reklama

farbenie bielej cokolady


reklama

ahoj, mozem zafarbit klasickou gelovkou bielu cokoladu? viem, ze su farby na cokolady, ale predsa...dik


reklama


reklama

dagaz, Pi, 20. 07. 2012 - 19:02

Ja som to este neskusala, ale minule som to v cukrarni riesila s babami a tie mi povedali ze to nejde, lebo cokolada strati svoju konzistenciu a je z toho blato...treba original farby na cokoladu....tot som sa dozvedella ja.

dagaz, Pi, 20. 07. 2012 - 19:19

Tonka57...ye waaaw...to je cele cokolada?..a ja som bola v tom ze marcipan...no kraaasa...takze sa da farbit gelovkami?...no asi to potom odskusam..

Ano dagaz, všetko je to z čokohmoty bielej a tmavej.Je to tortička zo súťaže o čokoládovú tortu. Slnko

To bola kúpená čokohmota vPravej čokoláde.
Ďakujem. Slnko

Ja som farbila bielu čokoládu práškovou farbou rozpustenou v troške roztopenej Cery. Čokoláde sa nič nestalo, tiež poťahované torty v rodine nemusíme, ani pravý marcipán

Ja som minule prvykrat farbila bielu cokoladu, lebo som chcela poliat rezy farebnou cokoladou a v cokolade sa mi spravili bodky,tiez som davala gelovu farbu, neviem kde som spravila chybu.

asi to bola poleva nie? lebo to urobilo aj mne, tá sa nedá farbiť, to nie je dobrá čokoláda ..

zut12, Pi, 20. 07. 2012 - 20:33

gélovkou sa dá farbiť aj čokoláda aj čokoplastelína

boky sú z ružovo zafarbenej čokolády s bielym chocotransferom a na vrchu je zafarbená čokoplastelína ...
v poslednom čase používam už zafarbenú čokoládu - dá sa kúpiť ružová s jahodovou príchuťou, oranžová s pomarančovou príchuťou a zelenkavá s príchuťou kiwi-je vo forme peniažkov a dobre sa s ňou pracuje

keli62, Pi, 20. 07. 2012 - 22:20

skúste rozmiešať gelovku v troche bieleho alkoholu,já som tak farbila na ružovo a bolo to v pohode.

Mne biela coko s gelovkou zreagovala, presne ako blato a mastnota s oddelovala od tej tuhej casti ...dala som priamo kusok gelovky do roztopenej coko a zamiesala som lyzickou Smútok

stefi_k, Po, 23. 07. 2012 - 00:29

no mna učili že čokoládu treba farbiť farbami na baze tuku, pričom si myslím že je velký rozdiel medzi čokoládou a čokohmotou. viem že niektoré odtiene (asi to súvisi aj od konkrétného zloženia odtienu) sa dajú zafarbiť aj gelovkami pričom je sugarflair lepši jak wilton, ďalší problém je v tom že sa s farbou do čokolády dostáva aj trocha vody a ta môže narobiť šarapatu.pričom je aj rozdiel či chceš farbiť jemné odtiene z malým množstvom farby alebo tmavšie odtiene kde je potrebné velké množstvo farby. dalej som sa raz dakde dočítala že takto farbená čokoláda nie je dlho skladovatelná. niektoré odtiene sa dajú zafarbiť aj prírodnými láktami napr: kurkuma (kurkumín) oranžová až žltá, škorica hnedastá, japonské kinako bežová, morské riasy (strašná chuť bleee)zelená a pod.

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama