reklama

dobrý receptík na čokoládovú tortu

simi17 , 11. 06. 2012 - 17:18

reklama

Kočky, chcela by som nejaky dobrý receptík na čokoládovú tortu. Nie takú klasickú ale nejaku taku mňami :) Ďakujem

Pozrite si aj


reklama


reklama

ja robievam čokoládovú tortu s knihy recepty zo života č 7. všetkým nám chutí. nie je tam klasický maslový krém ale šlahačková smotana uvarená s čokoládou.

ja nemam konkretny recept,ale kedze moja polovicka cokoladu mileju coko kolace a torty robim casto:robim taketo: upeciem piskotu sacher,len ja do nej davam aj kusky cokolady,prerezem korpus,polejem cokoladou ci coko topingom,dam banany,parizsku slahacku a piskotu,potom celu polejem cokoladou,posypem kakaom a nastruham coko pilinky :)
robim aj cokokolac,pouzivam to aj ako na tortu lebo piskota je svieza :) recept je tu
http://www.tortyodmamy.sk/rychly-misung
mozno ti pomohlo

zeronka, Po, 11. 06. 2012 - 19:57

skús tento, u nás to je jednička, len treba použiť naozaj kvalitné kakao, lebo to dá super čoko chuť. Ja používam Calebaut a som veľmi spokojná:

cesto:
vyšľaháš bielka zo 4 vajec na tuhý sneh. Potom vyšľaháš žĺtka zo 4 vajec spolu so 175 g práškového cukru a 2 PL horúcej vody do peny. Pridáš 1 dcl oleja a 60 g polohrubej múky zmiešanej s polkou kypriaceho prášku a dvomi kopcovitými PL kakaa. Nakoniec už len varechou zamiešaš ešte ďalších 60g polohrubej múky a vyšľahaný sneh. Jemne to zmiešaš, tak aby tam nebolo vidieť ten biely sneh. Dáš piecť na 150 C. Doba pečenia závisí od formy,skúšaš špajľou.

krém parížsky:

tu ti napíšem na jednu šľahačku, v zásade dávam na cesto zo 4 vajec krém z min dvoch šľahačiek.

na 1 šľahačku dáš dve kopcovité PL kryštálového cukru a dve kopcovité PL kvalitného kakaa. Rozmiešaš a dáš zohriať, ale ´pozor, nesmie sa to variť, len do momentu, kým sa nezačne dvíhať pena a súčasne by malo kakaa aj cukor byť rozpustené. Dáš to vychladiť, najlepšie cez noc do chladničky. V čase šľahania by to nemalo mať teplotu vyššiu ako 8C. Pri šľahaní tam pridáš na 1 šľahačku 1 smetafix. Pozor pri šľahaní, ak prešľaháš, môže sa zraziť, čiže šľahať len ako šľahačku, aby to bolo tuhé a hneď vypnúť mixer.

ja plním tak, že na každý korpus dávam tenkú vrstvičku marhuľového džemu, potom krém. Je to kombinácia ala sacher, veľmi chutná. Ak použiješ kvalitné kakao, bude to taká echtovná čoko tortička, ktorá nie je suchá.

a ešte jedna poznámka - toto cesto je na 4 vajcia, ale ľahko si prerátaš aj na viac vajec, ak toho cesta potrebuješ viac. toto stačí na takú menšiu tortu, priemer max 18 cm.

loana, Po, 11. 06. 2012 - 20:11

tak aj ja robím čokoládovu tortu akú robí Lucii a každý to zbožnuje

Ja robievam čokoládový krém z čokoládok Ľadové gaštany. Je vynikajúci, chutný a dobre drží, je pevný.Tu je receptík: 200 ml mlieka, 2 vrchovaté polievkové lyžice polohrubej múky uvaríme na kašu. Do horúcej kaše polámeme 4 kusy čokoládok Ľadové gaštany. Necháme vychladnúť. Medzitým si vyšľaháme nad parou 5 vajec a 25 dkg kryštálový cukor. Šľaháme až kým sa nám neurobí hustá hmota. Necháme vychladnúť a pridáme 500 g masla. Nakoniec primiešame vychladnutú kašu.

Maria53, Po, 11. 06. 2012 - 21:58

ja do slahackovej smotany davam 3 cokoladky Ladove gastany,necham rozpustit,vychladit a vyslahat

Evita83, Ut, 12. 06. 2012 - 01:16

Vyplazený jazyk Mnamky, vyzera to poriadna cokoladova bomba, pre takych cokoholikov ako ja... Chichocem sa Vyskusam, dakujeme. Áno Kvietok

Aj ja robievam tu co Mata 140,je super a korpus je uzasne mäkulinkyyy. Áno Áno Áno Áno Áno Slnko Slnko Slnko

čokoládová torta.
4 vajcia
4 lyžice polohrubej múky, 4 lyžice práškového cukru, 50 ml oleja, 1/2 balíčka kypriaceho prášku, 2 lyžice kakaa, lekvár(malinový, jahodový)
Krém: 250 g čokolády na varenie, 250 ml šlahačkovej smotany.
Z bielkov ušlaháme sneh, pridáme cukor a ešte šlaháme dotuha.Postupne primiešame žltky, múku s kypriacim práškom, kakao a olej.Cesto dáme do vymastenej a pomúčenej formy a upečieme.
Urobíme krém: čokoládu polámeme, nadrobno posekáme a dáme do misky. Smotanu dáme zohriať(nemá vrieť). Horúcou smotanou zalejeme čokoládu v miske a miešame, až sa rozpustí. Krém necháme vychladnúť a asi minútu ho šlaháme. Korpus prekrojíme na tri časti. Spodnú natrieme lekvárom, nan rozotrieme časť krému a prikryjeme ho druhou časťou. Postup opakujeme pri druhom aj treťom pláte.Krémom natrieme aj boky torty.
Torta je lepšia, ked ju necháme niekolko hodín v chlade odležať.

evdus, Pi, 23. 11. 2012 - 11:34

Ahojte cukrárky,som tu nová :)chcela by som poradiť recept na liatu čokoládovú polevu na tortu.Ak viete,čo myslím.. Nikde som nenašla zatiaľ recept na to,je to taká poleva,čo nestuhne,rada by som vyskúšala. Poraďte... Bozkávam Ďakujem.

ahoj... som uplna zaciatocnicka a moj syn bude mat 1. narodeniny, takze tortu robim na zelanie mojmu manzelovi.... nema rad ten cukrovy potah a chce, aby bola oblievana cokoladou.... nerada by som,aby bola nejaka sucha a maslove plnky nemame moc radi, takze vzdy vsade davam dzem... potrebovala by som vediet, ci mozem dat dzem pod cokoladovu polevu, robite to niekto?

dadika, Pi, 29. 03. 2013 - 12:10

ahoj, jasné že pod čokoládovú polevu môžeš dať džem, ja tak bežne potieram bábovku a potom ju polejem čokopolevou. Slnko

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama