reklama

korpus na 2x

apsara , 20. 05. 2012 - 22:02

reklama

Ahojte žienky, chcem piect korpu s na tortu na 2x. Nie že upečiem z 10 vajec a rozrežem na 3 pláty. Ale chcem spraviť 1 korpus a rozrezať na 2 pláty a 3 plát dat samostatne upiecť. Z kolkých vajec mám spravit ten čo rozrežem na 2 pláty a z kolkých vajec ten jeden samostatný.
Lebo vždy ked rozrežem z tych 10 vajec na tri pláty, naplním ho je nízky a ten spodný velmi premočený. Tak neviem.......

Pozrite si aj


reklama


reklama

Ja pečiem vždy tri korpusy každý samostatne a záleží od veľkosti tortovej formy, buď z 5-tich, alebo zo 4 vajec.

A aký robíš korpus? skús Bohušov nadstavovaný, je dosť vysoký a spodok nie je premočený Mrkám Mrkám Mrkám

apsara, Ne, 20. 05. 2012 - 22:22

Juuuj a kde ho najdem,ten Bohušov.
Volajaky som nasla.Neviem či ho mam skusit
8vajec, 400g kryšt. cukru, 16 lyžíc horúcej vody, 400g polohrubej muky, 2 lyžice oleja, pol prášku do pečiva.
A ty mas aký????

sona7, Po, 21. 05. 2012 - 06:15

..ten tvoj sa mi zda tuhu, ja davam na 10 vajec 40dkg cukru aj muky trosku vody ,
4dkg na vajco/...

lydkaB, Po, 21. 05. 2012 - 08:32

Všeto robím na váhu vajec Úsmev A piškóty zásadne pečiem každú zvlášť, torta je potom pevnejšia aj ked je namočená toršku viac....a nesplaští sa Úsmev

apsara, Po, 21. 05. 2012 - 10:23

Presne. Spravim každu zvlašť, krajšie to vo finale vyzera cela torta ked su korpusy pečene samostatne. Už mi to viacerý hovorili...
DAkujem za cenné rady

Marjed, Po, 21. 05. 2012 - 13:12

Dievčata je tiež pečiem Bohušov ale naraz z 10 vajec, ale nemám ho prepočítaný na 3 vajcia na jeden plát. Ak niektorá má, tak mi presne napíšte koľko čoho...už minule som hľadala recept, no našla som rôzne, ale chcela by som presne z Bohušovho...vďaka

apsara, Ut, 22. 05. 2012 - 09:14

Ano aj ja by som taky chcela. Ak mate niektora prepočítany, tak sem s nim.......
dakujeme

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama