Roztopená WI
Pozrite si aj
Ja dost casto robim falos.parizsky a kedze tam ide maslo potahu neskodi.Teraz je to takto zo vsetkymi potahovkami.Ja pouzivam DPT a teraz ju miesam so specialkou.Ale tiez mi mäkne,ale nezlieza.Tak neviem cim to bude u teba.Teraz som si pisala so zakaznickou co brala odomna tortu v piatok,ked ju brala do auta tiez bol potah lepkavy na dotyk.Ale pustila klimu a doma supla tortu do chladnicky.V sobotu sa krajala na oslave v pohode.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Aj Smartflex je lepkavý, keď tortu vyberiem z chladničky, tak za pár minút zlepkavie a zmäkne.. Dám naspäť do chladničky, tak je suchý a tvrdý..(ten poťah)
Ale zatiaľ mi nezliezol, aspoň dúfam, nikto sa zatiaľ nesťažoval.. To teplo nerobí tortám dobre.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
a nedala si náhodou tenký poťah ? Mne sa to raz stalo ked som chcela ušetriť na poťahovke
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
suhlasim bol tenky potah, mne sa to raz stalo a odvtedy radsej vyvalkat hrubsi, hlavne teraz v lete
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Asi áno, bolo to tenšie. Ja som nikdy nerobila hrubý poťah, lebo nikdy si neurobím toľko tej poťahovky aby som to mala hrubé. Vždy to vyvaľkám tak aby mi to vyšlo na celú tortu a vtedy je to veru tenšie. No ja som robila nie krém s maslom ale ten šľahačka + ľadové gaštany, neviem či sa to volá faloš. paríž krém ale ja to tak volám Stalo sa mi to na torte LIENKA. No myslím že keby mali v aute klímu tak by sa to tiež nemuselo stať, nie? Neviem ale ak som to správne pochopila, WI nie je veľmi vhodná na toto letné obdobie? Lebo mám robiť na 2.júla svadobnú a chcela by som vedieť akú hmotu si mám objednať aby sa to nezopakovalo. Alebo stačí MMF??? Ďakujem veľmi pekne.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ty si nedala do kremu maslo??? Ak nie tak to je jasne.
WI je super, ja som ho davala na svadobne torty v auguste a nebol problem. Inak pouzivam PDT davam hrubsi potah a nie je problem.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Tak ak bol krém bez masla je to tým...Ja používam WI počas celého roka a netopí sa mi a ani nerosí. Pod poťah dávam pudingovo maslový krém.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Presne nieco podobne sa stalo mne vcera. Ziadna nehoda s WI, ale ked som chladnu tortu vybrala z chladnicky a nechala tak zo 5 minut len tak v kuchyni na stole, tak zacal byt WI lepkavy. Nezliezol a ani sa neriasil. Zachoval svoju formu a vsetko ostatne, len bol troska lepkavy. Nechala som tortu asi 10 minut na stole, otvorila okno, aby fukal slaby vanok a potah uplne vyschol a bol tvrdy. A az potom sme ju mohli odniest do auta. Takze teraz viem, ze ked je vonku strasne horuco, tak ked vyberiem tortu z chladnicky, tak ju necham troska "na vzduchu" a potom prezije aj teplo v aute.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
zuzka, ak falošným parížskym nazývaš šľahačku s čokoládou, tak je to jednoznačne tým, kamoške toto urobilo aj v zime...na šľahačke sa proste poťahovka topí. Mne sa takto asi dva krát riasilo pred rokom v lete.dávala som pod poťah pudingovo-maslový krém. Odvtedy dávam pod poťah VŽDY len maslo alebo palmarin s práškovým cukrom a najemno namletým zvyšným korpusom a torty sú v pohode.... poťah nikdy nesmieš dať na tortu potiahnutú krémom, ktorá je len zo šľahačky...a ja už neverím ani pudingovo maslovým, tie tiež obsahujú viac vody ako čisté maslo s cukrom, to je jediná istota....
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahaaa, ja som to nechápala, lebo do teraz som vždy poťahovala na šľahačku a nič sa nestalo. Ale nikdy nebolo také teplo ako teraz. A navyše bola torta od večera až do druhého dňa doobeda furt v chladničke a oni s ňou šli hneď do takého "vykúreného" auta. No dobre, aspoň som sa poučila. Od dnes už len maslo s cukrom. A čo mám urobiť aby mi WI vyschla? nechať len tak tortu na stole a ono to vyschne? nestane sa zase to isté, a nebude sa riasiť keď bude teplo? prepáčte že som taký laik, ale len začínam, prvý krát som si objednala WI, čakala som zázraky a nakoniec som zostala sklamaná
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
zuzka, WI je najlepšia, aj ked v lete je aj jej horuco a viac mäkká ako v ostatných ročných obdobiach.... ale za toto nemôže WI, pochybil "ľudský faktor" tou šľahačkou, človek sa na chybách učí... ja tiež plním takým parížakom ako ty občas, aj ked poschodové len výnimočne, ale pod poťah si vždy urobím len to maslo s cukrom.... vyskúšaj, uvidíš... a neviem ako to myslíš, tú otázku ohľadne vyschnutia... ja to nemám mokré, torta sa len mierne orosí,ked ju už odovzdávam a vytiahnem z chladničky do tohto tepla, robí to len v lete, v zime nie. Ale ona na vzduchu uschne... Tortu si vždy jeden deň naplním, dám do chladničky aspoň cez noc... tesne pred poťahovaním potriem maslom s cukrom a okamžite poťahujem.... ked som sa učila, tiež som najprv potierala maslom a tak dávala tuhnúť a potom mi WI vlhlo...ale som sa naučila potierať až pred poťahovaním a tak mi to vyhovuje. nech sa darí...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
...a ešte ma napadlo, nikdy som nepoťahovala s WI. Vždy som poťahovala na šľahačku s MMF a tá rýchlo vyschne, tak tam nebol problém...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
pod potahovku len maslove plnky ,nikdy nie slahacku ....moja skusenost ,tiez sa mi to raz stalo ,ale nastaste na torte pre syna :)
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ahojte dievčata ...))) ja som len začiatočníčka ale strašne by som chcela urobiť tortu poťahovanu marcipánom a vyzdobenú ružičkami z neho...No mám problem lebo neviem čo je to WI...o ktorom tak pochvaľujúco píšete.Nebola by niektora z vás taka milá a neodpísala mi odpoveď prípadne recept????Prosíííím a pekne ďakujem....))))
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
White Icing je hotová poťahová hmota, ktorá sa kupuje v obchodoch s cukrárskymi potrebami. Dole vpravo si nájdeš obchodíky a stačí len objednať.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahojte žienky. Robila som tortu kakaový korpus, falošný paríž krém a WI. Keď som ju mala doma v chladničke všetko bolo v poriadku, a ako náhle prišli s tortou do auta, tak im začala poťahovka zliezať - riasiť sa. Chcem sa opýtať: kde som spravila chybu? veľmi som natrela tortu a WI začala zliezať? je problém v šľahačkovom kréme, že nie je vhodný do takej vysokej teploty alebo je na vine veľký výkiv teplôt - chladnička - auto??? Alebo si mali tú tortu dať do krabice a zabrániť tomu sami? Prosím napíšte mi, lebo zákazníčka je z toho nešťastná, ja tiež a chcem sa do budúcnosti vyvarovať rovnakej chybe. Ďakujem veľmi pekne.