reklama

Zjednodušená Marlenka

Pridal/a Zuzanaz dňa 13. 02. 2010 - 09:39 - Recepty Zuzanaz
obrázok k receptu

reklama

Je rovnako chutná ako povodná Marlenka

Ingrediencie
Cesto:
100 gramov maslo
2 polievkové lyžice med
2 kusy vajce
250 gramov kryštálový cukor
1 čajová lyžička ocot
1 polievková lyžica sóda bikarbóna
700 gramov hladká múka
Krém:
250 gramov maslo
1 liter mlieko
250 gramov kryštálový cukor
3 balíky karamelový puding
3 polievkové lyžice med
250 gramov Smetol
Dokončenie:
  mleté vlašské orechy
Postup

Sódu s octom zmiešajte, do hrnca dajte maslo, med, cukor a vymiešajte. Potom pridajte ocot zo sódou a znovu vymiešajte.

Zmes dajte na oheň a za stáleho miešania pridajte vajce. Stále miešajte, až sa na povrchu objaví pena a zmes zhnedne, potom ihneď odstavte.

Ešte do teplého vmiešať muku a hneď s cestom pracovať, rozdelit na 6 častí a vyvalkat pláty rovnakej veľkosti a upiecť, pečú sa rýchlo, pozor na zhorenie.

Plnka: upáliť 250 g cukru na karamel, zaliať ¾ l mlieka a nechať variť kým sa karamel nerozpusti.

Do vriaceho kar. mlieka vmiešať 3 karamelové pudingy /môžu byt aj 2 vanilkove a 1 karam./ rozmiešané v ¼ l mlieka a uvariť puding.

Ešte do horúceho vmiešať 250 g smetolu a 2-3 PL medu.

Hotový krém /ešte je teply, ked ho natieram/ postupne natrieť na 4 platy ,5 /ide na vrch/ natrieť na tenko len aby sa prilepili omrvinky na posýpku a 6 rozdrviť a posypať na vrch marlenky aj s posekanými orechmi/nemusia byt/.

Občas pridám nasekané orechy aj do plnky medzi pláty.Treba skusit.

Doplňujúce poznámky

Chuti rovnako dobre ako Marlenka podla orginalu a učetrim kopec času pri jej príprave a aj energie,hlavne pri tom vareni salka.Kto vyskúša,nech sa podarí a chutí.DOBRÚ CHUŤ:-) :-) :-)

Celkový čas
1 hod
Čas prípravy
1 hod
Čas varenia / pečenia
0 minút

Ďalšie recepty


reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama