reklama

košík s broskyňami

Pridal/a sunflower-mata dňa 01. 10. 2009 - 13:07
košík s broskyňami, torta, sunflower-mata, 1

reklama

reklama

reklama

Komentáre

dakujem za pochvalu, rúčka je taký drôtik čo sa používa k zelenine a kvetom, taký penový, omotaný pásikom z marcipánu

Ludika, Št, 01. 10. 2009 - 13:16

Ja som si chvilu najprv myslela, ze je to normalny kosik !! Perfektne !!

ved to aj v miniature je presne ako normalyn kos a ked som to otvorila hned som kukla broskynky a ten kosik mi ani neprisiel ako zdobeny az po par sekundachTlieskam Tlieskam Tlieskam Tlieskam
si superbombaprofíkZlomené srdce Zlomené srdce Zlomené srdce Zlomené srdce Váľam sa od smiechu po podlahe

evicka, Št, 01. 10. 2009 - 13:52

Perfektný kôš, najprv som myslela, že je to normálne prútený....SUPERTlieskam Tlieskam Tlieskam Tlieskam Áno Áno Áno Áno Áno

S tým košíkom si ma dostala myslela som si že je normálny úžasnéééé Tlieskam Tlieskam Tlieskam Tlieskam Tlieskam Tlieskam Tlieskam Tlieskam Tlieskam Tlieskam

jarka22, Št, 01. 10. 2009 - 18:10

krásny košík-kolko vážila tá torta?....musela byť ťažkáPrekvapenie Prekvapenie Prekvapenie Tlieskam Tlieskam Tlieskam Tlieskam Tlieskam Zlomené srdce Zlomené srdce Zlomené srdce Zlomené srdce Zlomené srdce Áno Áno Áno Áno Áno

keby si mohla, nehodila by si recept na tie brosk. alebo aspon kde by to mohlo byt. hlavne tu farbu koli ktorej je to take autenticke... a listocky su ozajstne?
dakujem

Jasné, tu je recept na cca 12ks broskýň: 300g hlad.múky, 1 prášok do pečiva, 150g práš.cukru, 50g margarínu, 1 celé vajce, 5-6 lyžíc mlieka, 2 lyž.rumu vypracovať cesto, kúsky cesta vláčam do plastového košíka na vajíčka /taký starý socialistický v ktorom sa prenášali vajíčka mám doma, do jednej tej jamky mi vojde cca 24g cesta ak to pomôže, potom sú také pekné guľatučké a majú aj dobrú veľkosť/, nechám malú priehlbinku a vyklopím na plech. Po upečení v stredne vyhriatej rúre ešte teplé polovičky trošku vydlabem lyžičkou a by bol priestor na plnku. Polovičky potriem džemom, zdobítkom, alebo sáčkom doplním plnkou, do jednej polovičky vložím lieskový orech, alebo mandlľu zabalenú do pravého marcipánu a zlepím. Prebytočnú plnku, ktorá sa vytlačila, utriem. Uvarím si sirup /cukor s vodou a potr.farbou aby to bolo také ružovo oranžové/. Pozliepané broskynky namočím na pár sekúnd do mierne teplého sirupu, štetcom domaľujem červenou farbou /rozpustenou v sirupe alebo vo vode/ "slnkom ošľahnuté zafarbenie" a hneď pováľam v jemnom kryš.cukre. Do spoja zastrčím lístky, používam živé /je to veľmi známy ker, často používaný na živé ploty, ale neviem ako sa volá/.Nechám vyschnúť a stuhnúť. Držím palce a ďakujem za obdiv a pochvalu Slnko

dakujem za vycerpavajucu odpoved a je to urcite dost zlozite, zatial si asi na to netrufnem, len budem ticho zavidiet co dokazes. a myslim ze ten krik moja babička vola grušpán, ale možno je to narečie... Dik a dopečenia.Bozkávam

vôbec to nie je zložité, to iba tak možno vyzerá. netreba na to špeciálne znalosti ani zručnosti ako napríklad pri výrobe kvietkov a iných ozdôb. skús, určite to dokážeš a budeš na seba pyšná. plniť nemusíš aj z orieškami a marcipánom, stačí obyčajná bežná plnka. a to farbenie....broskyňa je od sirupu mokrá, takže ak na ňu štetcom urobíš bodku, čiarku, ono sa ti to samo krásne rozpije a vyzerá to super. môžeš to aj jemne osušiť servítkou pred cukrovaním, ak by si to mala veľmi mokre. ja si nasypem cukor do malej mištičky, šupnem tam broskynu a už sa jej nedotýkam, iba poopáľam s miskou, pohojdám a ona sa pekne obalí sama. po pár kúskoch cukor vymením, lebo sa v ńom zo sirupu urobia také zhluky a už to nevyzerá dobre ak sa to nalepí na broskynu. ak nemá prvá takú farbu ako chceš, len pridaj do sirupu farbu a je to. žiadna veda, naozaj. neboj sa a skús! my ten ker nárečovo voláme budzbanok. ale rastie všade na slovensku, má také pekné hrubé, leské, tmavozelené lístkočky. stále si nožnicami odstihnem tak, aby som mala stonku a z nej dva lístky, každý na jednej strane.

Na túto tortu som natrafila, keď som dnes na internete hľadala budzbanok (tak ho volala moja babka), nečakala som, že to slovo objavím v súvislosti s tortou, dosť ma to vyľakalo a kvôli tomu som sa tu aj zaregistrovala: torta samotná je nádherná, ale myslím, že namiesto budzbanku (krušpán vždyzelený – buxus sempervirens) by bolo nabudúce vhodnejšie ozdobiť ju lístočkami mäty, medovky, alebo aj ruží. Krušpán je jedovatý, najviac kôra a listy. Niektoré zdroje ho uvádzajú ako mierne, iné ako veľmi toxický – neriskovala by som otravu len preto, že lístočky krásne vyzerajú. Nepredpokladám, že tie lístky niekto jedol, ale mohlo sa to stať, a najmä keby to zjedli malé deti alebo iné citlivé osoby, mohlo by im to veľmi ublížiť: http://www.liecive.herba.sk/index.php/archiv/2009/5-2009/buxus-vzdyzeleny

reklama

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama