primiešať trošku masla a potom je taký ľahký a nie ťažký krém a viac ím bude chutiťVyplazený jazyknapríklad parižský,karamelový,vanilkový,nech sa Ti daríÁno

Gitulka, ja varím krém zo Zl. klasov, mlieka, cukru a prídávam trochu masla, dúfam, že taký môže byt, je inak veľmi chutný a nie je ani tažký

 

Lubka, ja robievam často tortičky s mrazeným ovocím / kupujem v Kauflande mrazenú lesnú zmes - som s ňou veľmi spokojná, nechám  len tak mierne rozmraziť a dávam do plnky medzi korpusy -plnka - mrazené ovocie - a na ďalší korpus tiež dám trochu plnky a tou stranou položím na ovocie. A tiež niekedy robím tú plnku, čo píšeš a je to v pohode, kľudne ju môžeš urobiť.

Môj vnúčik mal rád čokoládovú tortu, ale odkedy som mu urobila s týmto mrazeným ovocím, tak už si vždy prosí len takúto. Nech sa Ti TortavydaríSrdce

 

Gitula, Št, 15. 10. 2015 - 07:21

ÁnoTo áno pravda že to je mňamko to nie je ťažký krém,nech sa Ti vydarí tortičkaÚsmev

zou, Ut, 13. 10. 2015 - 21:35

tak ako pise Gitula, na korpus daj krem,  mrazene lesne ovocie posyp v miske trochou krystaloveho cukru a poukladaj na plnku. Na to daj korpus a uz ho nepolievaj alebo len velmi opatrne. Ovocie sa bude rozmrazovat a stavu vpije korpus polozeny na ovoci. Plnku by som urobila bud falosny parizsky krem s mascarpone, alebo pribinacikovu alebo parizsku slahacku. Ale to zalezi na chuti, my mame radsej lahsie kremy ako tie maslove. Nech sa dari

kramky, St, 14. 10. 2015 - 06:44

Chichocem sa ja dávam ovocko medzi plnku, trošku ďalej od okraja Hambím saa plnku by som dala určite nejakú ľahkú, napr: čoko roztopiť v šľahačke+mascarpone+cukor+vyšľahaná šľahačka...

ja som si pár krát skúsila pre nás doma dať do torty mrazené ovocie rôzne - lesná zmes, maliny aj jahody lebo som chcela otestovať čo to spraví a nikdy viac. Keď robím tortičku, tak pokropím ako už viem že treba a potom dám plnku, rozmrazené ovocie trošku odtečené a jemulinkú vrstvu krému na korpus ktorým pritlačím - tak aby sa ovocie nedotýkalo korpusu . skúšala som to z mrazeným a niektoré boli príliš mokré a zafarbené z toho čo pustilo ovocie a niektoré boli zase málo a plnku to dosť rozmočilo od vtedy si radšej rozmrazím to zase nie je taký problém ale viem čoho a akú vlhkosť mám, ani tie balíčky ovocia nemajú rovnaký obsah vody v sebe totiž.

a v pohode dávam šlahačkové aj maslové krémy a od kraja cca 1,5 cm a pri zatlačení keď sa aj posunie nič sa nedeje.

 

Ahoj ja son prave dnes robila tortu s mrazenym ovocim.Korpus som potrela lekvarom nato som dala pribinackovu plnku a natu som poykladala mrazene ovocie posypane kuskom cukru.Sice neviem este ako chuti ale vyzera super a krem sa mi neroztiekol a krasne drzi tortu.A potahovku som dala maslovy krem a potiahla marcipanom.
reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama