reklama

starkej na 85.

Pridal/a PatríciaH dňa 21. 09. 2008 - 21:24

kakaovo-mandľový korpus, parížsky krém a jahody, ozdoby white icing

starkej na 85., torta, Narodeninové torty, PatríciaH, 1

reklama

reklama

reklama

Komentáre

Áno Áno Áno Tlieskam Tlieskam Tlieskam a tie mandle si len obsypala alebo každu ukladala ked je to take pekne?

ďakujem veľmi pekne, som rada, že sa vám páči, mandle som nanášala lopatkou na naberanie tortových kúskovKvietok

Ako som písala, použila som parížsky krém, čiže som prevarila smotanu, potom som v nej rozpustila čokoládu, premixovala (nešľahala) ponorným mixérom, pridala za lyžicu rumu a nechala cez noc v chladničke, aby zjemnel, nabral správnu konzistenciu. Na druhý deň som to vyšľahala a krém bol na svete. Torta mala priemer 31 cm a tri pláty cesta, takže som použila 1 liter smotany a 400 g čokolády, kompótované jahody boli poukladané na kréme len na jednej vrstve krému, druhá vrstva bola bez jahôd, nech dominuje čokoláda. Čokoládu na varenie používam buď z Kauflandu ich značku Stilla dolce, lebo obsahuje až 50% kakaa a nie je presladená, alebo miešam Figaro čokoládu na varenie s čokoládou so 70% kakaa (Tesco, Figaro). Orion na varenie často nepoužívam, lebo to vlastne ani nie je čokoláda (v názve má tmavá kakaová poleva, neobsahuje kakaové maslo). Na tej druhej torte s gerberkou som použila trasený vanilkový krém s mandarínkami, ďakujem za recept z tejto stránkyZlomené srdce Slnko


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama