
Komentáre
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
nádherný a mňamkový, vyzerá super - prosím si recept
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Tak na úvod tohto receptu - recept som našla na nete v cudzom jazyku, dala do prekladača, niečo som si musela domyslieť. Píšem ako som ho robila
Cesto:
5 žĺtkov
250 gramov kryštálový cukor
180 ml oleja
125 ml horúcej vody
15 g čerstvé droždie
8 až 9 lyžíc polohrubej múky
1 prášok do pečiva
1 citrón
(prášok do pečiva som dala len polovicu, zdalo sa mi to veľa, aj tak je cesto dosť vysoké)
Plnka:
2 kg jabĺk
5 lyžíc kryštálový cukor
1 lyžica mletej škorice
1 pomaranč
Sneh.
5 bielkov
5 lyžíc kryštálový cukor
Postup:
Jablká očistíme a nastrúhame, pridáme postrúhanú kôru z pomaranča a kryš. cukor. Spolu podusíme, (dusila som nie dlho)a nakoniec pridáme škoricový cukor. Odstavíme a necháme vychladnúť. (ja som mala menej jabĺk tak nebolo 2 kg ale len 1,2 kg)
Žĺtky vymiešame s cukrom, pridáme vodu, olej. Potom pridáme múku, prášok do pečiva, namočené droždie, postrúhanú citrónovú kôru a trošku citrónovej šťavy. Múky pridáme toľko aby cesto nebolo riedke, musíme ho roztierať na plechu. Keby bolo riedke tak by jablká prepadávali cez cesto. Na plech (25x35) som dala papier na pečenie, roztrela som vymiešané cesto, naň dala jablká a piekla pri teplote 180 stupňov asi 25 minút. Medzi tým som vyšľahala sneh z bielkov a cukru, sneh natrieme na jablká a ešte pečieme cca 15 minúť.
Skúste a posúďte vy či bude chutiť.......
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
to je mňamka , vdaka za receptík
,,,, dobre by bolo vložiť do receptov
, aby sme si ho mohli uložiť
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Podobné obrázky