reklama

makka mmf


reklama

poradte mi prosim ako dosiahnut aby bola mmf tvrdsia, ale nedrobila sa? v zaciatkoch som ju vedela urobit perfektnu aj na ruzicky a figurky, ale teraz nie a nie stvrdnut, neviem co sa so mnou deje... Plačem ked som dala viac cukru, uplne sa rozdrobila, ani mikrovlnka ai pridanie cukrikov nepomohlo, letela... potrebujem robit postavicky a staci, ze gulu polozim na podlozku a po chvilke sa zdeformuje... co pridat vodu a cukor, ci co? dakujem za rady

Pozrite si aj


reklama


reklama

mariaJ, St, 12. 06. 2013 - 13:50

Ani mne sa nedá z tejto hmoty nič modelovať. Teraz som urobila knihu stred burizónová hmota/ s obalom MMF, ktorú chcem dať stojato na tortu a nie a nie stvrdnúť. Budem musieť za ňu niečo položiť.
Modelovať sa s ňou nedá, preto to robím tak, že ju len pridávam ku kupnej hmote ale miešam s domácim marcipánom.

zou, St, 12. 06. 2013 - 13:56

ja mam taku skusenost, ze sa da s nou modelovat, ked je uz dlhsie urobena, cca dva tyzdne...s cerstvou alebo zhotoveniu dva dni vopred sa to neda. Okrem kvetov modelujem vsetko z MMF, ale urobim ju aj dva tyzdne dopredu ako ju potrebujem. A pri rozpustani cukrikov nepridavam ziadnu vodu, postacuje ta, ktora zostane po umyvani cukrikov. Ked potrebujem sytu farbu, robim zelatinovy MMF.

zou, St, 12. 06. 2013 - 14:01

niekedy, ked je este makka auz ju potrebujem, do casti na modelovanie pridam trochu solamylu. MMF tuhne ovela pomalsie ako ine hmoty, ale postavicka sa da upravovat, takze mne to celkom vyhovuje...

Marco, St, 12. 06. 2013 - 14:32

Tento istý problém som mala aj ja, tak preto som začala na modelovanie používať Smarflex flover a mám pokoj, skúšala som aj teraz robiť ružu z MMF a už týždeň je stále mäkká. S MMF som spokojná iba na poťahovanie.

Daj menej cery alebo ceru nedaj vobec a krasne ti postavicky vytvrdnu. Len potom treba robit naozaj rychlo, lebo hmota bude elasticka a tvarovatelna, len ked bude tepla z mikrovlnky. Akonahle vychladne, tak sa zacne pukat...
Drzim palce Mrkám

stefi_k, St, 12. 06. 2013 - 16:24

pridať do nej carboximetilcelulosu predáva sa pod názmom cmc, tylo prášok alebo kukident prášok / nie pasta /

maratmi, Št, 13. 06. 2013 - 10:21

nakoniec som to ako-tak zachranila tym, ze mi ostalo trochu bielej mmf z americkych cukrikov. neviem preco ale z nich je ta hmota az prilis nepruzna a tuha, tak som to zmiesala. velvet flower pouzivam aj ja, ale na vacsie figurky mi ho je luto, davam len na detaily, ktore farbim, napr na cierno a samozrejme na kvety. uvazovala som o tom tylo prasku, asi si ho najblizsie zadovazim...

MIKINA, Št, 13. 06. 2013 - 11:30

skus solamil/zemiakovy skrob, dokonca som uz davala aj kukuricny skrob Gustin,ale ten zemiakovy je lepsi, maju dobre balenie v Lidli Pohoda ked pridavam len cukor,tak je hmota lepkava,ak sa hmota drobi, je dobre si trochu naolejovat ruky kuchynskym olejom a premiesit Úsmev

maratmi, Št, 13. 06. 2013 - 14:14

zahada odhalena... mozu za to smolkovia. robila som modru, tak som kupila rovno smolkov. uz ked som ich umyvala, boli divni, rozpadavali sa. a v mikro sa uplna roztiekli - mozno toto som urobila zle ja, ze som ich dala do mikro tak ako stale a stacilo ich ozaj na sekundu, lebo to boli len take male kusky (este jeden balik mam, tak skusim, ci pomoze, ak ich dam len na chvilocku zmaknut). no a dnes letela do kosa druha varka, nastastie som sa spamatala, ked som videla, ze sa zase drobi, tak som to rovno zabalila a viac cukru ani nedala a nic som neskusala zachranovat. skoda len, ze som k nej primiesala aj jeden balik bielych hned do mikrovlnky, aby to bola len svetla modra. presne tak to vyzeralo ako ked k normalnej mmf dam vela gelovky, nepomoze nic...

reklama

Súťaž

Súťaž na Tortyodmamy.sk

reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama