reklama

dobosova torta kniha...

AninaH , 04. 12. 2011 - 11:56

reklama

Ahojte sikovne cukrarky,viete mi niektora poradit?Mam objednavku na dobosovu tortu...Aj si trufam,preluskala som skoro vsetky recepty,najlepsie mi z toho vysiel ten od Irmy,ale je na okruhlu tortu...Z kolkych vajec by bolo treba robit jednotlive platy a kolko platov na taku slusnu khihu?Vopred vam dakujem!!!!

Pozrite si aj


reklama


reklama

sona7, Ne, 04. 12. 2011 - 12:02

..ked na otvorenu,tak z 30 vajec, ja som robila na klasicky plech, z 15 vajec a vyslo mi 13 platov,mala som recept na tory,jednoduchy piskot,natahovala som spodok plechu s dlhym nozom...

baby aj ja akurat peciem dobosovu mam 30-tku priemer okruhlu robila som so 14-tich vajec, ale vyslo mi len 8 platov, zial dneska prisla objednavka a v utorok rano odovzdavam, ma byt potiahnuta a uz nemam vajcia u nas su v nedelu obchody zatvorene, za chvilu utekam do roboty a zajtra poobede tiez robim takze bude trosku nizka. Trochu sa bojim, je to pre sefa a ten nejedava kolace, poziadavka bola- nic ovocne, nic orechove.Rozmyslala som nad doboskou alebo kofila rezy od keli.Dala som sa na dobosku aj ked nemam ziadnu skusenost.Tak drzte palce nech to klapne

ja robievam ten recept zo 7 vajec a rozdelím to na plech na 3x alebo kruh aj 5_6 plátov podľa veľ Úsmev kosti a na tortu robievam tak 10 plátov niekedy viac,takže si robím aj 2 -3 dávky alebo viac podľa potreby , je to taká normálna výška vyššie ako zákusok a menšie ako klasická torta, keď som robila na stužkovú mala som 30 plátov po celom dome Chichocem sa mna by len zaujmalo ako to dávaju na seba, lebo mne sa to lepí.... tie vaječné piškoty samozrejme nie vaľkané /nepravé/, tak si to hned plním...

Irma, Ne, 04. 12. 2011 - 17:35

Keď sa pridáva do piškótového cesta menej múky alebo sa pečie pri nižšej teplote alebo sa nedopečie dostatočne dlho, tak sa vrch upečeného piškótového cesta lepí.

Irma, Ne, 04. 12. 2011 - 17:33

AninaH, ťažko ti poradím z koľkých vajec by si mala upiecť na knihu.
- podľa toho akú veľkú knihu chceš mať
a) otvorenú
b) zatvorenú
- akú vysokú
- aj tak budeš musieť cesto zarábať na viac krát, čiže vyšľaháš si z cca 8 vajec piškótove cesto a hneď na prvý plech čo si rozotrieš cesto už budeš vedieť z koľkých vajec a koľko kusov ešte budeš potrebovať dopiecť.
Nech sa ti vydaria Tlieskam Tlieskam Tlieskam Tlieskam Tlieskam

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama