
Komentáre
babuľky toto je moja prvá marcipánová aj s tými ružičkami
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
No, Jarinka a že nevieš robiť kvietky! Sú krásne aj celá tortička
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Tonka len neviem pracovať s potravinarskymi farbami obdivujem Tvoje farby poraď ako miešaš a aké použivaš ,mne nikdy nevyjde taká sýta ako chcem.
Ďakujem
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Jarinka. Ja používam práškové cukrárenské farby, ale nie tie s bežného obchodu , ale priamo z profi cukrárne. Sú tri základné - tmavočervená, žltá a modrá. Všetky sú veľmi tmavé, tak nemám problém namiešať sýtu farbu. Z týchto troch základných namiešam tucet iných odtieňov.Riedim ich vo veľmi malom množstve vody a pridávam priamo do polevy.Vyrábajú ich v Liptovskom Mikuláši, ale predávajú ich len v trojkilových baleniach ktoré sú veľmi drahé/3 000Sk /,preto chodím žobrať po troške do cukrárne.Tým, že je farba taká sýta, aj pár dekov mi vydrží veľmi dlho. Čiernu mám Wiltonku tekutú. Mám aj iné odtiene Wiltonky, ale ešte som ich zatiaľ neotvorila.Pa.
PS:Aj ja sa zamýšľam začať s tortami, chuť aj odvaha by bola, ale neviem , či by som to aj s medovníčkami stíhala.Pôjdem v októbri do Nitri na výstavu a tam sa asi rozhodnem a nakúpim potrebné pomôcky. Uvidíme. Ahojkaj
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Tonka dik,to bolo prvýkrát,tak to budem skúšať .Naučila som sa od anky ,dala na net postup práce.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
si sikulka a tie tvoje medovnicky nemaju chybu nadhera
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ďakujem
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
krasna
Jarinka jedna otazocka, cim si ju potahovala a aky krem si pouzila na ozdobovanie. mimochodom, ten krem sa ti potom neklze dole, pekne drzi na tom marcipane? Dakujem...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
poťahovaná je K2 a krem som našla na nete ak chceš napišem Ti recept
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Babenky, kde najdem ten postup na farbenie marcipánu? Ani mne nie vždy vyjde farba akú chcem urobiť :)
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Krásna torta Jarka, aj tie ružičky sa ti vydarili!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ďakujem
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Dakujem Jarinka,
keby si bola taka zlata, napisala by si ten receptik na krem.... vdaka si poklad
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
1/2 l mlieko,120g krupicový cukor,2 van. pudingy ,400 g masla,vanilka alebo van. cukor.
do kastrolika dame mlieko,cukor,van.cukor.a pudingové práškya uvarime hustý krem,za staleho miešania nechame vychladiť.potom krem rozšlaháme a žašlahame na kusky pokrajane maslo/ja som dala palmarin/3ľahame asi 5 min.aby bol krásne našľahany a hladky.Pekne drží a nešmýka sa.Ja by som potrebovala aby bol biely ale neviem ako ho spraviť .Ak vieš poraď.´J.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahojte Jarinka ak chces biely krem namiesto zlateho klasu daj gustina dostat ho vsade to je tiez kremovy prasok.margarin dostat ho na kg.je dost biely a krem je pekny biely.dufam ze som pomohla.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Dakujem Jarinka velmi pekne, si zlata...
S tym bielym kremom ti neporadim, lebo ja ked ozdobujem, tak si farbim krem na pozadovane farby a biely este som zatial nepotrebovala. Ale casom sa dopracujem aj k nemu a potom budem hladat rady tu na tejto stranke
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
dievčatá ja tiež ozdobujem marcipán krémom sama som sa dopracovala k tomu že treba viac masla ako pudingu a teraz čitam že je to tak ako píšete som spokojnejšia mne nemal kto poradiť učim sa sama
rada si prečitam nové nazory povzbudenia ktoré davate jedna druhej aj ked sa navzajom nepoznáme
ja som klasika poťahujem mliečnym marcipanom ale poniektore mate viac možnosti použivať všetko nové čo ponúka cukrarenstvo
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
www.medovniky.estranky.cz