Krem na zdobenie - co bolo zle?
Pozrite si aj
Podľa mňa je tam veľa tekutiny - mlieka a to sa pri zmene teploty vyzrážalo... nabudúce skús dať menej mlieka a nahraď ho napr. rozpustenou bielou čokoládou. A mne zemiakový škrob niekedy robil tiež šaraparu, preto používam radšej buďto Zlatý klas alebo ochutený puding /vanilkový, ovocný, čokoládový/... Alebo sa dá aj tak, že maslo vyšľaháš s cukrom a postupne prilievaš vlažnú rozpustenú čokoládu /bielu alebo mliečnu alebo horkú/ - len neviem, či aj tak by nebol ťažký pre vás.
A ešte je tu tento krémik: http://tortyodmamy.sme.sk/bielkovy-krem-od-rybickinej-mamky
no keď som ho vyskúšala ja, nebol ani úplne biely /veď tam ide dosť masla/ a pre mńa príliš sladký...
Tak veľa zdaru nabudúce.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Aj podľa mňa je tam veľa tekutiny a ja krémom zdobím hneď ako ho urobím, ak je príliš teplo, dám ho trochu stuhnúť do chladničky, potom prešľahám a zdobím, ale nikdy ho nedávam hotový do chladničky na dlhšie. Podľa časopisu mal síce vydržať týždeň, ale krém, v ktorom je mlieko, by som po týždni dala jedine do koša, ani náhodou nie na tortu. Mne sa na zdobenie osvedčil krém šľahaný nad parou, prípadne parížsky, salkový, ak chcem biely, tak krém z múčnej kaše. Bielkový varený krém nám nechutí, tak ho už nerobím. Nech sa ti darí
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
na zdobenie pouzivam vajecny slahany nad parou (lepsie povedane v mikrovlnke). Este nikdy ma nesklamal
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Nie som tortarka, ale urobila som svoj prvy tortovy pokus (torty poliate cokoladou sa nerataju :D ).
Kupila som si zdobicku a namiesala maslovo-pudingovy krem podla receptu:
-750ml mlieka
-90g zemiakoveho skrobu
-330g masla (Hera)
Uvareny husty (fakt husty krem, ruka ma bolela pri miesani) som rozdelila na dve polky a do jednej som zamiesala cokoladu. Nechala vychladnut. Do studeneho (izbova teplota) som do kazdeho zamiesala polku odvazenej Hery. Po vymiesani bol krem krasne hladky, vlacny, podla mna akurat na zdobenie.
Ja som ho odlozila na den a pol do chladnicky (podla receptu z isteho casopisu by mal v chladnicke vydrzat az tyzden bez zmeny). Dnes som sa chystala zdobit a vsimla som si zmenu kremu, ako by zacal mierne vodnatiet (nebol vystaveny velkym zmenam teplot). Torta je uz odobena, nevyzera to zle,ale predsa tie hrany hviezdiciek nie su ostre.
Urobila som niekde chybu prip rpiprave alebo skaldneni kremu?
Alebo nie je taky krem vhodny na zdobenie? Viem, ze na youtubackych videach (USA) pouzivaju krem z cisteho masla a cukru, ale to sa mi zda velmi tazke.
Za kazdu radu dakujem.