
Je rovnako chutná ako povodná Marlenka
Cesto: | ||
100 | gramov | maslo |
2 | polievkové lyžice | med |
2 | kusy | vajce |
250 | gramov | kryštálový cukor |
1 | čajová lyžička | ocot |
1 | polievková lyžica | sóda bikarbóna |
700 | gramov | hladká múka |
Krém: | ||
250 | gramov | maslo |
1 | liter | mlieko |
250 | gramov | kryštálový cukor |
3 | balíky | karamelový puding |
3 | polievkové lyžice | med |
250 | gramov | Smetol |
Dokončenie: | ||
mleté vlašské orechy |
Sódu s octom zmiešajte, do hrnca dajte maslo, med, cukor a vymiešajte. Potom pridajte ocot zo sódou a znovu vymiešajte.
Zmes dajte na oheň a za stáleho miešania pridajte vajce. Stále miešajte, až sa na povrchu objaví pena a zmes zhnedne, potom ihneď odstavte.
Ešte do teplého vmiešať muku a hneď s cestom pracovať, rozdelit na 6 častí a vyvalkat pláty rovnakej veľkosti a upiecť, pečú sa rýchlo, pozor na zhorenie.
Plnka: upáliť 250 g cukru na karamel, zaliať ¾ l mlieka a nechať variť kým sa karamel nerozpusti.
Do vriaceho kar. mlieka vmiešať 3 karamelové pudingy /môžu byt aj 2 vanilkove a 1 karam./ rozmiešané v ¼ l mlieka a uvariť puding.
Ešte do horúceho vmiešať 250 g smetolu a 2-3 PL medu.
Hotový krém /ešte je teply, ked ho natieram/ postupne natrieť na 4 platy ,5 /ide na vrch/ natrieť na tenko len aby sa prilepili omrvinky na posýpku a 6 rozdrviť a posypať na vrch marlenky aj s posekanými orechmi/nemusia byt/.
Občas pridám nasekané orechy aj do plnky medzi pláty.Treba skusit.
Chuti rovnako dobre ako Marlenka podla orginalu a učetrim kopec času pri jej príprave a aj energie,hlavne pri tom vareni salka.Kto vyskúša,nech sa podarí a chutí.DOBRÚ CHUŤ:-) :-) :-)
Ďalšie recepty
Dakujem za receptik vyskušam určite a potom dam vedieť,papa
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Dakujem za receptik vyskušam určite a potom dam vedieť,papa