reklama

Opät WI


reklama

Ahojte dievcata,
chcela by som sa Vas opytat,ake mate terajsie skusenosti z WI. Vsade sa tu pise,ze je to kralovna hmot, a ze je to zatial najlepsia hmota.Tak som ju teda teraz chcela vyskusat ( inac robievam si stale svoj zelatinovy fondant ). No vyskytol sa mi problem a sice WI mi nechce v chladnicke vobec stvrdnut. Je stale mäkka a kedze mam 3-poschodovu tortu,tak mi zacina preto padat. Som zufala,to som od takejto hmoty neocakavala. Ako mam tomu pomoct? Najradsej by som tu tortu hodila do kosa.Je to moja prva torta od kedy peciem,za ktoru sa doslova hanbim PlačemPlačem . Radsej som nemala skusat to WI.Ale citala som len dobre veci.
Ake mate vy skusenosti z terajsou WI? Alebo som nieco urobila zle? PlačemPlačemPlačem


reklama


reklama

neviem ako to myslis, ze vobec netvrdne, podla mna na torte by ani stvrdnut nemala, inak by ju predsa nemohli krajat.. poschodovu tortu musis vystuzit - medzi kazde poschodie daj po tortu obaleny karton alebo original podlozku a do korpusu /torty/ zapichni spilky v slamkach... tak sa ti urcite neprepadne.. Mrkám
inak ja ked robim poschodovu, tak potahujem den pred kazde poschodie, necham chladit a az na druhy den ukladam na seba.. este nikdy sa mi torticky neprepadli do seba.. drzim prsty Úsmev

nikto poťahuje aj tak, že dá vychladiť obe torty , dá na seba a potom poťahuje naraz

henulka, Pi, 01. 06. 2012 - 15:09

Ale ja ju mam vystuzenu,ale je taka mäkka,taka nestabilna... neviem ako to presne opisat. Ja som zvyknuta na ten moj zelatinovy fondant. Ten v chladnicke tak pekne spevnie,ta torta je potom taka pevna .... neviem baby ako to opisat. Ten WI je taky mäkky a kedze mam vnutri slahackovy krem,ten nie je tiez velmi pevny.... ako pisem s mojim zelatinovym fondantom som take nieco este nemala a preto sa bojim,ci ta torta vydrzu cestu okolo 200 km v takom stave . Ja neviem,dnes asi nebol moj den .... SmútokPlačem Asi za tu tortu radsej nezoberiem ani cent.Co ak sa cestou rozpadne? Ze som to WI neskusila najprv na nejakej nasej domackej torte ... Vy ste naozaj take spokojne s WI?

jaja19, Pi, 01. 06. 2012 - 16:23

jasné, že želatínovka drží lepšie tvar, tá želatína v tej hmote stuhne a tým pádom drží celá torta lepšie. WImusíš dať hrubšiu vrstvu aby mala rovnakú pevnosť. Smútok a kočky spomínali, že v týchto teplách sa robí horšie s WI. držím palce Áno

henulka, Pi, 01. 06. 2012 - 16:19

Nie, maslovy krem.... A este som urobila taky ako mantinel okolo torty,aby ta slahascka sa nedostala ku WI ... v podstate som uroboila vsetko ako treba ( teda aspon som si to myslela).... naozaj neviem,v com je chyba... Mozno musi byt ta torta dlhsie v chladnicke ... ale oni si po nu pridu o chvilu ... o boze,prva torta,za ktoru sa hanbim ... Plačem Neskor dam aj fotku,teraz nestiham,tak sa mozete pozriet na ten nezdar Chichocem sa

salenka, Pi, 01. 06. 2012 - 16:36

vyber z chladnicky asi tam mas velmi vlhko a preto je mäkka ja nechavam na vzduchu ale ja pouzivam smartflex Mrkám

ja mám tiež problem vždy s kupnou poťahovkou, treba ju hrubo navaľkať,inač sa rozteka.2krat sa mi stalo že som musela tortu rozobrať už ozdobenu a nanovo poťahovať, odvtedy iba doma robené poťahovky a na ozdoby ,mašle-kupujem . Úsmev

henulka, Pi, 01. 06. 2012 - 21:00

Takze takto dievcata,nabuduce hrubo navalkat alebo teda radsej ten moj zelatinovy. Vsetky torty mam nim robene a som s nim celkom spokojna,keby som to bola tusila,ze WI .... co uz,nezmenim to. A teraz Vam poviem este srandu. Akurat mi volali,ze mi tortu donesu spät,lebo im nepasuje do chladnicky. Takze si po nu pridu zajtra este raz,
Ked raz zacne smola.... tak nema konca .. toto som este naozaj nemala. Smútok

Nechapem, ja som s WI velmi spokojna, pouzivam ju stale, je pevna dost...ale babenky tu uz spominali, ze akosi zmakla...aky hruby si mala potah? Prekvapenie

podla mna ty si zviknuta na svoju hmotu a teraz to porovnavas s nov lebo je pravda ze aj ja ked som robila hmotu zo suseneho mlieka tak to je nieco uplne ine pretoze tam som poschodove vobec nemusela ani vystuzovat boli tak pevne ze som sa nemusela vobec bat ze sa prepadne aj teraz tu poslednu co mam tak spodok mam susene mlieko a vrch WI a nevystuzila som ju ale vsimla som si v poslednej dobe aj to ze WI je ovela meksia ako predtym uplne sa my topila v ruke a pouzivam aj smartflex velvet a ten je super rychlo schne a netopi sa tak ked s nim pracujem ale este som zabudla ta posledna torta z WI potom stuhla v chladnicke krasne mozno si to mala na tenko rozvalkane Slnko

petusik, So, 02. 06. 2012 - 10:10

skús dať chladničku na silnejšie.. je pravda, že WI nie je to čo bývalo, ale tortička mi pekne v chladničke vytuhne a to valkám na 2-3 mm.. nefarbila si ju?? vela farby tiež nerobí dobrotu.. mne zasa nevyhovuje smartflex, je hrozne tuhý..

karmelka (bez overenia), So, 02. 06. 2012 - 10:36

ja tiež nnechápem, používam len WI.. a som spokojná. Poschodia plním večer, cez noc tuhnú, na další deň dávam pod poťah čisté maslo s cukrom, hned poťahujem, vystužujem a skladám na seba...a dozdobím. Ale je fakt, že do trojposchodových tort nedávam šľahačkové krémy, to vždy zákazníkovi vyhovorím.. o to viac, ak má cestovať 200km...

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama