reklama

Fľakaté kocky

Pridal/a vavan dňa 09. 11. 2012 - 16:42 - Recepty vavan
Fľakaté kocky, Recepty na zákusky, vavan

vavan | Fľakaté kocky


reklama

Dezert podobný kardinálovým rezom

Ingrediencie
Cesto 1:
7 kusy bielok
150 gramov kryštálový cukor
2 polievkové lyžice polohrubá múka
4 polievkové lyžice maizena
1 čajová lyžička prášok do pečiva
2 čajové lyžičky ocot
  mletá káva
Cesto 2:
7 kusy žĺtok
2 kusy vajce
100 gramov práškový cukor
2 polievkové lyžice olej
100 gramov polohrubá múka
40 gramov vanilkový puding
1 čajová lyžička prášok do pečiva
1 čajová lyžička ocot
Krém:
250 gramov mascarpone
500 gramov biely smotanový jogurt
1 kus želatínový stužovač za studena
1 kus broskyňový kompót
Postup

Cesto č.1: Bielky so štipkou soli vyšľaháme, postupne pridávame kryštálový cukor a vyšľaháme s cukrom na tuhú zmes. Pridáme múku s maizenou a primiešame už len ručne.

Prášok do pečiva zmiešame s octom a nakoniec primiešame do cesta.

Plech 35x250 si vyložíme papierom na pečenie a lyžicou do neho kladieme šachovnicovo kôpky. Kôpky cez sitko posypeme suchou čiernou mletou kávou.

Cesto č.2: Žĺtky, celé vajcia a práškový cukor vymiešame do peny, primiešame múku, pudingový prášok a nakoniec prášok do pečiva zmiešaný s octom. Z lyžicou navrstvíme na biele kôpky žlté cesto ono je trochu hustejšie, nevadí keď nám nezakryje kôpky až po samý vrch ono sa pri pečení zdvihne. Pečieme pri teplote 170°C 30 minút.

Po upečení necháme plát dobre vychladnúť. Rozkrojíme cesto na polovicu, najprv je najlepšie nožom naznačiť dookola plátu stred a potom obyčajnou natiahnutou niťou ťaháme odhora postupne až dolu po naznačených okrajoch niť a vzniknú vám dve krásne polovičky, netreba sa toho báť s tou niťou to ide fantasticky.

Krém: Mascarpone rozmiešame s jogurtom pridáme vanilkový cukor, precedené nakrájane broskyne na kocky, bez šťavy zamiešame, nakoniec si pripravíme želatínový stužovač podľa návodu na obale a primiešame do jogurtovej zmesi s mascarpone. Nakoniec dosladíme a dochutíme citrónovou šťavou podľa svojej chuti.

Plnenie: Vrchný plát cesta budeme mať ako spodok otočený prekrojenou časťou navrch naplníme plnkou a prikryjeme (spodný plát otočený prekrojenou časťou budeme mať ako vrchný plát) trochu pritlačíme a dáme stuhnúť do chladničky vrch prikryjeme potravinovou fóliou aby nám neobschol. Pokrájame na kocky 5x5 a môžeme podávať.

Sladkú dobrú chuť.

Celkový čas
3 hod
Čas prípravy
3 hod
Čas varenia / pečenia
0 minút

Ďalšie recepty


reklama


reklama

marta02, Pi, 09. 11. 2012 - 16:49

nepoznám, vyzerá zaujímavo a určite aj výborne chutí, ďakujem za recept, určite vyskúšam Áno Áno Áno Áno

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama