
Bielkový krém od Rybičkinej mamky
4 | kusy | bielok |
180 | gramov | kryštálový cukor |
500 | gramov | maslo |
100 | gramov | práškový cukor |
Do menšieho hrnca dáme bielky a krupicový cukor. Hrniec vložíme do väčšieho hrnce s vodou a dáme variť. Ihneď začneme šľahať.
Voda by sa mala začať variť za 10 minút, celú dobu šľaháme. Keď voda začne vrieť šľaháme ešte 15-30 sekúnd, ne viac ako minútu ( bielky by sa zrazili).
Vypneme plameň, necháme nádobu vo vode a ešte šľaháme 2-3 minúty. Potom hrniec vyberieme, ešte chvíľu miešame, prikryjeme utierkou ( aby povrch neosychal) a necháme vychladnúť.
Potom zašľaháme do masla vyšľahaného s práškovým cukrom. Krém je veľmi trvanlivý, jemný a biely. Ideálny krém na zdobení, alebo vďaka trvanlivosti, na plnenie vianočného pečiva.
Biely šľahaný krém, vhodný na zdobenie,ako podklad pod marcipán i na spájanie trvanlivého pečiva.
Foto: pixabay.com
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
dakujem, určite vyskúšam...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
aj ja dakujem ,tiež ho vyskúšam
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ďakujem, vyskúšala som, je výborný
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Díky,ukladám si
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ďakujem, ukladám si a určite ho vyskúšam
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
znie to dobre.