láme a topí sa mi čokoláda :o(
Pozrite si aj
Ahoj, no ja tak trochu do čokolády fušujem, tak skúsim.Pokiaľ čoko leješ do vejárikov,daj ich na chvíľu do mrazničky /cca.10-15 min/,vyklop /vybehnú samé/,pomocou pinzety ich umiestni-zapichni,torta,rez nesmie byť veľmi stuhnutý z chladničky.Štrukturfólia:Natri len roztopenou a vytemperovanou čoko rovnomerne-tenko,počkaj kým zavädne/dotykom prsta sa nelepí/ a nie veľmi ostrým nožom nakrájaj na požadovaný tvar,zakry papierom na pečenie,alebo fóliou pricapni niečim nie veľmi tažkým /nech sa neskrúti/ a nechaj stuhnúť a môžeš zlúpnuť.Občas sa niečo zlomí,s tým musíš počítať.Nech sa darí.Skús a daj vedieť.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja tiež trochu fušujem do čokolády a používam čokolády z Lí..a - Ecuador, najmenej 70%, alebo mi vozia z Rakúska, ale značku netuším. Mne sa veľmi lámala čokoláda Figaro, je 81%, ale robilo sa mi s ňou hrozne. Tiež dávam vejáriky a mašle do mrazničky, ide to potom super. Na tortu lepím štetcom, ktorý namáčam do roztopenej čokolády. Nech sa ti darí.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Dakujem za rady. Ja som asi velku chybu spravila ze som to v tej struk. folii nechala do druheho dna. Odlepilo sa mi to celkom dobre len sa mi cely plat ohol. Takze musim teraz vymysliet co s tym.asi to len nalamem a prilepim coko okolo torty. Ja velmi nepeciem torty len svojej rodine a hlavne mojim detom. Doteraz som robila len potahovane torty a toto je prva s cokoladou a uplny des! Este som si tu precitala chcaly na Bohusov nastavovany korpus a aj ten mi nabehol iba na 4 cm ( z 10 vajec vo forme 28 x 28) tak ho musim prerezat len na dva platy! Ale este raz velmi pekne dakujem! A nafotim co z toho vyslo!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ahojte
ešte raz ďakujem za rady, a ako som sľúbila prikladám fotky z čoko torty.
v albume - odkaz
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahojte , chcela by som sa opýtať na vaše skúsenosti. Kúpila som si čokoládové čočky - horká čokoláda ARIBA 54%. Chcem z nej robiť ozdoby ( vejáriky s čokotransferom, ozdoby, lístky, štrukturálna folia,... čokoládu som roztopila , naliala do sáčku, spravila malilinku dierku a šup sa do práce....no a potom to začalo. Najprv som do štrukturálnej folie naliala bielu čokoládu, stiahla prebytok a zaliala hnedou. celkom pekne sa mi to dalo aj vybrať, ale strááášne sa láme! Takže asi z toho nebudem vedieť narezať obdĺžničky po obvode torty :o( Tak som začala robiť ozdoby, tie sa celkom dali ale sú veľmi krehké a neviem si predstaviť ako ich zapichnem do torty ( poliata by mala byť čokoládu), veď sa mi zlomia.
Ako robíte tie ozdoby? Niečo primiešavate do tej čokolády , aby sa nelámala?
Táto moja sa okrem lámania aj veľmi topí a pritom vonku už nie je leto :o(
A ako pripevníte čokoládove ozdoby k torte? ( chcela by som ich mať postavené, nie položené na torte)
Veľmi pekne ďakujem