reklama

láme a topí sa mi čokoláda :o(

zuzike , 04. 10. 2012 - 13:52

reklama

Ahojte , chcela by som sa opýtať na vaše skúsenosti. Kúpila som si čokoládové čočky - horká čokoláda ARIBA 54%. Chcem z nej robiť ozdoby ( vejáriky s čokotransferom, ozdoby, lístky, štrukturálna folia,... čokoládu som roztopila , naliala do sáčku, spravila malilinku dierku a šup sa do práce....no a potom to začalo. Najprv som do štrukturálnej folie naliala bielu čokoládu, stiahla prebytok a zaliala hnedou. celkom pekne sa mi to dalo aj vybrať, ale strááášne sa láme! Takže asi z toho nebudem vedieť narezať obdĺžničky po obvode torty :o( Tak som začala robiť ozdoby, tie sa celkom dali ale sú veľmi krehké a neviem si predstaviť ako ich zapichnem do torty ( poliata by mala byť čokoládu), veď sa mi zlomia.
Ako robíte tie ozdoby? Niečo primiešavate do tej čokolády , aby sa nelámala?
Táto moja sa okrem lámania aj veľmi topí a pritom vonku už nie je leto :o(
A ako pripevníte čokoládove ozdoby k torte? ( chcela by som ich mať postavené, nie položené na torte)
Veľmi pekne ďakujem


reklama


reklama

Ahoj, no ja tak trochu do čokolády fušujem, tak skúsim.Pokiaľ čoko leješ do vejárikov,daj ich na chvíľu do mrazničky /cca.10-15 min/,vyklop /vybehnú samé/,pomocou pinzety ich umiestni-zapichni,torta,rez nesmie byť veľmi stuhnutý z chladničky.Štrukturfólia:Natri len roztopenou a vytemperovanou čoko rovnomerne-tenko,počkaj kým zavädne/dotykom prsta sa nelepí/ a nie veľmi ostrým nožom nakrájaj na požadovaný tvar,zakry papierom na pečenie,alebo fóliou pricapni niečim nie veľmi tažkým /nech sa neskrúti/ a nechaj stuhnúť a môžeš zlúpnuť.Občas sa niečo zlomí,s tým musíš počítať.Nech sa darí.Skús a daj vedieť.

Ja tiež trochu fušujem do čokolády a používam čokolády z Lí..a - Ecuador, najmenej 70%, alebo mi vozia z Rakúska, ale značku netuším. Mne sa veľmi lámala čokoláda Figaro, je 81%, ale robilo sa mi s ňou hrozne. Tiež dávam vejáriky a mašle do mrazničky, ide to potom super. Na tortu lepím štetcom, ktorý namáčam do roztopenej čokolády. Nech sa ti darí. SlnkoSlnko

zuzike, Št, 04. 10. 2012 - 19:29

Dakujem za rady. Ja som asi velku chybu spravila ze som to v tej struk. folii nechala do druheho dna. Odlepilo sa mi to celkom dobre len sa mi cely plat ohol. Takze musim teraz vymysliet co s tym.asi to len nalamem a prilepim coko okolo torty. Ja velmi nepeciem torty len svojej rodine a hlavne mojim detom. Doteraz som robila len potahovane torty a toto je prva s cokoladou a uplny des! Este som si tu precitala chcaly na Bohusov nastavovany korpus a aj ten mi nabehol iba na 4 cm ( z 10 vajec vo forme 28 x 28) tak ho musim prerezat len na dva platy! Ale este raz velmi pekne dakujem! A nafotim co z toho vyslo! Plačem

zuzike, Ut, 09. 10. 2012 - 12:17

ahojte
ešte raz ďakujem za rady, a ako som sľúbila prikladám fotky z čoko torty.
v albume - odkaz

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama