reklama

Jablkový koláč pod perinou

Pridal/a evkala dňa 22. 03. 2015 - 17:27
Jablkový koláč pod perinou, torta, Zákusky, evkala, 1

reklama

reklama

reklama

Komentáre

zlevka, Po, 23. 03. 2015 - 15:01

nádherný a mňamkový, vyzerá super - prosím si recept Tlieskam Tlieskam Tlieskam Tlieskam Áno Áno Áno Áno Zlomené srdce Zlomené srdce Zlomené srdce Zlomené srdce

evkala, Po, 23. 03. 2015 - 18:54

Tak na úvod tohto receptu - recept som našla na nete v cudzom jazyku, dala do prekladača, niečo som si musela domyslieť. Píšem ako som ho robila Úsmev

Cesto:
5 žĺtkov
250 gramov kryštálový cukor
180 ml oleja
125 ml horúcej vody
15 g čerstvé droždie
8 až 9 lyžíc polohrubej múky
1 prášok do pečiva
1 citrón
(prášok do pečiva som dala len polovicu, zdalo sa mi to veľa, aj tak je cesto dosť vysoké)

Plnka:
2 kg jabĺk
5 lyžíc kryštálový cukor
1 lyžica mletej škorice
1 pomaranč

Sneh.
5 bielkov
5 lyžíc kryštálový cukor

Postup:
Jablká očistíme a nastrúhame, pridáme postrúhanú kôru z pomaranča a kryš. cukor. Spolu podusíme, (dusila som nie dlho)a nakoniec pridáme škoricový cukor. Odstavíme a necháme vychladnúť. (ja som mala menej jabĺk tak nebolo 2 kg ale len 1,2 kg)
Žĺtky vymiešame s cukrom, pridáme vodu, olej. Potom pridáme múku, prášok do pečiva, namočené droždie, postrúhanú citrónovú kôru a trošku citrónovej šťavy. Múky pridáme toľko aby cesto nebolo riedke, musíme ho roztierať na plechu. Keby bolo riedke tak by jablká prepadávali cez cesto. Na plech (25x35) som dala papier na pečenie, roztrela som vymiešané cesto, naň dala jablká a piekla pri teplote 180 stupňov asi 25 minút. Medzi tým som vyšľahala sneh z bielkov a cukru, sneh natrieme na jablká a ešte pečieme cca 15 minúť.
Skúste a posúďte vy či bude chutiť.......

to je mňamka Vyplazený jazyk , vdaka za receptík Bozkávam ,,,, dobre by bolo vložiť do receptov Mrkám , aby sme si ho mohli uložiť Hambím sa


reklama

reklama

Súťaž

Súťaž na Tortyodmamy.sk

reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama