
reklama
Voňavé letné pohladenie na zimné dni.
Ingrediencie
1 | kilogram | maliny |
2 | litre | voda |
5 | dekagramov | kyselina citrónová |
kryštálový cukor |
Postup
Zrelé maliny rozmiešame s vodou a kyselinou citrónovou a necháme postáť 24 hod.
Potom ovocie scedíme, šťavu odmeriame, pridáme cukor.
Na 1 l šťavy dáme 80 dkg kryštálového cukru a potom 2-3 minúty povaríme.
Horúce nalejeme do fliaš a dobre uzavrieme.
Rovnakým spôsobom sa dá pripraviť aj jahodový sirup.
Celkový čas
2 hod
Čas prípravy
2 hod
Čas varenia / pečenia
0 minút
reklama
reklama
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Rýchla bezlaktózová panna cotta s jahodovým pyré
Bejč
Rýchla bezlaktózová panna cotta s jahodovým pyré
Výborná bezlaktózová panna cotta s jahodami, môžete ju pripraviť aj s klasickou smotanou.
Bratislavské rezy
Bejč | Bratislavské rezy
Bratislavské rezy
Recept na tradičný dezert, ktorý poznáme z cukrární. Vanilkové korpusy so sviežim citrónovým krémom a čokoládovou polevou. Výborný zákusok na sviatky aj oslavy.