Ahoj, no ja tak trochu do čokolády fušujem, tak skúsim.Pokiaľ čoko leješ do vejárikov,daj ich na chvíľu do mrazničky /cca.10-15 min/,vyklop /vybehnú samé/,pomocou pinzety ich umiestni-zapichni,torta,rez nesmie byť veľmi stuhnutý z chladničky.Štrukturfólia:Natri len roztopenou a vytemperovanou čoko rovnomerne-tenko,počkaj kým zavädne/dotykom prsta sa nelepí/ a nie veľmi ostrým nožom nakrájaj na požadovaný tvar,zakry papierom na pečenie,alebo fóliou pricapni niečim nie veľmi tažkým /nech sa neskrúti/ a nechaj stuhnúť a môžeš zlúpnuť.Občas sa niečo zlomí,s tým musíš počítať.Nech sa darí.Skús a daj vedieť.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahojte , chcela by som sa opýtať na vaše skúsenosti. Kúpila som si čokoládové čočky - horká čokoláda ARIBA 54%. Chcem z nej robiť ozdoby ( vejáriky s čokotransferom, ozdoby, lístky, štrukturálna folia,... čokoládu som roztopila , naliala do sáčku, spravila malilinku dierku a šup sa do práce....no a potom to začalo. Najprv som do štrukturálnej folie naliala bielu čokoládu, stiahla prebytok a zaliala hnedou. celkom pekne sa mi to dalo aj vybrať, ale strááášne sa láme! Takže asi z toho nebudem vedieť narezať obdĺžničky po obvode torty :o( Tak som začala robiť ozdoby, tie sa celkom dali ale sú veľmi krehké a neviem si predstaviť ako ich zapichnem do torty ( poliata by mala byť čokoládu), veď sa mi zlomia.
Ako robíte tie ozdoby? Niečo primiešavate do tej čokolády , aby sa nelámala?
Táto moja sa okrem lámania aj veľmi topí a pritom vonku už nie je leto :o(
A ako pripevníte čokoládove ozdoby k torte? ( chcela by som ich mať postavené, nie položené na torte)
Veľmi pekne ďakujem