Pomóc-kandizované živé kvety
Pozrite si aj
To som ešte ani nepočula, tiež by ma to zaujímalo
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
nie všetky kvety sú vhodné na ozdobu ale ak ti to pomôže tak tu máš jeden iba hlávku kvetu a kúsok stonky pomocou štetca natrieť každý lupen jemnou vrstvou riedkeho snehu z bielka posypať práškový cukor aby sa lupene obalili a prebytok cukru otriasť držím palce
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ďakujem adušik - skúsim to.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
tu je niečo o kandizovaní kvetov
Kandizovanie
Konzervovanie vaječným bielkom a cukrom je stará metóda. Praktizovala sa v dávnejších časoch, keď plody a kvety neboli k dispozícii v ktoromkoľvek ročnom období.
Recept pre asi 20 kvetov
500g práškového cukru, 3 vaječné bielky a čisté, čerstvé, osušené kvety so stonkou aspoň 3 cm.
Bielky a 3 PL vody dáme do hlbšej nádoby. Rozmiešame vidličkou tak, aby sa nevytvorila pena. Do misky dáme jemný cukor. Kvety alebo plody namáčame do bielkov a opatrne nimi pohybujeme hore-dolu, aby sa úplne navlhčili. Cukrom najprv posypeme vnútro kvetu, potom ho v ňom opatrne poobraciame. Keď zmes bielkov, vody a cukru uschne, treba celú procedúru zvyčajne ešte niekoľko ráz zopakovať. Bielok a cukor vytvárajú priehľadný obal.
Potom sa kvety a plody zavesia za stonky, aby dobre preschli. Vo vykurovanej, suchej miestnosti trvá asi 3-4 dni, kým nadobudnú pergamenový vzhľad. Kvety a plody vydržia celé mesiace a sú vhodné na ozdobu tort a zákuskov. Vhodné kvety sú sirôtky, fialky, kvety rumančeka, ruže a nepravý jazmín, kvety boráka, medovka a mäta prieporná.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja som skúšala toto na fialky
K jejich přípravě rozpusťte 300g cukru v 1/8 l vařící vody a nechte v tomto roztoku vylouhovat jeden den asi padesát fialkových květů. Pak je vyjměte vidličkou a nechte je ztuhnout nejlépe na pergamenovém papíře.
Pozor nesmie to byť horúce !!!
A aj ja ďakujem veve za ten jej recept - na jar ho skúsim
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
nemáš za čo,ale to neni moj recept len som ho stiahla z netu keby si chcel niekto o tom niečo prečítat
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahojte šikulkovia,
zdobili ste už niekto tortu s kandizovanými živými kvetmi? Vie niekto ako na to?