laskonky
Pozrite si aj
A nebudú len slabo usušené? Môj recept je 4ks bielka vyšľahať nad parou s 30dkg kr.cukru a 1 vanilkovým. Šľahať, kým neostávajú po metličkách po vytiahnutí dva "cuplíky" (neviem ako to pomenovať). Po odstavení už len zľahka vmiešať 8dkg kokosovej múčky. Natierať na plech s vystlaným papierom na pečenie. Sušiť pri teplote do 75°C a pri odchýlených dvierkach na rúre. Sušiť, kým sa nedajú odlepiť bez zvyšku na papieri
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Mne najviac pasuje tento: http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=27382&user=105501 a sú krásne chrumkavé...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Skutocne recept ktory pridala Mariolka je najlepsi.Kludne mozes orechy nahradit kokosom.Plnim karamelovym,cokoladovym,orieskovym,alebo vanilkovym kremom
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Robievam podľa receptu, z formy na laskonky a som spokojná
6 bielkov a 330g krupicového cukru šľahať 15 minút nad parou, necháme mierne vychladnúť a vmiešame 170g mletých orechov,ktoré sme zmiešali s 100g práškového cukru.Plním vareným čokoládovým krémom od Mobany.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Akým krémom si ich plnia? Mal by byť bez pudingu.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
presne ako píše Boyle, ja som raz dala karamelovopudingový čo mi zvýšil s iného a uplne sa mi laskonky rozmočili a rozpadli, dávam šľhačkovokaramelový, čo ide do veterníkov alebo nejaký maslový, určite nie pudingový
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja ked robim laskonky vždy ich necham riadne vysušiť a tiež mam s nimi problem na druhy den ked ich naplnim začnu biť lepkave neviem čim to môže biť
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahojte čítam vaše príspevky a nerozumiem v čom by mohol byť problém. Ja ich robím podľa receptu, čo som dala ako prvý príspevok a ešte sa mi nestalo, že by zvlhli. A plním ich klasickým pudingovým krémom s trochou citrónu (4dcl mlieka, 1 Zl.klas, 1vanilkový cukor, cukor podľa chuti-uvariť kašu,vychladiť a vyšľahť s 250g maslo a 125g Hera. Citrónu len trochu, ako nenápadný doplnok). Mám aj nejaké fotky v albume, ale sú tam len ako súčasť kartónu. Nemám ich na osobitnej fotke.
Jediné ma napáda teplota a dĺžka sušenia ako dôvod. A rúru máte odchýlenú pri sušení?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
milé žienky ktoré pečiete koláče prosím o dobrý recept na laskonky lebo ten recept čo mám nie je dobrý na druhý deň sa mi laskonky topia