Tvrdý marcipán
Pozrite si aj
...podľa mojich skúseností máš ten marcipán slabo vymiesený. Ja ho miesim vlhkými rukami dovtady, kým nie je lesklý a plastický - musí držať tvar a nesmie byť riedky. Vtedy mi vydrží aj týždeň, keď ho zabalím do mikroténu a keď s ním pracujem, tak ho len premiesim a je krásne tvárny... veľa trpezlivosti prajem...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
...to čo píše Janka je pravda.Marcipán treba miesiť a miesiť až kým sa ti neodlepí od dosky.Ja si ho tiež dávam do vrecka a do chladničky a potom ked ho nechám v teple dá sa sním po premiesení vlhkými rukami krásne pracovať.Ale ja nedávam med,ale dávam trošku bielka.Musíš byť trpezlivá určite sa ti to podarí skús ho troškou vody ešte rozmiesiť ale neprežeň to
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ďakujem vám obom. Budem skúšať.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja som skusala marcipan vselijako ale mne sa najviac osvedcil napr: 2 lyzice susene mlieko odtucnene /zelene/, 4 lyzice cokor praskovy, asi pl lyzice elej a voda nedavam ziadny bielok a po. ked mi trosku stvrdne tak ho nahrejem v mikrovlnke na rozmrazovani par sekund premiesim da do mikrosacka a krasne sa s nim pacuje ele musi to byt dobre vymiesene to je zaklad s vodou opatrne aby nebolo riedke ale ani velmi tvrde to vsetko da prax
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ahojte,chcela by som aj ja skúsit marcipán,možete poslat recept_A ešte jedna otázočka,farba sa dáva až potom ked je už hotový,alebo na začiatku.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja robím marcipán 100g sušené mlieko(na značke nezáleží),100g práškový cukor,trošku oleja,voda.
Navážim si cukor a mlieko,premiešam aby sa spojilo,oddelím si trošku nabok pridám vodu ale opatrne,premiesim a potom pridám oddelenú časť,zamiesim a dobre prepracujem,farbým podľa potreby až po vymiesení.Skladovať sa veľmi nedá lebo vyschne,dá sa ešte rozpracovať ale dá to dosť práce.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
a je to odtučnené,alebo plnotučné mlieko?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Už som robila aj z odtučneného aj polotučného,rozdiel som nebadala,z plnotučného som nerobila lebo je drahé.
Marcipán musíš držať v sáčku aby Ti nevyschol,zvyknem ho občas prehniesť vlhkými rukami,keď ale dáš tekutú farbu tak Ti zmäkne na to daj pozor ale keď ho necháš chvýľu na vzduchu tak je zase dobrý.Zarábam si vždy radšej len z jednéj dávky.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
dakujem velmi pekne všetkým
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja mam opačny problem, nemyslim, ze mam marcipan nejaky moc mäkky. prijemne sa mi s nim pracuje, ale teraz som robila prvykrat postavicky a vzdy sa mi este pocas tvorenia tak "zcapatili" jednoducho sa mi "zležia" chapem, ze marcipan musi byt tvarny.ked som pridavala viac cukru, bol tvrdsi, horsie sa s nim robilo lebo sa trochu lamal a aj tak kedze som ho potrebovala tvarny -toto chapem inak by som z neho nic neurobila- tak to nedrzalo pekne tvar. robim salkovy alebo klasicky- cukor, mlieko, med, trosicku oleja. poradite niekto nejaku fintu alebo iny recept. dakuejm
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Chcela by som sa vás spýtať, či máte niektorá taký problém ako ja. Keď si urobím mliečny marcipán (robila som zo suš.mlieka, cukru, Cery, medu a vody)tak mi veľmi skoro stuhne. Kým urobím jednu ružičku, mám ho tvrdý a ďalšia ružička sa mi už tvaruje zle, lebo pri stenčovaní lístkov sa mi ich konce začnú trhať. Neviem teda, či mám zlý marcipán, alebo sa to stáva aj vám?