
reklama
Výborné suché pečivo, robím ho každé Vianoce.
Ingrediencie
250 | gramov | maslo |
250 | gramov | práškový cukor |
300 | gramov | gaštanové pyré |
300 | gramov | polohrubá múka |
3 | kusy | žĺtok |
1 | kus | vanilkový cukor |
kus | čokoládová poleva |
Postup
Zmaknute maslo vymiesame s prask. cukrom a so zltkami. Postupne k tomu pridavame gastanove pyre a polohr. muku. Vypracujeme tvarne cesto a formujeme z neho male rozky. Upecieme do zlatista. Konce rozkov namacame do cokoladovej polevy alebo mozme obalovat rozky v cukre. Ja osobne uprednostnujem omacanie do cokolady s tými gastanmi mi to akosi lepsie chuti.
Celkový čas
30 minút
Čas prípravy
30 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút
reklama
reklama
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Toto vyzerá dobre.A ako by to bolo keby sa upiekli rožky vo formičkách?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
To som neskusala,lebo nemam formicky na rozky ,ale asi by to mohlo byt.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ďalšie recepty
Bratislavské rezy
Bejč | Bratislavské rezy
Bratislavské rezy
Recept na tradičný dezert, ktorý poznáme z cukrární. Vanilkové korpusy so sviežim citrónovým krémom a čokoládovou polevou. Výborný zákusok na sviatky aj oslavy.
Dobošové rezy
Bejč | Dobošové rezy
Dobošové rezy
Recept na tradičné dobošové rezy s tenkými korpusmi, čokoládovým krémom a čokoládovou polevou potešia všetkých milovníkov klasických zákuskov.