reklama

MMF a Tylo puder


reklama

Ahojte zienky, ma niektora skusenosti do MMF prisypavat Tylo puder, na lepsie tvrdnutie pre lahsie formovanie? Chcela by som robit topanocky asi 5cm, ale neviem ci to mam risknut s MMF alebo si mam radsej rovno kupit smartflex? Alebo ak mate nejake dobre tipy...:) Dakujem za rady Tlieskam

Pozrite si aj


reklama


reklama

zou, Št, 07. 03. 2013 - 09:54

ja som si kupovala tylo puder a pouzila som ho na vyrobu flower pasty, zlomila som si pri tom metlicku na robote, ja mudra, ale moja chyba Chichocem sa , robilo sa mi s nou vyborne, skusala som moje prve kvietky na drotiku. Zvolila som vlastnu vyrobu flower pasty kvoli tomu, ze peciem len pre rodinu a smartflex , aj ked 0,7 kg vedierko, by som tak skoro neminula a takto si urobim kolko potrebujem.Citala som, ze pridavaju tylo puder aj do MMF, ale neskusala som, ale hmota s nim bude urcite pevnejsia a bude rychlejsie schnut...nech sa dari

A co znamena teda "vlastna flower pasta", vies mi na to hodit recept :) Vdaka a preco sa ti ta metlicka zlomila? Som nejako nepochopila Hambím sa

bobrík, Št, 07. 03. 2013 - 11:36

ja som robila topánočky zo želatínovej poťahovky... a držali super... vytvrdli dobre...kuk do môjho albumu Slnko

Tak to gratulujem :) Ja mam trochu s tou MMF problemy, ze akoby vzdy zvadne, potom aj ked v chlade yatuhne, po vytiahnuti je opat taka plastelinova... Smútok

zou, Št, 07. 03. 2013 - 13:02

mam to z tejto stranky, uz neviem od koho, ale aj tak dakujem Chichocem sa a metlicku som zlomila preto, ze som nepocitala, ze po pridani tylo pudru do vyslahanych bielok to tak rychlo zhustne Veľký úsmev Veľký úsmev Veľký úsmev

Flowerpaste / Pasta na kvety
Potrebujeme :
1 Bielok o velkosti L
225g pras. Cukru
4 zarovnane mocca lyzicky CMC
trosku cery

1. Bielok dame do kuchynskeho stroja a asi 10 sek. nechame na najvyssiej rychlosti preslahat.
2.Pras. cukor presitkovat a asi 2 kopcovite lyzice odobrat do misky.
3.Po 10.sek preslahania bielka, zmensime rychlost robota na najnizsiu a pridavat zvysny pras. cukor.Medzitym si odmerame 4 zarovnane male lyzicky CMC.
4.Ked sme nasypali cely praskovy cukor,zwäcsime rychlost opät na maximum a nechame miesat tak asi 2 Minutky.
5. Teraz opät znizime rychlost a pridavame po lyzickach CMC v asi 5 sekundovych intervaloch.
6.Potom asi niekolko sekund nechat vsetko premiesat na najvyssej rychlosti.
7.Teraz si masu vyberieme z misky,dame na dosku a miesime a medzitym pridavame ten zvysny cukor ( tie 2 kopcovite lyzice), co sme si na zaciatku dali zvlast. Ruky si pri tom stale mastime cerou a tak hnetieme,kym sa nam neurobi masa ako marcipan.
8. Takto dame flowerpastu do sacku,aby nemala vzduch a dame ju do chladnicky na 24 hodin.
9. Podla receptu by mala takto v chladnicky vydrzat az 6 mesiacov
Potom, ked idete robit kvietky,vybrat hmotu z chladnicky a nechat ju oteplit na izbovu teplotu a potom poriadne premiesit v rukach a mozete tvorit....

reklama

Súťaž

Súťaž na Tortyodmamy.sk

reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama